Eilandkeukens

Onze filialen
Naar filialen
Gratis keukenadvies

Maak een afspraak met onze adviseur

Afspraak maken

Eilandkeukens: 7 Resultaten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Eilandkeukens: 7 Resultaten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Een eilandkeuken ziet er luxe uit en is multifunctioneel in te richten. Een keukeneiland met kookgedeelte is dé manier om te koken en leven in één ruimte. U kunt er koken, eten, lezen, werken en gewoon gezellig zitten kletsen. Er bestaan eilandkeukens in elke gewenste stijl. Het is dus een verkeerde veronderstelling dat ze alleen in moderne keukens passen. Alles is afhankelijk van welk materiaal u kiest, de lengte en breedte van het eiland en hoe u deze vervolgens aankleedt met uw keukenapparaten. Onze keukenadviseurs helpen u graag bij deze keuzes. Kom langs in één van onze vestigingen of neem vrijblijvend contact met ons op!

Indeling van een eilandkeuken

Om een keukeneiland in uw woonruimte te plaatsen moet u rekening houden met voldoende ruimte. Een eiland keuken neemt nou eenmaal meer ruimte in beslag dan een praktische hoekkeuken. Een veelvoorkomende en prettige oppervlakte die nodig is voor keuken eiland, is 16 tot 20 vierkante meter. Overigens is een eilandkeuken ook mogelijk in kleinere keukens. Vaak wordt er dan gekozen voor een zogenaamd schiereiland. Het keuken eiland wordt dan niet los geplaatst maar aan één zijde tegen de muur aan geplaatst. Zo benut u de beschikbare ruimte beter.

Wanneer u kiest voor een keukeneiland, heeft u verschillende keuzes waar u over na moet denken. Zo kan allereerst het ‘eiland’ van de keuken op verschillende manieren ingericht worden. Daarnaast heeft u ook nog de keuze tussen een eilandkeuken met grepen of een greeploze keuken.

De functie van het keukeneiland

Het eiland van de keuken kan op verschillende manieren ingedeeld worden. We onderscheiden drie indelingen van keukeneilanden:

  • Eiland ingericht als kook- & spoeleiland
  • Eiland ingericht als spoeleiland óf kookeiland
  • Eiland ingericht als ‘schiereiland’

Kook- & spoeleiland

Wanneer de keuken ingericht wordt als kook- & spoeleiland, wordt zowel de wasbak als de kookplaat of gasfornuis ingebouwd in het eiland. Hiermee bespaart u ruimte in de keukenkastjes, waardoor u hier meer opslagruimte creëert.

Spoeleiland

Wanneer u kiest om het eiland in te richten als enkel een spoeleiland, hoeft u niet na te denken over een speciale afzuigkap, in tegenstelling tot een kookeiland. Er bestaan namelijk verschillende toepassingen van eiland afzuigkappen welke zich lenen voor verschillende situaties. U moet uiteraard wel rekening houden met leidingwerk voor uw spoelbak. Een kokend waterkraan maakt uw keuken eiland helemaal af. Verder kunt u het spoeleiland aan één zijde bijvoorbeeld voorzien van een gezellig barretje waar tijdens het klaarmaken van het avondeten gezellig aan gekletst kan worden. U kunt er ook voor kiezen om deze ruimte te benutten voor extra kastruimte door middel van brede lades. Keuze genoeg!

Schiereiland

Bij een schiereiland wordt één kant van het eiland aan de muur vastgemaakt. Deze indeling wordt vaak gebruikt bij kleine ruimtes, omdat het eiland niet volledig los staat en er dus ook minder ruimte benodigd is. In een dergelijke setting heeft u uiteraard de vrijheid hoe u het eiland verder vorm wilt geven. Dit kan dus met een kook en/of spoelgedeelte.

Greeploos of met grepen?

Zoals bij al onze keukens kunt u ook bij het keukeneiland kiezen voor keukenkastjes mét of zonder grepen. Wilt u een eilandkeuken met een extra moderne & tijdloze uitstraling? Kies dan voor een greeploze keuken. Hierbij kunnen de keukenkastjes door middel van een gleuf of ‘tip-on’ systeem geopend worden. Greeploze keukens hierdoor wel vaak gevoeliger voor vlekken.

Wilt u de uitstraling van uw keuken toch liever wat traditioneler of landelijker houden? Ga dan voor keukenkasten met handgrepen. Het mooie is dat al onze keukenkastjes over de soft motion technologie beschikken. Dat betekent dat u nooit meer last heeft van hard dichtklappende keukenkastjes. Onze keukenexperts in de showrooms kunnen u uitstekend adviseren & informeren over de juiste keukengrepen bij uw nieuwe keuken! 

Goedkoop keukeneiland van topkwaliteit

Veel mensen denken dat een eilandkeuken veel te duur is voor hun budget. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Het is eerder belangrijk dat er genoeg ruimte aanwezig is voor het kookeiland. Voor deze eyecatcher moet u aan beide kanten minimaal 90 tot 120 cm overhouden om goed te kunnen lopen of aan de slag te gaan in de keuken. Bij Keukendepot vindt u al een topkwaliteit eilandkeuken vanaf € 1.999,-!

Meer informatie over eilandkeukens?

Onze keukenadviseurs helpen u graag verder met al uw vragen over eilandkeukens! Kom langs in één van onze vestigingen of neem contact met ons op! U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen via het offerteformulier!