U-keukens

Onze filialen
Naar filialen
Gratis keukenadvies

Maak een afspraak met onze adviseur

Afspraak maken

U-keukens: 1 Resultaat

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

U-keukens: 1 Resultaat

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Een U-keuken is een erg geliefd soort keuken. De U-keuken is namelijk vaak een grotere keuken met volop bergruimte. En wie van koken houdt, vindt het vaak fijn om dat met veel ruimte te kunnen doen. In een grotere ruimte kan er creatief met de opstelling om worden gegaan. Zo kunt u één van de zijdes los in de ruimte plaatsen, waardoor er een bar ontstaat waaraan u gezellig kunt zitten.

Betaalbare U-keuken

De naam van deze keuken verraadt de vorm van de opstelling al. Als u kiest voor een U-keuken heeft u aan één kant een opening. Aan de andere drie zijdes staan keukenmeubelen. De lengte van deze zijdes kan variëren. Dat maakt dat deze keuken ontzettend praktisch en comfortabel is. Er is immers veel bergruimte en werkplek. Ideaal voor de chef! Alles is namelijk binnen handbereik. En het mooie is dat deze keukens bij Keukendepot erg betaalbaar zijn. U heeft bij Keukendepot al een U-keuken voor minder dan € 4.000 inclusief keukenapparatuur!

U-keuken stijlen & opstellingen

Een U-keuken kan veel verschillende stijlen en opstellingen hebben. We benoemden het al eerder, maar als uw ruimte het toelaat kan één van de zijdes als bar of eetgedeelte ingericht worden. Plaats een paar mooie krukken erbij en u heeft een knusse plek waar u gezellig kan zitten, terwijl iemand anders een heerlijke maaltijd klaarmaakt. De U-keuken kan ook in een hoek van een kamer staan. Bij deze opstelling staan alle kanten van de keuken tegen een wand aan. Maar het is ook mogelijk om de U-keuken tegen twee wanden te zetten en één kant van de keukenkastjes los in de ruimte te zetten.

Op het gebied van keukenstijl kunt u alle kanten op. Houdt u van modern, landelijk of juist klassiek? Kies het keukenfrontje wat naar uw smaak is en werk het eventueel af met een mooie keukengreep. Kies bijvoorbeeld voor een moderne U-keuken. Denk hierbij aan moderne kleuren met strakke matte of hoogglans keukenkastjes etc. Meer fan van het landelijke, robuuste gevoel? Hier kunt u meer denken aan houten keukenkastjes gecombineerd met warmere kleuren. Naast deze twee stijlen zijn er natuurlijk veel meer stijlen waar u uit kan kiezen.

Net zoals bij een eilandkeuken is het belangrijk dat u in het middenpad voldoende ruimte overhoudt, zodat de ruimte niet krap aan gaat voelen of u beperkt wordt in bewegingsruimte als u met z’n tweeën in de keuken staat. Wilt u zeker zijn van de keuze voor een U-keuken? Teken de ruimte eens uit door dozen te plaatsen op de vloer. Zo krijgt u wat meer gevoel bij wat een U-keuken doet voor uw keukenruimte. Daarnaast kunt u natuurlijk in onze keukenshowrooms inspiratie opdoen. Vraag onze keukenexperts gerust om advies!

U-keuken tips

Onze keukenexperts delen graag wat praktische tips met u:

  • Zorg voor voldoende loopruimte tussen de verschillende zijdes. Houd rekening met minimaal 120 cm ruimte.
  • Voor een U-keuken adviseren we om een ruimte beschikbaar te hebben die minimaal 4 meter breed is.
  • Denk goed na waar u de vaatwasser, koelkast of andere inbouw apparatuur plaatst. U wilt namelijk bij een open geklapte vaatwasser nog steeds moeiteloos kunnen bewegen.
  • Houdt ook voldoende rekening met de keukendriehoek. Het fornuis, de spoelbak en de koelkast dienen maximaal 2 meter van elkaar af te liggen.

U-keuken ontwerpen

Zoals u leest zijn er verschillende mogelijkheden voor de U-keuken. En niet alleen de opstelling ervan, maar ook de keukenstijlen hebben verschillende opties. We kunnen ons voorstellen dat u veel heeft om over na te denken. Een 3D keukenontwerp kan het maken van keuzes een stuk makkelijker maken. In onze showrooms maken onze keukenadviseurs graag samen met u een gratis 3D ontwerp. Voorkom dat u onnodig lang moet wachten en maak vast online een afspraak bij de vestiging naar uw keuze. Vergeet niet om uw keukenmaten mee te nemen!

Een nieuwe U-keuken van Keukendepot

Als u graag de mogelijkheden van een U-keuken wilt inzien, kunt u bij Keukendepot terecht. U kunt rondkijken op onze site, maar u kunt ook langsgaan bij een vestiging bij u in de buurt. Dan kunt u de keukenspecialist zelf spreken. U kunt de specialist om advies vragen over de ruimte van uw keuken, en vragen of een U-keuken een goed idee is in uw huis. Heeft u al een specifieke keuken in gedachte? Vraag dan direct een offerte aan!