MODERNE KEUKENS

Moderne keukens hebben als kenmerkende eigenschappen een strak lijnenspel, brede ladenkasten, extra aandacht voor ergonomie en natuurlijk moderne inbouwapparatuur. Er kunnen allerlei materialen en kleuren worden gebruikt, wat het erg interessant maakt om moderne keukens te ontwerpen. Eyecatchers als een kookeiland en greeploze fronten maken moderne keukens extra speciaal.

ERGONOMIE EN STRAKKE VORMGEVING

Bij moderne keukens is het belangrijk dat het gebruik zo gemakkelijk mogelijk is voor de mens. Zo vind je bijvoorbeeld keukenkastjes en lades die met een zacht duwtje geruisloos openen en sluiten. Er bestaan zelfs keukens waarmee je zonder pijn of moeite met de knie de lade kan openen en sluiten met alle gemak.

Het design van moderne keukens is veelal een strak lijnenspel. Onderkasten zijn vervangen door brede laden en er is sprake van een greeploze keuken. De strakke vormgeving is gecombineerd met aparte, speelse vormen en felle kleuren zoals rood, oranje of groen. Het toevoegen van een of meerdere blikvangers zien we vaak terug, zoals een kookeiland met prachtig vrijhangende RVS schouw of een apparatenkast (meerdere apparaten gebundeld in 1 wand).

MODERNE KEUKENAPPARATUUR

Hoe luxer en hoe nieuwer de keukenapparatuur, hoe beter deze passen bij moderne keukens. Moderne apparatuur zoals een stoomoven, inductiekookplaat en een energiezuinige en stille vaatwasser zijn bijna vanzelfsprekend. Daarnaast kan de keuken zelf ook technische snufjes bevatten, zoals LED verlichting binnen in de keukenkastjes die automatisch aan en uitgaat of een keukenkraan die via licht (blauw/rood) de temperatuur van het water aangeeft.