Gas of inductie?

De kookplaat is het hart van de keuken. Hier dringt zich onmiddellijk de keuze op tussen koken op elektriciteit of op gas. Iedereen heeft een eigen stijl van koken en daarom beschikt Keukendepot over een breed assortiment kookplaten. Om alvast te kijken welke manier van koken het beste bij jou past staan hieronder een tweetal mogelijkheden omschreven:  
Koken op gas
De meeste mensen kiezen bewust voor een gaskookplaat, vanwege de snelheid en controleerbaarheid van de branders. Wanneer je het gas uitschakelt kan je de temperatuur onmiddellijk tot nul reduceren.
Koken op inductie
Op de inductiekookplaat wordt de kookpan razendsnel verwarmd door spoelen onder de glasplaat. Een groot voordeel van koken op een inductiekookplaat is dat alleen de pan wordt verwarmd, de glasplaat zelf wordt niet warm. Doordat alle energie aan de pan wordt overgedragen is inductiekoken uiterst snel. Het is de meeste efficiënte manier van koken. Er wordt hierbij geen energie verspild.

Bekijk hier de gehele collectie