Hoekkeukens

Hoekkeukens: 28 Resultaten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren
 1. Hoekkeukens

 2. Lincoln magnolia
  Lincoln magnolia
  € 2.149,00
 3. Keuken Fargo Alpin wit
  Fargo Alpin wit
  € 2.189,00
 4. Stamford zwart beton XL
  Stamford zwart beton XL
  € 2.289,00
 5. Reno hout
  Reno hout
  € 2.299,00
 6. Tampa zwart eiken structuur
  Tampa zwart eiken structuur
  € 2.399,00
 7. Easy Toledo Grafiet Zwart ultramat
  Easy Toledo Grafiet Zwart ultramat
  € 2.399,00
 8. Milwaukee Magnolia supermat
  Milwaukee Magnolia supermat
  € 2.499,00
 9. Arlington Wild Eiken/Elgin pro Carbon zwart
  Arlington Wild Eiken/Elgin pro Carbon zwart
  € 2.999,00
 10. Toledo Alpin wit supermat
  Toledo Alpin wit supermat
  € 2.999,00
 11. Salt lake City
  Salt lake City
  € 2.999,00
 12. Toledo Steengrijs supermat
  Toledo Steengrijs supermat
  € 3.199,00
 13. Charlotte Riet
  Charlotte Riet
  € 3.699,00
 14. Ook in hoek opstelling beschikbaar

 15. Denver Beton grijs / Torrance Alpin wit
  Denver Beton grijs / Torrance Alpin wit
  € 1.149,00
 16. Torrance Kashmir
  Torrance Kashmir
  € 1.299,00
 17. Torrance kashmir
  Torrance kashmir
  € 1.359,00
 18. Toledo Schiefer grijs
  Toledo Schiefer grijs
  € 1.509,00
 19. Elgin Pro zijdegrijs
  Elgin Pro zijdegrijs
  € 1.799,00
 20. Elgin Wit
  Elgin Wit
  € 1.899,00
 21. Toledo Alpin wit XL
  Toledo Alpin wit XL
  € 1.959,00
 22. Seattle wit hoogglans
  Seattle wit hoogglans
  € 1.995,00
 23. Cinicinnati Alpin wit
  Cinicinnati Alpin wit
  € 1.999,00
 24. Arlington zilvereiken
  Arlington zilvereiken
  € 2.099,00
 25. Fresno/Tampa
  Fresno/Tampa
  € 2.299,00
 26. Fresno zwart /Arlington Nussbaum donker
  Fresno zwart /Arlington Nussbaum donker
  € 2.399,00
 27. Lincoln wit
  Lincoln wit
  € 2.695,00
 28. Reno Beton grijs
  Reno Beton grijs
  € 3.099,00
 29. Las Vegas antraciet/Torrance Angoragrau
  Las Vegas antraciet/Torrance Angoragrau
  € 3.599,00
 30. Easytoledo grafietzwart
  Easytoledo grafietzwart
  € 4.599,00

Hoekkeukens: 28 Resultaten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Hoekkeukens benutten de ruimtes efficiënt

Hoekkeukens zijn in Nederland ongekend populair. Wij van Keukendepot begrijpen wel waarom dit de meest gebruikte keukenopstelling is; ze zijn namelijk oerdegelijk en erg praktisch vanwege de korte loopafstanden. Wanneer u aan het koken bent, is het handig om alles dicht bij de hand te hebben. U wilt immers niet met een kokend hete pan nog de gehele ruimte door om uw aardappels af te kunnen gieten. Door de L-vorm van hoekkeukens ontstaat effectieve werkruimte waar u alles kunt overzien. Ideaal dus!

Hoekkeukens ingericht als woonkeuken

Daarnaast passen hoekkeukens perfect in de nieuwe trend dat keukens ingericht worden als woonkeuken. Hierbij is de keuken niet alleen maar de plek in uw huis waar het eten wordt voorbereidt, maar ook dé gezellige ruimte waar de dag wordt doorgenomen en samen genoten wordt van de maaltijd. Meestal wordt door een open verbinding de hoekkeuken betrokken bij de woonkamer.

