RVS keuken bij u thuis

RVS keuken bij u thuis

De RVS keuken, oftewel de roestvrij stalen keuken, wint steeds meer aan populariteit. RVS heeft dan ook vele voordelen zoals stevigheid, erg hygiënisch, hittebestendig en een moderne uitstraling. Veel keukenonderdelen kunnen worden gemaakt van roestvrij staal, waaronder het keukenblad en de keukenapparatuur. Naast deze vele voordelen heeft RVS ook een eigenschap die een nadeel kan zijn. Het is namelijk niet krasbestendig, 1 kras is goed zichtbaar en praktisch niet te verwijderen.

Wat is RVS

RVS, officieel roestvast staal, wordt vaak ook roestvrij staal of inox (van inoxidable) genoemd. Het is een vast mengsel van vooral ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Als van deze 'ingrediënten' een bepaald percentage in het mengsel vermengd wordt, is het resultaat roestvast. Als het chroom namelijk in aanraking komt met zuurstof, wordt er een laagje op het oppervlak gevormd dat beschermt tegen roesten.

Voordelen RVS keuken

Een RVS keuken heeft veel voordelen. Ten eerste natuurlijk dat er van roesten geen sprake is. De levensduur van jouw RVS keuken is dan ook ontzettend lang. Verder is dit materiaal bestand tegen vocht, vuil en vet en is het hittebestendig. Het onderhoud vergt dan ook niet veel tijd en moeite. Het is dan ook niet voor niets dat een complete RVS keuken met name in de horeca voorkomt.

Een ander, maar zeker niet onbelangrijk voordeel, is het feit dat RVS bij vrijwel elk ander materiaal past. De bekende metalen uitstraling kan zowel gecombineerd worden met natuurlijke materialen als hout en ook in combinatie met kunststof staat het prima. Je kunt RVS gebruiken in verschillende soorten keukens, van moderne keukens tot nostalgische keukens! Daarnaast oogt RVS industrieel, professioneel en is het geen standaard uiterlijk wat voor sommige mensen ook een pré is.

Een RVS keuken in een woonhuis

Een RVS keuken lijkt alleen maar mogelijk voor een professionele situatie, maar ook in een woonhuis kan deze geplaatst worden. Wanneer je vaak familie of gasten entertaint en een ware chefkok bent, is een RVS keuken ideaal voor hygiëne, makkelijk onderhoud en hij is robuust.