Greeploze keukens

Greeploze keukens: 7 Resultaten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren
 1. Keuken Fargo Alpin wit
  Fargo Alpin wit
  € 2.189,00
 2. Lincoln wit
  Lincoln wit
  € 2.695,00
 3. Arlington Wild Eiken/Elgin pro Carbon zwart
  Arlington Wild Eiken/Elgin pro Carbon zwart
  € 2.999,00
 4. Toledo Alphin wit supermat
  Toledo Alphin wit supermat
  € 2.999,00
 5. Reno Beton grijs
  Reno Beton grijs
  € 3.099,00
 6. Elgin wit glans
  Elgin wit glans
  € 4.399,00
 7. Easytoledo grafietzwart
  Easytoledo grafietzwart
  € 4.599,00

Greeploze keukens: 7 Resultaten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Het idee van een greeploze keuken

Een greeploze keuken is al sinds een aantal jaren een grote trend in de Nederlandse keukenbranche. Bij deze keukens is er geen handgreep of knop meer die vastgegrepen kan worden. Dit wordt door een holte systeem opgelost. De keukendeurtjes en hebben geen handvatten of knoppen, maar óf een terugliggende greeplijst óf een automatische opener: het tip-on systeem. Dit zorgt voor een strak en naadloos ontwerp, wat vaak wordt gebruikt in design keukens en moderne keukens.

Overigens hebben greeploze keukens ook een nadeel. Doordat de keukengrepen ontbreken, zijn dit soort keukens gevoeliger voor vette vingers. Hierdoor zul je de keukendeurtjes iets vaker moeten schoonmaken, zeker als het een hoogglans keuken betreft. Gebruik bij voorbaat hier een microvezeldoekje voor, hiermee krijg je de keukenkastjes streeploos schoon!

Greeploze keukens met gleuven of tip-on?

Om de keukenkastjes en keukenlades in een greeploze keuken te openen zijn er twee systemen mogelijk:

 • Greeploze keukens met het standaard “gleuf”-systeem
 • Greeploze keukens met tip-on systeem

Gleuven

Bij de eerste mogelijkheid wordt er een gleuf gemaakt tussen bijvoorbeeld het keukenkastje en het aanrechtblad. Hierdoor ontstaat er een holte waarmee u de lade of het kastje open kan trekken. Tegenwoordig is dit systeem van de greeploze keukenkasten ook mogelijk bij hoge keukenkasten, omdat er naast horizontale tegenwoordig ook verticale gleuven gemaakt kunnen worden. Hierdoor is het voor iedereen gemakkelijk om een apothekerskast of een koelkast open te maken.

Tip-on systeem

Steeds meer nieuwe greeploze keukens bevatten het 'tip-on systeem'. Het tip-on systeem werk als volgt: je drukt op het greeploze keukendeurtje, vervolgens opent deze automatisch. Dit systeem wordt ook aangeduid met “push to open”. Het tip-on systeem, dat niet alleen in de greeploze keuken wordt gebruikt, maar ook op andere plekken in huis, werkt met behulp van magneten. Een uiterst eenvoudig systeem, ideaal voor toepassing in een keuken!

Goedkope greeploze keuken kopen?

Bij Keukendepot vindt u een uitgebreid assortiment greeploze keukens voor een lage prijs! Kijk online alvast naar mogelijke keukenopstellingen. Wil je graag de keukens met eigen ogen zien? Kom dan langs in een Keukendepot showroom bij jou in de buurt. Onze keukenadviseurs brengen graag de mogelijkheden voor jouw situatie in kaart en vertaalt dit naar een passend 3D ontwerp. Ook is het mogelijk om online een vrijblijvende offerte aan te vragen voor uw nieuwe greeploze keuken!

Toch op zoek naar een andere keukenopstelling?

Keuken kopen? Kies voor Keukendepot.