Hoekkeukens

Hoekkeukens, ook wel L-keukens genoemd zijn in Nederland erg populair. Wij van Keukendepot begrijpen wel waarom dit een veel gekozen keukenopstelling is; hoekkeukens zijn namelijk erg praktisch vanwege de korte loopafstanden. Daarnaast biedt deze keukenvorm veel opbergruimte zonder dat je de hoogte in moet. De lange zijde leent zich uitstekend om veel onderkasten te plaatsen. Alle keukens die je op onze website ziet zijn leverbaar als hoekopstelling. Onze keukenadviseurs ontwerpen graag jouw droomkeuken op basis van jouw wensen en ideeën.

13 resultaat resultaten

Ook leverbaar als hoekkeuken

23 resultaat resultaten

Hoekkeukens ingericht als woonkeuken

Hoekkeukens passen perfect in de nieuwe trend waarbij keukens ingericht worden als woonkeuken. Hierbij is de keuken niet alleen maar de plek waar eten wordt bereid, maar is het ook dé gezellige ruimte waar het gezin of vrienden bij elkaar komt. Een goedkope hoekkeuken van Keukendepot wordt door een open verbinding vaak betrokken bij de woonkamer.

Een andere veel gekozen optie in deze woontrend is het creeren van een bargedeelte bij de keuken. Hierdoor ontstaat er eigenlijk een U-keuken. Aan dit gezellige barretje kun je tijdens het koken gezellig kletsen of in de ochtend met een paar mensen genieten van een snel ontbijt. Je kunt het verlengstuk ook inzetten als schiereiland waarin je bijvoorbeeld een spoel of kookgedeelte kunt opnemen. Als jouw voorkeur naar meer kastruimte gaat, kun je met deze U-vorm ook hierop inspelen. Een hoekkeuken met een losse kastenwand is ook een optie daarin.

Kleine hoekkeukens

Lang niet iedereen heeft een woning waarin waarin de ruimte om een keuken te plaatsen onbeperkt is. Het efficiënt benutten van de aanwezige ruimte is daarom van groot belang, ook in de keuken. Hoekkeukens creëren extra opbergruimte. We hebben een aantal handige tips bij het uitzoeken van een kleine hoekkeuken voor je op een rijtje gezet.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een hoekkeuken?

Lang niet iedereen heeft een woning waarin waarin de ruimte om een keuken te plaatsen onbeperkt is. Het efficiënt benutten van de aanwezige ruimte is daarom van groot belang, ook in de keuken. Hoekkeukens creëren namelijk extra opbergruimte. We hebben een aantal handige tips bij het uitzoeken van een kleine hoekkeuken voor je op een rijtje gezet:

Lichte kleur hoekkeukens

Kies voor een lichte kleur keukenfrontje, zoals wit, beige of pastelkleuren. Neutrale kleuren doen het altijd goed in een kleine ruimte. Door de lichte kleur lijkt de ruimte groter en minder benauwend. Als je hoogglans mooi vindt is dit ook een echte aanrader voor kleine hoekkeukens. Door de reflectie van het licht lijkt jouw keuken groter.

Ga de hoogte in

Benut de ruimte boven het werkblad van het gedeelte wat tegen de muur staat door te kiezen voor bovenkasten. Dit is een perfecte plek voor je servies, veel gekozen kruidenierswaren en specerijen. Kortom, zaken die je veelal nodig hebt bij het maken van jouw favoriete gerechten. In écht kleine hoekkeukens raden we dit af, omdat het de ruimte juist kleiner maakt. Kies in zulke gevallen eerder voor losse wandplanken of rekken. Zo behoudt je het open karakter maar heb je toch voldoende opbergruimte. Maak gebruik van glazen potten waarin je bijvoorbeeld suiker, pasta en rijst stopt. Het ziet er leuk uit en tegelijktijdig maak je optimaal gebruik van de ruimte.

