Eilandkeuken

Onze filialen
Gratis keukenadvies

Maak een afspraak met onze adviseur

Afspraak maken

Eilandkeuken: 6 Resultaten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Eilandkeuken: 6 Resultaten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Keukeneiland

Een keukeneiland ziet er luxe uit en is multifunctioneel in te richten. Een keuken eiland met kookgedeelte is dé manier om te koken en leven in één ruimte. Je kunt er koken, eten, lezen, werken en gewoon gezellig zitten kletsen. Er bestaan keuken eilanden in elke gewenste stijl, het is dus een verkeerde veronderstelling dat ze alleen in moderne keukens passen. Alles is afhankelijk van welk materiaal je kiest, de lengte en breedte van het eiland en hoe je deze vervolgens aankleedt met jouw keukenaccessoires.

Kookeiland aanbiedingen?

Veel mensen denken dat een keuken eiland veel te duur is voor hun budget. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Het is eerder belangrijk dat er genoeg ruimte aanwezig is voor het kookeiland. Voor deze eyecatcher moet je aan beide kanten minimaal 90 tot 120 cm overhouden om goed te kunnen lopen of aan de slag te gaan in de keuken. Een keuken met kookeiland is bij Keukendepot al beschikbaar vanaf € 3.299,-. Dat is inclusief keukenapparatuur!

Soorten eiland keukens

Er bestaan veel verschillende soorten eiland keukens. Zo is er het multifunctionele kookeiland die over extra bergruimte beschikt en waarin de kookplaat is geïntegreerd, er zijn ook modellen met alleen keukenapparatuur, zodat de rest van de keuken volledig gebruikt kan worden voor opbergen van voorraad en kook- en eetgerei. Ook kun je ervoor kiezen om een deel van het werkblad als eettafel of bargedeelte te gebruiken en heeft u natuurlijk de keuze tussen een eilandkeuken met greep of greeploos..

Indeling keukeneiland

Een veelvoorkomende en prettig oppervlakte die nodig is voor keuken eiland, is 16 tot 20 vierkante meter. Zoals gezegd, is het erg belangrijk dat er genoeg ruimte rondom het eiland overblijft, zodat je er makkelijk omheen kan lopen en zonder problemen overal bij kan. In principe zou 75 centimeter genoeg zijn voor een mens, maar dat staat minder mooi en bovendien is dat vaak onhandig met keukenladen en afwasmachines.

Voor de hoogte wordt meestal 90 centimeter aangehouden, maar de hoogte wordt samen met jou en eventueel jouw partner bepaald. Niet iedereen is even lang, en voor prettig dagelijks gebruik is ergonomie een van de belangrijkste onderdelen van een keuken.

Montage keukeneiland

Het komt weleens voor dat het verplaatsen van leidingen niet altijd mogelijk is en ook moet je rekening houden met de bekabeling van apparatuur. Een loodgieter en onze monteurs houden hier uiteraard goed rekening mee. Bij de keuze van een afzuigkap zal onze keukenadviseur je ook een afzuigkap met een laag aantal decibel aanraden. In een open ruimte wordt geluid dit namelijk extra goed verspreid.

Onze keukenadviseurs hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen en samenstellen van keukens, waaronder kookeiland. Laat je inspireren door de mogelijkheden en ontdek dat je bij Keukendepot ook voordelig kan slagen voor een keuken met kookeiland.