Hoekkeukens

Hoekkeukens, ook wel L-keukens genoemd zijn in Nederland erg populair. Wij van Keukendepot begrijpen wel waarom dit een veel gekozen keukenopstelling is; hoekkeukens zijn namelijk erg praktisch vanwege de korte loopafstanden. Daarnaast biedt deze keukenvorm veel opbergruimte zonder dat je de hoogte in moet. De lange zijde leent zich uitstekend om veel onderkasten te plaatsen. Alle keukens die je op onze website ziet zijn leverbaar als hoekopstelling. Onze keukenadviseurs ontwerpen graag jouw droomkeuken op basis van jouw wensen en ideeën.

18 resultaat resultaten

Ook leverbaar als Hoekkeuken

Hoekkeukens ingericht als woonkeuken

Hoekkeukens passen perfect in de nieuwe trend waarbij keukens ingericht worden als woonkeuken. Hierbij is de keuken niet alleen maar de plek waar eten wordt bereid, maar is het ook dé gezellige ruimte waar het gezin of vrienden bij elkaar komt. Een goedkope hoekkeuken van Keukendepot wordt door een open verbinding vaak betrokken bij de woonkamer.

Een andere veel gekozen optie in deze woontrend is het creeren van een bargedeelte bij de keuken. Hierdoor ontstaat er eigenlijk een U-keuken. Aan dit gezellige barretje kun je tijdens het koken gezellig kletsen of in de ochtend met een paar mensen genieten van een snel ontbijt. Je kunt het verlengstuk ook inzetten als schiereiland waarin je bijvoorbeeld een spoel of kookgedeelte kunt opnemen. Als jouw voorkeur naar meer kastruimte gaat, kun je met deze U-vorm ook hierop inspelen. Een hoekkeuken met een losse kastenwand is ook een optie daarin.

Kleine hoekkeukens

Lang niet iedereen heeft een woning waarin waarin de ruimte om een keuken te plaatsen onbeperkt is. Het efficiënt benutten van de aanwezige ruimte is daarom van groot belang, ook in de keuken. Hoekkeukens creëren extra opbergruimte. We hebben een aantal handige tips bij het uitzoeken van een kleine hoekkeuken voor je op een rijtje gezet.

Vijf tips voor kleine hoekkeukens

 1. Lichte kleur hoekkeukens
  Kies voor een lichte kleur keukenfrontje, zoals wit, beige of pastelkleuren. Neutrale kleuren doen het altijd goed in een kleine ruimte. Door de lichte kleur lijkt de ruimte groter en minder benauwend. Als je hoogglans mooi vindt is dit ook een echte aanrader voor kleine hoekkeukens. Door de reflectie van het licht lijkt jouw keuken groter.
   
 2. Ga de hoogte in
  Benut de ruimte boven het werkblad van het gedeelte wat tegen de muur staat door te kiezen voor bovenkasten. Dit is een perfecte plek voor je servies, veel gekozen kruidenierswaren en specerijen. Kortom, zaken die je veelal nodig hebt bij het maken van jouw favoriete gerechten. In écht kleine hoekkeukens raden we dit af, omdat het de ruimte juist kleiner maakt. Kies in zulke gevallen eerder voor losse wandplanken of rekken. Zo behoudt je het open karakter maar heb je toch voldoende opbergruimte. Maak gebruik van glazen potten waarin je bijvoorbeeld suiker, pasta en rijst stopt. Het ziet er leuk uit en tegelijktijdig maak je optimaal gebruik van de ruimte.
   
 3. Kies voor de vaak toegepaste carrouselkast
  Een mogelijk nadeel van hoekkeukens kan de hoekkast zijn. Deze kast is diep en wat lastiger te bereiken waardoor kostbare ruimte verloren gaat. Daarom adviseren wij in de hoek een zogenaamde carrouselkast. Deze speciale keukenkast heeft een draaiplateau zodat de complete 'rondte' van de hoek beschikbaar is. Hierop kun je gemakkelijk jouw pannen kwijt. Een carrouselkast bevat meestal twee plateaus. Deze kun je doordraaien, waardoor de ruimte optimaal wordtzonder dat je op jouw knieën moet gaan om diep in de kast te reiken. Nieuw is de Le Mans kast, waarbij 2 plateaus compleet naar buiten toe klappen via een draaiende ondersteuning.
   
 4. Inbouwapparatuur
  Veel spullen in een kleinere ruimte zorgt voor een rommelig geheel. Dat geldt ook voor jouw keuken. Door keukenapparatuur in te bouwen zorg je voor rustig geheel waardoor jouw goedkope hoekkeuken groter lijkt dan deze in werkelijkheid is! Kortom; kies voor een inbouwoven- en of magnetron, inbouwkoelkast en zorg ervoor dat jouw vaatwasser ook netjes is weggewerkt.
   
 5. Apothekerskast
  Een apothekerskast is een lange, smalle uitrekbare kast en ideaal om jouw essentiële basis ingrediënten in op te bergen. Het mooie van deze kast is dat deze van 2 kanten benaderbaar is. En hij neemt weinig ruimte in beslag. Ideaal als je nog wat ruimte ‘over’ heeft die te klein is voor volledige keukenkastjes.

Goedkope hoekkeuken kopen?

Als je op zoek bent naar een goedkope Duitse keuken in hoekopstelling, dan ben je van harte welkom bij een van de showrooms van Keukendepot. Zoals je hebt kunnen lezen zijn wij fan van deze keukenopstelling. Daardoor kun je deze volop terugvinden in onze showrooms. Je bent er van harte welkom.

Liever een andere keukenopstelling?


Keuken kopen? Kies voor keukendepot

Ervaring van onze
klanten

Kwaliteit en service waar je op kunt bouwen - vraag maar aan onze klanten.