Mat zwarte keuken

Het is de nieuwste trend in de keukenwereld: een zwarte keuken! Van modern tot landelijk: voor een donkere keuken in elke stijl ben je bij Keukendepot aan het juiste adres. Jouw nieuwe zwarte keuken stel je in een handomdraai online zelf samen en wij leveren hem voorgemonteerd bij jou thuis - gemakkelijk en snel. Kom je liever langs in een van onze showrooms? Onze keukenadviseurs heten je natuurlijk van harte welkom en beantwoorden met alle plezier jouw vragen. Zo geniet ook je binnenkort van een nieuwe keuken waar iedereen jaloers op zal zijn!

De mat zwarte keuken - de trend van nu

Het is jou waarschijnlijk al eens opgevallen: veel modedesigners dragen altijd zwart. Waarom? Zwart is niet alleen een stijlvolle kleur, maar ook erg tijdloos. Bovendien heeft een volledige zwarte outfit altijd iets gedurfds, waarmee men zich gemakkelijk onderscheidt van de menigte. Precies hetzelfde geldt ook voor een zwarte keuken. Dan hebben we het niet over een keuken met wat accenten in donkere kleuren, nee, een volledig mat zwarte keuken!

Echte liefhebbers van de kleur zwart kiezen voor mat. Glanzende oppervlaktes weerkaatsen het licht namelijk en laten de keuken op deze manier gelijk minder donker lijken. Iets wat perfect is voor een witte keuken! Mat zwart daarentegen, straalt een bepaalde warmte uit die in de keukenwereld ongeëvenaard is.

De hype rondom zwarte keuken accessoires

Niet alleen keukenfronten zien we steeds vaker in een elegante zwarte kleur terug. Volgens het welbekende motto ‘’black is beautiful” spelen de donkere nuances nu ook steeds vaker een hoofdrol als het gaat om keuken accessoires.

Jij hoeft je niet langer te schamen voor jouw accessoires - tegenwoordig vormen ze steeds vaker een prachtig geheel met de rest van jouw keuken. Zo zijn een zwarte kraan, zwarte afzuigkap of zwarte wasbak perfect voor in een grote en moderne keuken! Langzaam maar zeker wint zwart zo de strijd van het oude en vertrouwde chroom.

Hoe style ik een zwarte keuken?

Ondanks zijn populariteit, zijn er veel vragen rondom de styling van een mat zwarte keuken. Dit is het advies van onze keukenadviseurs voor zwarte keukens!

Welke kleuren complimenteren de mat zwarte keuken?

Het fijne van het mat zwarte: je kunt het met vrijwel elke kleur combineren! Houd je hierbij wel de stijlvolle fashiondesigner, met zijn gedurfde zwarte outfit in jouw achterhoofd. Wild gekleurde accessoires zouden de look niet ten goede komen. Hetzelfde geldt voor de accessoires in jouw keuken: het is belangrijk dat jij ze bewust kiest en niet meer dan een of twee kleuren aan jouw zwarte keuken toevoegt. Doet u dit wel, oogt het al snel rommelig.

Wit zorgt voor een prachtig contrast ten opzichte van het mat zwarte en zet jouw mat zwarte keuken nog eens extra in scène. Bovendien is het toevoegen van wit de perfecte manier om extra ruimtelijkheid te creëren als jouw keuken niet erg groot is. Met echte knalkleuren voeg je indrukwekkende eyecatchers toe aan jouw keukeninrichting. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan een prachtig schilderij. Of wat dacht je van een gekleurde bos verse bloemen? Zo wil jij nooit meer weg uit jouw keuken.

 

Grepen of greeploos bij een zwarte keuken?

Voorzie jij jouw nieuwe zwarte keuken van handgrepen, of ga je juist voor greeploos? De keuze is volledig aan jou en afhankelijk van jouw persoonlijke stijl.

Een ding is zeker: greeploze keukens in het zwart zijn op het moment het meest trendy. Minimalisten zullen van de elegante, vloeiende vormen gaan houden. Vooral in grote keukens creëer je zonder grepen in een handomdraai een uniform geheel. Maar ook een kleine keuken zonder grepen kent zijn voordelen: zo bots je bijvoorbeeld veel minder snel tegen dingen aan! Bovendien kun je greeploze kastdeuren vaak gemakkelijk openen door er met jouw voet of knie tegen te duwen - zo houd je beide handen vrij om te koken.

Niet alle keukengrepen zijn hetzelfde. Gelukkig vind je in onze webshop een ruim assortiment aan keukengrepen, zodat je er altijd een vindt die perfect bij jouw stijl past. Wist je dat een keuken met handgrepen vaak een stuk duurzamer is dan een greeploze keuken? De meeste slijtage is namelijk vaak zichtbaar op de plekken die je het meest aanraakt. Handgrepen kun je gemakkelijk en snel vervangen. Zo creëer je in een handomdraai een geheel nieuwe look. Ook wie veel kookt kiest het best voor keukengrepen in zijn nieuwe zwarte keuken. Zo zijn wandkasten en keukenlades veel sneller te openen en sluiten.

Steen of een kunststof keukenblad bij zwarte keukens?

Een zwart keukenfront zorgt voor een luxueuze look. Om te voorkomen dat uw zwarte keuken te somber wordt, raden wij je aan jouw keukenmeubelen in een donkere kleur te combineren met een keukenblad van toplaminaat of composiet in een heldere tint. Dit vormt een prachtig contrast met bijvoorbeeld een zwart keukeneiland. Zo hoef je zelfs in een kleine keuken niet van zwart af te zien!

Is jouw keuken ruim en heb je grote ramen, waardoor jij geniet van een vloed aan daglicht? Dan kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een keukenblad in het zwart, perfect voor die extravagante touch!

Toch op zoek naar een andere keukenopstelling?


Keuken kopen? Kies voor Keukendepot.

Ervaring van onze
klanten

Kwaliteit en service waar je op kunt bouwen - vraag maar aan onze klanten.