Eilandkeukens

Eilandkeukens: 28 Resultaten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren
 1. Eilandkeukens

 2. Reno Beton grijs
  Reno Beton grijs
  € 3.099,00
 3. Las Vegas antraciet/Torrance Angoragrau
  Las Vegas antraciet/Torrance Angoragrau
  € 3.599,00
 4. Elgin wit glans
  Elgin wit glans
  € 4.399,00
 5. Easytoledo grafietzwart
  Easytoledo grafietzwart
  € 4.599,00
 6. Ook in kookeiland opstelling leverbaar

 7. Denver Beton grijs / Torrance Alpin wit
  Denver Beton grijs / Torrance Alpin wit
  € 1.149,00
 8. Torrance Kashmir
  Torrance Kashmir
  € 1.299,00
 9. Torrance kashmir
  Torrance kashmir
  € 1.359,00
 10. Toledo Schiefer grijs
  Toledo Schiefer grijs
  € 1.509,00
 11. Elgin Pro zijdegrijs
  Elgin Pro zijdegrijs
  € 1.799,00
 12. Toledo Alpin wit XL
  Toledo Alpin wit XL
  € 1.959,00
 13. Seattle wit hoogglans
  Seattle wit hoogglans
  € 1.995,00
 14. Cinicinnati Alpin wit
  Cinicinnati Alpin wit
  € 1.999,00
 15. Arlington zilvereiken
  Arlington zilvereiken
  € 2.099,00
 16. Lincoln magnolia
  Lincoln magnolia
  € 2.149,00
 17. Keuken Fargo Alpin wit
  Fargo Alpin wit
  € 2.189,00
 18. Stamford zwart beton XL
  Stamford zwart beton XL
  € 2.289,00
 19. Fresno/Tampa
  Fresno/Tampa
  € 2.299,00
 20. Reno hout
  Reno hout
  € 2.299,00
 21. Fresno zwart /Arlington Nussbaum donker
  Fresno zwart /Arlington Nussbaum donker
  € 2.399,00
 22. Tampa zwart eiken structuur
  Tampa zwart eiken structuur
  € 2.399,00
 23. Easy Toledo Grafiet Zwart ultramat
  Easy Toledo Grafiet Zwart ultramat
  € 2.399,00
 24. Milwaukee Magnolia supermat
  Milwaukee Magnolia supermat
  € 2.499,00
 25. Lincoln wit
  Lincoln wit
  € 2.695,00
 26. Arlington Wild Eiken/Elgin pro Carbon zwart
  Arlington Wild Eiken/Elgin pro Carbon zwart
  € 2.999,00
 27. Toledo Alpin wit supermat
  Toledo Alpin wit supermat
  € 2.999,00
 28. Salt lake City
  Salt lake City
  € 2.999,00
 29. Toledo Steengrijs supermat
  Toledo Steengrijs supermat
  € 3.199,00
 30. Charlotte Riet
  Charlotte Riet
  € 3.699,00

Eilandkeukens: 28 Resultaten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Een eilandkeuken ziet er luxe uit en is multifunctioneel in te richten. Een keukeneiland met kookgedeelte is dé manier om te koken en leven in één ruimte. U kunt er koken, eten, lezen, werken en gewoon gezellig zitten kletsen. Er bestaan eilandkeukens in elke gewenste stijl. Het is dus een verkeerde veronderstelling dat ze alleen in moderne keukens passen. Alles is afhankelijk van welk materiaal u kiest, de lengte en breedte van het eiland en hoe u deze vervolgens aankleedt met uw keukenapparaten. Onze keukenadviseurs helpen u graag bij deze keuzes. Kom langs in één van onze vestigingen of neem vrijblijvend contact met ons op!

Indeling van eilandkeukens

Om een keukeneiland in uw woonruimte te plaatsen moet u rekening houden met voldoende ruimte. Een eiland keuken neemt nou eenmaal meer ruimte in beslag dan een praktische hoekkeuken. Een veelvoorkomende en prettige oppervlakte die nodig is voor keuken eiland, is 16 tot 20 vierkante meter. Overigens is een eilandkeuken ook mogelijk in kleinere keukens. Vaak wordt er dan gekozen voor een zogenaamd schiereiland. Het keuken eiland wordt dan niet los geplaatst maar aan één zijde tegen de muur aan geplaatst. Zo benut u de beschikbare ruimte beter.

