Keukens prijzen: kosten keuken

De prijzen van keukens kunnen enorm verschillen. Of de keuken duur of goedkoop gaat worden, hangt af van verschillende keuzes. Zorg er daarom voor dat je je van tevoren goed oriënteert en dus weet wat jouw wensen en wat jouw eisen zijn voor een nieuwe keuken. Je kan altijd langskomen in onze keukenzaak om rond te kijken ter inspiratie, of je te laten adviseren door een van onze verkopers.

Maak daarom van tevoren een duidelijk overzicht van eisen en wensen voor de nieuwe keuken met tevens hoeveel je bereid en in staat bent hieraan uit te geven. Houd ook rekening met plaatsing- en installatiekosten, en onvoorziene kosten. Vaak gaat een nieuwe keuken gepaard met nieuwe tegels in de keuken, het witten van het plafond of een nieuwe eethoek. Zorg ervoor dat onze keukenadviseur op de hoogte is van jouw budget, zodat hij hier rekening mee kan houden. Het zal de prijs niet laten stijgen, maar dan wordt van begin af aan geen advies gegeven wat niet binnen jouw budget past.

Welke zaken hebben invloed op keukens prijzen

De twee zaken die de meeste invloed hebben op de prijzen van keukens, is het materiaal van de keukenmeubelen en het keukenblad en de keukenapparatuur. Dit zijn dan ook de twee dingen waarop je het meest kunt bezuinigen zonder dat het gelijk ten koste gaat van ergonomie.

Je kunt je voorstellen dat een eikenhouten keuken met een natuurstenen keukenblad en 7 apparaten heel wat meer geld kost dan een goedkope keuken met een kunststof werkblad en alleen de basis keukenapparatuur. Kijk je ook eens naar de collectie op onze website en de daarbij vermeldde prijzen, dan zie je ongeveer wat voor soort keuken je kunt verwachten voor een bepaald budget.

Keukens in de opruiming

Om de zoveel tijd worden onze showroomkeukens in de winkel vervangen door een nieuwe collectie. De modellen worden dan voor extreem lage prijzen verkocht. Zo zijn er kortingen tot wel 50%! Als je een sterk beperkt budget hebt of “tijdelijk” een nieuwe keuken nodig hebt (bijvoorbeeld wanneer je niet meer dan een paar jaar in een huurhuis verblijft), is dit dé manier om veel geld te besparen en toch te genieten van een topkwaliteit keuken.