Hoekkeuken

Onze filialen
Gratis keukenadvies

Maak een afspraak met onze adviseur

Afspraak maken

Hoekkeuken: 17 Resultaten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Hoekkeuken: 17 Resultaten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Hoekkeukens benutten ruimtes efficiënt

Wanneer je aan het koken bent, is het handig om alles dicht bij de hand te hebben. Door de L-vorm van hoekkeukens ontstaat meer effectieve werkruimte en je kunt alles beter overzien. De korte kant is dan normaal gesproken ook het kookgedeelte, zodat links en rechts bergruimte beschikbaar is die direct bedoeld is voor tijdens het koken (kruiden, pannen, voorraad).

Vaak oogt jouw keuken ook mooier en als een complete keuken, wanneer er een hoekkeuken in zit. Hoekkeukens vormen een gesuggereerde ruimte dankzij de vorm, in plaats van dat ze een ruimte vullen als keukenblok. Als je een bardeel laat maken aan de L (waardoor eigenlijk een U-keuken ontstaat) kun je tevens met een paar mensen daaraan zitten voor het ontbijt of als er gekookt wordt. Deze U-vorm kan overigens ook gemaakt worden via een lange tafel of opbergkasten.

BEKIJK DIRECT DE KEUKENCOLLECTIE

Kleine hoekkeukens

Niet iedereen heeft een groot huis en een appartement of flat is steeds meer in trek. Het efficiënt benutten van de aanwezige ruimte is daarom van groot belang, ook in de keuken. Hoekkeukens creëren extra opbergruimte, zeker wanneer in de hoek een carrouselkast is geplaatst. Daarnaast zien hoekkeukens er ook nog eens leuk uit omdat ze voor een speels effect zorgen. Zeker in open keukens, waarbij de woonkamer en keuken in dezelfde ruimte zitten, wordt veel gebruik gemaakt van hoekkeukens eventueel in combinatie met een (kook)eiland.

De vaak toegepaste carrouselkast

Een mogelijk nadeel van hoekkeukens is het feit dat je in de hoekkast vaak niet zoveel praktische ruimte hebt. De kast is diep en slecht toegankelijk, hierdoor wordt mogelijk veel ruimte verloren. Daarom adviseren wij in de hoek een zogenaamde carrouselkast. Deze speciale keukenkast heeft een draaiplateau zodat de complete 'rondte' van de hoek beschikbaar is. Een carrouselkast bevat meestal twee plateaus. Deze kun je doordraaien, waardoor de ruimte optimaal wordt benut zonder dat je op je knieën moet gaan om diep in de kast te reiken. Nieuw is de Le Mans kast, waarbij 2 plateaus compleet naar buiten toe klappen via een draaiende ondersteuning.

Goedkope hoekkeuken kopen?

Als je op zoek bent naar een goedkope hoekkeuken, dan ben je van harte welkom bij een van de showrooms van Keukendepot. Hier heeft hoekkeukens voor maximaal € 4000,-!