Keukenontwerp als specialisme

Het ontwerpen van een keuken is niet eenvoudig en het maken van fouten in het keukenontwerp kan vervelende gevolgen hebben. Met name op het gebied van ergonomie in de keuken is het belangrijk om de juiste keuzes te maken. De hoogte van het aanrechtblad, de diepte van de keukenkast, directe en indirecte keukenverlichting of de mogelijkheden van de keukenapparatuur. Door deze af te stemmen op jouw lichaamslengte, eventuele lichamelijke gebreken, maar ook de gezinssamenstelling (denk aan kinderen), zijn bepalend voor het keukenontwerp. Wist je bijvoorbeeld ook dat de indeling van de keuken gebieden (koken, spoelen, opbergen, etc) afhankelijk zijn van of je links- of rechtshandig bent? Onze keukenadviseurs hebben jarenlange ervaring en kennen alle mogelijkheden, waardoor het keukenontwerp altijd geschikt zal zijn voor jouw persoonlijke situatie.

Ergonomie bij keukenontwerp

De keuken is een van de meest intensief gebruikte delen van het huis. Er wordt niet alleen stiekem best veel tijd doorgebracht, maar er worden ook veel herhalende handelingen gepleegd. Koelkasten die meerdere keren per dag open en dicht gaan, vaatwassers die in en uitgeruimd worden, kranen en gootstenen die voor allerlei dingen worden gebruikt, ga zo maar door. Het maken van een goed keukenontwerp dat de efficiëntie verhoogt en niet leid tot overbelasting, is iets wat je niet bewust merkt maar wat wel jaren van plezier gaat opleveren. Echter dan moet je wel precies weten wat de regels zijn voor keukengebruik en wat praktische combinaties zijn. Onze adviseurs zijn getraind en uiterst ervaren op dit vlak en bieden je graag deze meerwaarde aan.

Daarnaast is de gezinssamenstelling ook van belang voor een kloppend keukenontwerp. Voor iemand van 2 meter die linkshandig is maken wij een ander keukendesign dan voor iemand van één meter zestig die rechtshandig is.

In de keukenzaak van Keukendepot kun je met een adviseur op een groot scherm jouw keukenontwerp in 3Dmaken. Dit houdt in dat het keukenontwerp wordt opgebouwd alsof je in de keuken zelf staat. In de keukenplanner worden de keukenkasten, keukenapparatuur, keukenbladen, keukengrepen en meer ter plaatse aangepast in het 3D ontwerp waardoor je gelijk het resultaat kunt zien. Dit geeft je direct het beste inzicht in hoe het keukenontwerp eruit komt te zien en je kunt beter kiezen en beslissen dan via een tweedimensionale tekening op papier. Maak online alvast een afspraak bij een Keukendepot vestiging bij jou in de buurt. Zo voorkom je dat je onnodig moet wachten in de showroom.