De mooiste U-keuken voor de laagste prijs | Keukendepot

De naam van deze keuken verraadt de vorm van de opstelling al. Als je kiest voor een keuken in U-vorm heb je aan één kant een opening. Aan de andere drie zijdes staan keukenmeubelen. De lengte van deze zijdes kan variëren. Dat maakt dat deze keuken ontzettend praktisch en comfortabel is. Er is immers veel bergruimte en werkplek. Ideaal voor de chef! Alles is namelijk binnen handbereik. En het mooie is dat deze keukens bij Keukendepot erg betaalbaar zijn.

25 resultaat resultaten
25 / 34 resultaten

U-keuken stijlen & opstellingen

Een U-keuken kan veel verschillende stijlen en opstellingen hebben. We benoemden het al eerder, maar als jouw ruimte het toelaat kan één van de zijdes als bar of eetgedeelte ingericht worden. Plaats een paar mooie krukken erbij en je hebt een knusse plek waar u gezellig kan zitten, terwijl iemand anders een heerlijke maaltijd klaarmaakt. De U-keuken kan ook in een hoek van een kamer staan. Bij deze opstelling staan alle kanten van de keuken tegen een wand aan. Maar het is ook mogelijk om de U-keuken tegen twee wanden te zetten en één kant van de keukenkastjes los in de ruimte te zetten.

Op het gebied van keukenstijl kun je alle kanten op. Houd jij van modern, landelijk of juist klassiek? Kies het keukenfrontje wat naar jouw smaak is en werk het eventueel af met een mooie keukengreep. Kies bijvoorbeeld voor een moderne U-keuken. Denk hierbij aan moderne kleuren met strakke matte of hoogglans keukenkastjes etc. Meer fan van het landelijke, robuuste gevoel? Hier kun je meer denken aan houten keukenkastjes gecombineerd met warmere kleuren. Naast deze twee stijlen zijn er natuurlijk veel meer stijlen waar jij uit kan kiezen.

Net zoals bij een eilandkeuken is het belangrijk dat je in het middenpad voldoende ruimte overhoudt, zodat de ruimte niet krap aan gaat voelen of je beperkt wordt in bewegingsruimte als je met z’n tweeën in de keuken staat. Wil jij zeker zijn van de keuze voor een U-keuken? Teken de ruimte eens uit door dozen te plaatsen op de vloer. Zo krijg je wat meer gevoel bij wat een U-keuken doet voor uw keukenruimte. Daarnaast kun je natuurlijk in onze keukenshowrooms inspiratie opdoen. Vraag onze keukenexperts gerust om advies!

Een U-keuken met bar iets voor jou?

Naast dat je in onze keukenshowrooms inspiratie kan opdoen, geven wij jou graag een advies over U- keukens met een bar. Maak van de U-keuken een plek om met het hele gezin samen te komen door een van de u-keuken zijden te gebruiken als bar. Betrek jouw gezelschap bij je in de keuken aan de bar om gezellig te kletsen en samen een drankje te drinken. Of stelt jezelf voor dat je in de ochtend snel jouw ontbijtje klaar maakt in de keuken en het ook daar op eet. Een u-keuken met bar heeft vele voordelen en toepassingen. Iets voor jou?

Keuken U-vorm tips

Onze keukenexperts delen graag wat praktische tips met je:

  • Zorg voor voldoende loopruimte tussen de verschillende zijdes. Houd rekening met minimaal 120 cm ruimte.
  • Voor een U-keuken adviseren we om een ruimte beschikbaar te hebben die minimaal 4 meter breed is.
  • Denk goed na waar je de vaatwasser, koelkast of andere inbouw apparatuur plaatst. Je wilt namelijk bij een open geklapte vaatwasser nog steeds moeiteloos kunnen bewegen.
  • Houdt ook voldoende rekening met de keukendriehoek. Het fornuis, de spoelbak en de koelkast dienen maximaal 2 meter van elkaar af te liggen.

Keuken ontwerpen

Zoals je leest zijn er verschillende mogelijkheden voor de U-keuken. En niet alleen de opstelling ervan, maar ook de keukenstijlen hebben verschillende opties. We kunnen ons voorstellen dat je veel hebt om over na te denken. Een 3D keukenontwerp kan het maken van keuzes een stuk makkelijker maken. In onze showrooms maken onze keukenadviseurs graag samen met jou een gratis 3D ontwerp. Voorkom dat je onnodig lang moet wachten en maak vast online een afspraak bij de vestiging naar jouw keuze. Vergeet niet om jouw keukenmaten mee te nemen!

Een nieuwe U-keuken van keukendepot

Als je graag de mogelijkheden van een U-keuken wilt inzien, kun jij bij Keukendepot terecht. Je kunt rondkijken op onze site, maar je kunt ook langsgaan bij een vestiging bij jou in de buurt. Dan kun je de keukenspecialist zelf spreken. Je kunt de specialist om advies vragen over de ruimte van jouw keuken, en vragen of een U-keuken een goed idee is in jouw huis. Heb je al een specifieke keuken in gedachte? Vraag dan direct een offerte aan!


Keuken kopen? Kies voor Keukendepot.

Ervaring van onze
klanten

Kwaliteit en service waar je op kunt bouwen - vraag maar aan onze klanten.