Kies voor de vaak toegepaste carrouselkast

Een mogelijk nadeel van hoekkeukens kan de hoekkast zijn. Deze kast is diep en wat lastiger te bereiken waardoor kostbare ruimte verloren gaat. Daarom adviseren wij in de hoek een zogenaamde carrouselkast. Deze speciale keukenkast heeft een draaiplateau zodat de complete 'rondte' van de hoek beschikbaar is. Hierop kun je gemakkelijk jouw pannen kwijt. Een carrouselkast bevat meestal twee plateaus. Deze kun je doordraaien, waardoor de ruimte optimaal wordtzonder dat je op jouw knieën moet gaan om diep in de kast te reiken. Nieuw is de Le Mans kast, waarbij 2 plateaus compleet naar buiten toe klappen via een draaiende ondersteuning.

Inbouwapparatuur

Veel spullen in een kleinere ruimte zorgt voor een rommelig geheel. Dat geldt ook voor jouw keuken. Door keukenapparatuur in te bouwen zorg je voor rustig geheel waardoor jouw goedkope hoekkeuken groter lijkt dan deze in werkelijkheid is! Kortom; kies voor een inbouwoven- en of magnetron, inbouwkoelkast en zorg ervoor dat jouw vaatwasser ook netjes is weggewerkt.

Apothekerskast

Een apothekerskast is een lange, smalle uitrekbare kast en ideaal om jouw essentiële basis ingrediënten in op te bergen. Het mooie van deze kast is dat deze van 2 kanten benaderbaar is. En hij neemt weinig ruimte in beslag. Ideaal als je nog wat ruimte ‘over’ heeft die te klein is voor volledige keukenkastjes.

Tips voor het kopen van een goedkope hoekkeuken 

Als je op zoek bent naar een goedkope keuken in hoekopstelling, dan ben je van harte welkom bij een van de showrooms van Keukendepot. Voor ieder budget hebben wij een passende hoekkeuken. Doordat wij veel van onze keukens uit Duitsland halen kunnen wij de laagste prijs garanderen. Duitse keukens worden volgens een efficiënt productieproces ontwikkeld, waardoor de fabrikanten hierop besparen. Dit zorgt voor een lagere prijs. En zo koop jij een droomkeuken voor een lage prijs.  

Een hoekkeuken met bar of een hoekkeuken met eiland?  

Wie van plan is een hoekkeuken aan te schaffen komt voor een aantal keuzes te staan. Ga jij voor een bar aan één van de hoeken? Of combineer je de hoekkeuken met een los keukeneiland waarop je kookt of juist spoelt? Een andere optie is het toevoegen van een schiereiland, waarbij je een extra deel laat toevoegen aan de keuken, waardoor het als het ware ene U-vormige keuken wordt. Bij Keukendepot adviseren we jou voor de beste keuze.  

In welke situatie is een hoekkeuken de ideale oplossing?  

Wanneer de ruimte in jouw huis voor een keuken beperkt is, is een hoekkeuken een ideale oplossing. Weinig huizen hebben de ruimte voor een keuken, hoge kasten én een los kookeiland. Een hoekkeuken is dan een alternatief. Bij een hoekkeuken benut je de ruimte optimaal, waardoor je de keuken precies kan gebruiken zoals jij wil. Samen met één van onze adviseurs maak je een 3D tekening van de ruimte, waardoor je precies kan zien wat de mogelijkheden zijn voor een hoek keuken in jouw huis.  

De hoekkeuken van jouw dromen koop je bij Keukendepot

Staat een nieuwe keuken bij jou op de planning? En overweeg je een hoekkeuken? Laat je dan adviseren door Keukendepot tijdens een persoonlijke afspraak bij één van onze vestigingen.

Ben je nog volop inspiratie aan het opdoen? Dan is het Keukendepot keukenmagazine iets voor jou. In ons keukenmagazine vind je alles over onze keukens. Wij bieden keukens in alle opstellingen, formaten en indelingen. Daarnaast vind je bij Keukendepot hoekkeukens voor ieder budget, in verschillende kleuren en materialen. Er zit gegarandeerd een nieuwe keuken voor jou bij! 

Liever een andere keukenopstelling?


Keuken kopen? Kies voor keukendepot

Ervaring van onze
klanten

Kwaliteit en service waar je op kunt bouwen - vraag maar aan onze klanten.