Kunststof keukenbladen

Kunststof keukenbladen zijn zeer populair in de keuken. Ze zijn erg hygiënisch, makkelijk schoon te houden, waterdicht én betaalbaar. Bovendien zijn ze ook nog eens slijtvast als ze worden vergeleken met bijvoorbeeld een natuurstenen keukenblad  of massief houten keukenblad.

Wanneer je bij ons een keuken komt kopen, vind je in ons assortiment een brede selectie, zodat je keuze hebt uit zowel kleur, afwerking als rand en toplaag. Ook zijn er verschillende motieven verkrijgbaar, zoals een klassieke houtnerf. Wij hebben tal van verschillende kunststof keukenbladen

Materiaal kunststof keukenbladen

Kunststof keukenbladen zijn niet volledig van kunststof gemaakt, maar hebben een kunststof laag over een blad van spaanplaat of multiplex. Het grootste verschil tussen deze twee is de mogelijkheid tot het inbouwen van een spoelbak. Bij multiplex kan dit, maar bij spaanplaat niet. Dit omdat spaanplaat gemaakt is van houtvezels die aan elkaar zijn gelijmd, wat een hoog risico tot splinteren geeft bij infrezen.

De toplaag die over de laag multiplex of spaanplaat heen komt, noemen we het laminaat. Het is dit deel van het keukenblad dat beschikbaar is in verschillende kleuren en motieven. Het laminaat bestaat uit een decorpapier met een slijtlaag welke gemaakt is van kunststof. Het meest gebruikte kunststof is HPL: High Pressure Laminate.

Omdat er heel veel verschillende decorpapieren bestaan, kun je kunststof keukenbladen helemaal aanpassen aan jouw smaak. Bovendien kunnen de randen op een bepaalde manier worden afgewerkt, zoals met een waterkering of extra dik zodat het lijkt alsof het volledige blad extra dik is en zonder aanzienlijke meerprijs. Kunststof keukenbladen zijn ook erg geschikt als je de achterwand er hetzelfde uit wilt laten zien als het aanrecht.

Het onderhoud van kunststof keukenbladen

Zoals al eerder als voordeel werd genoemd, zijn kunststof keukenbladen erg onderhoudsvriendelijk. Ze zijn slijtvast waardoor ze lang mooi blijven en makkelijk schoon te maken zijn. Wel is het belangrijk op te passen met hete voorwerpen op kunststof keukenbladen. Zet een hete pan niet zomaar op het aanrecht, maar gebruik altijd een onderzetter of snijplank.