Eilandkeukens

Een eilandkeuken ziet er luxe uit en is multifunctioneel in te richten. Een keukeneiland met kookgedeelte is dé manier om te koken en leven in één ruimte. Je kunt er koken, eten, lezen, werken en gewoon gezellig zitten kletsen. Eilandkeukens zijn er in elke gewenste stijl. Het is dus een verkeerde veronderstelling dat ze alleen in moderne keukens passen. Alle keukens die je op onze website ziet zijn leverbaar in een eilandopstelling. Onze keukenadviseurs helpen je graag bij deze keuzes. Kom langs in één van onze vestigingen of neem vrijblijvend contact met ons op!

24 resultaat resultaten

Ook leverbaar als Eiland keuken

Indeling van eilandkeukens

Om een keukeneiland in jouw woonruimte te plaatsen moet je rekening houden met voldoende ruimte. Een eiland keuken neemt nou eenmaal meer ruimte in beslag dan een praktische hoekkeuken. Een veelvoorkomende en prettige oppervlakte die nodig is voor keuken eiland, is 16 tot 20 vierkante meter. Overigens is een eilandkeuken ook mogelijk in kleinere keukens. Vaak wordt er dan gekozen voor een zogenaamd schiereiland. Het keuken eiland wordt dan niet los geplaatst maar aan één zijde tegen de muur aan geplaatst. Zo benut je de beschikbare ruimte beter.

Wanneer je kiest voor een kookeiland, heb jij verschillende keuzes waar je over na moet denken. Zo kan allereerst het ‘eiland’ van de keuken op verschillende manieren ingericht worden. Daarnaast heb je ook nog de keuze tussen een eilandkeuken met grepen of een greeploze keuken.

De functie van het keukeneiland

Het eiland van de keuken kan op verschillende manieren ingedeeld worden. We onderscheiden drie indelingen van keukeneilanden:

  • Eiland ingericht als kook- & spoeleiland
  • Eiland ingericht als spoeleiland óf kookeiland
  • Eiland ingericht als ‘schiereiland’

Kook-& spoeleiland

Wanneer de keuken ingericht wordt als kook- & spoeleiland, wordt zowel de wasbak als de kookplaat of gasfornuis ingebouwd in het eiland. Hiermee bespaar je ruimte in de keukenkastjes, waardoor je hier meer opslagruimte creëert.

Spoeleiland

Wanneer je kiest om het eiland in te richten als enkel een spoeleiland, hoeft je niet na te denken over een speciale afzuigkap, in tegenstelling tot een kookeiland. Er bestaan namelijk verschillende toepassingen van eiland afzuigkappen welke zich lenen voor verschillende situaties. Je moet uiteraard wel rekening houden met leidingwerk voor jouw spoelbak. Een kokend waterkraan maakt jouw keuken eiland helemaal af. Verder kun je het spoeleiland aan één zijde bijvoorbeeld voorzien van een gezellig barretje waar tijdens het klaarmaken van het avondeten gezellig aan gekletst kan worden. Je kunt er ook voor kiezen om deze ruimte te benutten voor extra kastruimte door middel van brede lades. Keuze genoeg!

Schiereiland

Bij een schiereiland wordt één kant van het eiland aan de muur vastgemaakt. Deze indeling wordt vaak gebruikt bij kleine ruimtes, omdat het eiland niet volledig los staat en er dus ook minder ruimte benodigd is. In een dergelijke setting heb je uiteraard de vrijheid hoe jij het eiland verder vorm wilt geven. Dit kan dus met een kook en/of spoelgedeelte.

Greeploos of met grepen?

Zoals bij al onze keukens kun je ook bij het keukeneiland kiezen voor keukenkastjes mét of zonder grepen. Wil je een eilandkeuken met een extra moderne & tijdloze uitstraling? Kies dan voor een greeploze keuken. Hierbij kunnen de keukenkastjes door middel van een gleuf of ‘tip-on’ systeem geopend worden. Greeploze keukens hierdoor wel vaak gevoeliger voor vlekken.

Wil jij de uitstraling van jouw keuken toch liever wat traditioneler of landelijker houden? Ga dan voor keukenkasten met handgrepen. Het mooie is dat al onze keukenkastjes over de soft motion technologie beschikken. Dat betekent dat je nooit meer last hebt van hard dichtklappende keukenkastjes. Onze keukenexperts in de showrooms kunnen jou uitstekend adviseren & informeren over de juiste keukengrepen bij jouw nieuwe keuken! 

Goedkoop keukeneiland van topkwaliteit

Veel mensen denken dat eiland keukens veel te duur zijn voor hun budget. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Het is eerder belangrijk dat er genoeg ruimte aanwezig is voor het kookeiland. Voor deze eyecatcher moet je aan beide kanten minimaal 90 tot 120 cm overhouden om goed te kunnen lopen of aan de slag te gaan in de keuken.

Meer informatie over eilandkeukens?

Onze keukenadviseurs helpen je graag verder met al jouw vragen over eilandkeukens! Kom langs in één van onze vestigingen of neem contact met ons op! Je kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen via het offerteformulier!

Toch op zoek naar een andere keukenopstelling?


Keuken kopen? Kies voor Keukendepot.