Een kookeiland voor koken in gezelschap

Vroeger was een rechte keuken of een hoekkeuken dé standaard opstelling voor een keuken. De keuken is inmiddels steeds meer een onderdeel van de woonruimte geworden, en wordt vaker echt betrokken bij het dagelijkse (thuis)leven. Een keukentrend die we hierin zien op spelen is een keuken met een kookeiland.

Een keuken met een kookeiland is vaak een soort leefplek voor gezinnen. Het is misschien wel net zo belangrijk, zo niet belangrijker, als de woonkamer geworden. Een kookeiland bied ruimte om met z’n allen het diner klaar te maken. De één kookt, de ander bereidt de ingrediënten voor en tegelijkertijd kunt u kletsen met weer anderen die in de woonkeuken zijn!

Een kookeiland is voor iedereen

Een misverstand bij het kookeiland in een keuken is dat men denkt dat een kookeiland alleen maar mogelijk is met een hoog keukenbudget. Het is juist meer de ruimte zelf die bepalend is voor het wel of niet plaatsen van een keuken. Doordat een keuken uit tal van elementen bestaat, kunt u kiezen voor een voordeligere set keukenapparatuur of keukenblad, waardoor uw budget de mogelijkheid biedt tot een goedkoop kookeiland.

Geniet van een goedkoop kookeiland

Een goedkoop kookeiland biedt ruimte voor meerdere varianten van gezelligheid. Zo kunt u een bargedeelte met krukken plaatsen, of wellicht een eettafel direct aan het eiland zetten. Meestal wordt de kookplaat midden in het kookeiland geplaatst, zodat aan beide zijden ruimte overblijft voor het plaatsen van de kook accessoires.

Bij grotere kookeilanden kunt u zelfs zowel het spoelgedeelte als de kookplaat erin zetten. Het keukendesign van een keuken met kookeiland is divers, bekijk daarom eens onze voorbeeld opstellingen in onze keukenzaak om u te laten inspireren.

Consequenties van een kookeiland

Bij het plaatsen van een kookeiland in een keuken ontwerp houden we er altijd rekening mee dat er genoeg ruimte overblijft op het aanrechtblad. Zodat u genoeg ruimte overhoudt voor tijdens het koken voor de kook accessoires en potten en pannen. Maar ook bij een spoelgedeelte en vaatwasser is aanrechtblad oppervlak belangrijk, zodat het inladen van de vaatwasser of het handmatig doen van de afwas.

Toch op zoek naar een andere keukenopstelling?


Keuken kopen? Kies voor Keukendepot.