Wanneer u kiest voor een kookeiland, heeft u verschillende keuzes waar u over na moet denken. Zo kan allereerst het ‘eiland’ van de keuken op verschillende manieren ingericht worden. Daarnaast heeft u ook nog de keuze tussen een eilandkeuken met grepen of een greeploze keuken.

De functie van het keukeneiland

Het eiland van de keuken kan op verschillende manieren ingedeeld worden. We onderscheiden drie indelingen van keukeneilanden:

 • Eiland ingericht als kook- & spoeleiland
 • Eiland ingericht als spoeleiland óf kookeiland
 • Eiland ingericht als ‘schiereiland’

Kook- & spoeleiland

Wanneer de keuken ingericht wordt als kook- & spoeleiland, wordt zowel de wasbak als de kookplaat of gasfornuis ingebouwd in het eiland. Hiermee bespaart u ruimte in de keukenkastjes, waardoor u hier meer opslagruimte creëert.

Spoeleiland

Wanneer u kiest om het eiland in te richten als enkel een spoeleiland, hoeft u niet na te denken over een speciale afzuigkap, in tegenstelling tot een kookeiland. Er bestaan namelijk verschillende toepassingen van eiland afzuigkappen welke zich lenen voor verschillende situaties. U moet uiteraard wel rekening houden met leidingwerk voor uw spoelbak. Een kokend waterkraan maakt uw keuken eiland helemaal af. Verder kunt u het spoeleiland aan één zijde bijvoorbeeld voorzien van een gezellig barretje waar tijdens het klaarmaken van het avondeten gezellig aan gekletst kan worden. U kunt er ook voor kiezen om deze ruimte te benutten voor extra kastruimte door middel van brede lades. Keuze genoeg!

Schiereiland

Bij een schiereiland wordt één kant van het eiland aan de muur vastgemaakt. Deze indeling wordt vaak gebruikt bij kleine ruimtes, omdat het eiland niet volledig los staat en er dus ook minder ruimte benodigd is. In een dergelijke setting heeft u uiteraard de vrijheid hoe u het eiland verder vorm wilt geven. Dit kan dus met een kook en/of spoelgedeelte.

Greeploos of met grepen?

Zoals bij al onze keukens kunt u ook bij het keukeneiland kiezen voor keukenkastjes mét of zonder grepen. Wilt u een eilandkeuken met een extra moderne & tijdloze uitstraling? Kies dan voor een greeploze keuken. Hierbij kunnen de keukenkastjes door middel van een gleuf of ‘tip-on’ systeem geopend worden. Greeploze keukens hierdoor wel vaak gevoeliger voor vlekken.

Wilt u de uitstraling van uw keuken toch liever wat traditioneler of landelijker houden? Ga dan voor keukenkasten met handgrepen. Het mooie is dat al onze keukenkastjes over de soft motion technologie beschikken. Dat betekent dat u nooit meer last heeft van hard dichtklappende keukenkastjes. Onze keukenexperts in de showrooms kunnen u uitstekend adviseren & informeren over de juiste keukengrepen bij uw nieuwe keuken! 

Goedkoop keukeneiland van topkwaliteit

Veel mensen denken dat eiland keukens veel te duur zijn voor hun budget. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Het is eerder belangrijk dat er genoeg ruimte aanwezig is voor het kookeiland. Voor deze eyecatcher moet u aan beide kanten minimaal 90 tot 120 cm overhouden om goed te kunnen lopen of aan de slag te gaan in de keuken. Bij Keukendepot vindt u al een topkwaliteit eilandkeuken vanaf € 1.999,-!

Meer informatie over eilandkeukens?

Onze keukenadviseurs helpen u graag verder met al uw vragen over eilandkeukens! Kom langs in één van onze vestigingen of neem contact met ons op! U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen via het offerteformulier!

Toch op zoek naar een andere keukenopstelling?

Keuken kopen? Kies voor Keukendepot.