Een natuursteen aanrechtblad voor een luxe keukenafwerking

Als het gaat om het samenstellen van een nieuwe keuken, dan maakt u de keus uit keukenkastjes, keukenapparatuur en keuken werkbladen de hoogte van de rekening op. Een natuursteen aanrechtblad maakt bij een "normale" keuken ongeveer een kwart van de prijs uit. Er wordt vaak gekozen voor een natuursteen aanrechtblad door de unieke uitstraling en robuuste eigenschappen die een natuursteen aanrechtblad heeft. Het oogt luxe, is bijzonder praktisch in het gebruik en bepaalt een groot deel van de keuken uitstraling.

Soorten natuursteen aanrechtblad 

Bij een natuursteen aanrechtblad heb je de keuze uit tal van soorten die variëren van Belgisch hardsteen tot aan graniet met allerlei varianten ertussen. Er zitten behoorlijke verschillen in gebruik van de diverse types natuursteen en het is wel goed om deze mee te nemen in de beslissing. Als je alleen voor het uiterlijk van een natuursteen aanrechtblad kiest kun je in het gebruik tegen dingen aanlopen die onhandig zijn zoals gebruik van zepen of invloed van zuren en vetten. Onze adviseur kan hier uitgebreid uitleg over geven.

Afwerking van een natuursteen aanrechtblad

De afwerking van een natuursteen aanrechtblad biedt verschillende mogelijkheden. Je kunt een bredere rand kiezen waarbij er een extra stuk natuursteen op de voorkant en zijkanten van het blad wordt geplaatst. Zo ontstaat de indruk van een massief dik blad wat natuurlijk gezien het gewicht niet mogelijk is, los van betaalbaar of plaatsbaar.

De bewerking van het oppervlak kan op meerdere manieren gebeuren. Het oppervlak kan worden gepolijst, ook wel gezoet genaamd, of kan worden gebrand wat een glad maar niet egaal oppervlak biedt dat natuurlijker oogt dan een gepolijst natuursteen aanrechtblad. Ook qua schoonmaken is een gebrand natuursteen aanrechtblad niet veel slechter omdat de oneffenheden groot maar glad zijn dus het reinigen blijft gemakkelijk.