Keukenkastjes voor praktisch bergruimte

In een keuken lijkt men altijd bergruimte tekort te komen. Hoeveel keukenkastjes je ook hebt, je houdt altijd spullen over die ergens anders geplaatst moeten worden. Daar zijn gelukkig inventieve oplossingen voor. Denk hierbij alleen al aan de vaak toegepaste carrouselkast in een hoekkeuken. Daarmee voorkom je dat er veel ruimte wordt verloren.

Keukenkastjes boven het aanrechtblad vergroten de bergruimte snel en eenvoudig zonder dat daar veel extra voor moet gebeuren. Echter, keukenkastjes worden nog al eens als ouderwets beschouwd door het beeld van de bovenkasten met glazen deuren of simpele motieven. Dit is niet meer noodzakelijk.

Design keukenkastjes

Zoals bij veel andere keukenonderdelen, is er de laatste jaren ook bij de keukenkastjes het een en ander veranderd. Er zijn allerlei maten en inrichtingen mogelijk. Bij een keuken die door brede lades wordt gedomineerd, kun je bijvoorbeeld keukenkastjes boven jouw aanrecht plaatsen die het front hebben van een klepkast. Hierdoor sluiten ze qua belijning exact aan op de brede lades. De scharnieren zijn inmiddels qua techniek zo vooruitgegaan dat de keukendeurtjes half open kunnen staan. Ook is er keukenverlichting verkrijgbaar voor de keukenkastjes waaronder zelfs blauw LED licht. Dit oogt natuurlijk erg apart in een witte hoogglans keuken met een zwart graniet aanrechtblad.

Keukenkastjes overal?

Overigens is het niet nodig om over de hele breedte van de nieuwe keuken bovenin keukenkastjes te plaatsen. Bij een keuken eiland gaat dat niet eens, maar het komt ook in conflict met de lijn van de vrijhangende schouwkap die in veel keukens zijn entree maakt. Enkele keukenkastjes boven het aanrecht geven toch extra bergruimte die ook met hoge kasten bereikt kan worden, alleen hou je dan werkruimte op het keukenblad over. Deze extra ruimte kan vaak erg waardevol zijn, zeker met meerdere personen in één huishouden. Maar voor je daadwerkelijk besluit of en hoe jouw keukenkastjes wil inzetten, raden wij je aan om bij ons in één van de keukenzaken te kijken. Hier kun je inspiratie opdoen en onze keukenspecialisten adviseren je graag over de beste oplossing in jouw situatie.