Een andere veel gekozen optie in deze woontrend is om een bar gedeelte vast te maken aan uw keuken. Hierdoor ontstaat er eigenlijk een U-Keuken. Aan dit gezellige barretje kunt u tijdens het koken gezellig kletsen of in de ochtend met een paar mensen genieten van een snel ontbijt. U kunt het verlengstuk ook inzetten als schiereiland waarin u bijvoorbeeld een spoel of kookgedeelte kunt opnemen. Als uw voorkeur naar meer kastruimte gaat, kunt u met deze U-vorm ook hierop inspelen. Een hoekkeuken met een losse kastenwand is ook een optie daarin.

Kleine hoekkeukens

Slechts een klein aandeel mensen heeft een groot huis waar alle ruimte beschikbaar is. Bovendien is een appartement of eengezinswoning veelal in trek in Nederland door het groot stedelijk gebied. Het efficiënt benutten van de aanwezige ruimte is daarom van groot belang, ook in de keuken. Hoekkeukens creëren extra opbergruimte. Graag geven we nog een aantal handige tips bij het uitzoeken van uw kleine hoekkeuken.

Vijftal tips voor kleine hoekkeukens

 1. Lichte kleur hoekkeukens
  Kies voor een lichte kleur keukenfrontje, zoals wit, beige of pastelkleuren. Neutrale kleuren doen het altijd goed in een kleine ruimte. Door de lichte kleur lijkt de ruimte groter en minder benauwend. Als u hoogglans mooi vindt is dit ook een echte aanrader voor kleine hoekkeukens. Door de reflectie van het licht lijkt uw keuken groter.

 2. Ga de hoogte in
  Vaak wordt er bij hoekkeukens gekozen voor extra kastruimte boven het werkblad. Dat is een perfecte plek voor uw servies, veel gekozen kruidenierswaren en specerijen. Kortom, zaken die u veelal nodig heeft bij het maken van uw favoriete gerechten. In écht kleine hoekkeukens raden we het af, omdat het de ruimte juist kleiner maakt. Kies in zulke gevallen eerder voor losse plankjes. Daar kunt u toch veel op kwijt zonder dat het voor een benauwend gevoel zorgt. Maak in zulke gevallen gebruik van glazen potten waarin u bijvoorbeeld suiker, pasta en rijst stopt. Het ziet er leuk uit en tegelijktijdig maakt u optimaal gebruik van de ruimte.

 3. Kies voor de vaak toegepaste carrouselkast
  Een mogelijk nadeel van hoekkeukens kan de hoekkast zijn. Deze kast is diep en slecht toegankelijk, hierdoor wordt mogelijk veel ruimte verloren. Bovendien is hij niet altijd even praktisch ingericht. Daarom adviseren wij in de hoek een zogenaamde carrouselkast. Deze speciale keukenkast heeft een draaiplateau zodat de complete 'rondte' van de hoek beschikbaar is. Een carrouselkast bevat meestal twee plateaus. Deze kunt u doordraaien, waardoor de ruimte optimaal wordt benut zonder dat u op uw knieën moet gaan om diep in de kast te reiken. Nieuw is de Le Mans kast, waarbij 2 plateaus compleet naar buiten toe klappen via een draaiende ondersteuning.

 4. Inbouwapparatuur
  Veel spullen in een kleinere ruimte zorgt voor een rommelig geheel. Dat geldt ook voor uw keuken. Door apparatuur in te bouwen zorgt u voor een strak en eenduidig gevoel waardoor uw keuken groter lijkt dan hij in werkelijkheid is! Kortom; kies voor een inbouwmagnetron, inbouwkoelkast en zorg ervoor dat uw vaatwasser ook netjes is weggewerkt.

 5. Apothekerskast
  Een apothekerskast is een lange, smalle kast en ideaal om uw essentiële basis ingrediënten in op te bergen. Het mooie van deze kast is dat deze van 2 kanten benaderbaar is. En hij neemt weinig ruimte in beslag. Ideaal als u nog wat ruimte ‘over’ heeft die te klein is voor een volledig keukenkastje.

Goedkope hoekkeuken kopen?

Als u op zoek bent naar een goedkope Duitse keuken in hoekopstelling,  dan bent u van harte welkom bij een van de showrooms van Keukendepot. Zoals u heeft kunnen lezen zijn wij fan van deze keukenopstelling. Daardoor kunt u deze volop terugvinden in onze showrooms. U bent er van harte welkom. Bij Keukendepot heeft u al een nieuwe hoekkeuken voor maximaal € 4.000,-!

Toch op zoek naar een andere keukenopstelling?

Keuken kopen? Kies voor Keukendepot.