Keukendeurtjes als sfeerbepaler in de keuken

Een keuken is opgebouwd uit een aantal verschillende producten of productgroepen. Zo vormen de keukenkastjes, het keukenblad en de keukenapparatuur uiteindelijk de look en de feel van een complete keuken.

De keukenmeubelen zijn uiteindelijk kasten met keukendeurtjes ervoor, en juist deze keukendeurtjes zijn zo ontzettend bepalend voor het uiterlijk van de keuken. Dit komt doordat je in feite niet veel anders ziet van de keuken dan de keukendeurtjes, als ze tenminste gesloten zijn. Pas bij het openen van de keukendeurtjes openbaart zich wat daarachter zit en daar kunnen de keukenkast fabrikanten dus niet zoveel verschil in zichtbare kwaliteit maken.

Afwerking van keukendeurtjes

Keukendeurtjes zijn in feite houten of multiplex kernen die in de juiste afwerkingsvorm zijn gemaakt, en waarover dan hetzij een laklaag of folie overheen komt. Folie is een zogenaamde HPL (High Pressure Laminate) wat ervoor zorgt dat het folie naadloos en superstrak aansluitend om de deur komt. Dit folie bepaalt de kleur en glans en beschermt ook het hout tegen schade.

De kern van keukendeurtjes zijn vlakke platen Multiplex of aaneengesloten stukken als het een cassettedeur betreft. Het lakken van keukendeuren is duurder maar ook kwetsbaarder dan foliedeurtjes. De foliedeurtjes zijn in een ongelooflijk grote variatie te krijgen voor wat betreft kleuren, motieven etc.

Keukendeurtjes vervangen?

Als je huidige keuken wel een facelift kan gebruiken, kun je er ook voor kiezen om enkel de keukendeurtjes te vervangen. Hiermee geef je jouw huidige keuken een heel ander aanzicht. Bij een kleine keukenrenovatie of bij een laag budget wordt dit ook vaak toegepast.

Keukendeurtjes bepalen prijs keukenmeubelen

De keukenkasten variëren niet echt meer als je eenmaal voor een keukenwinkel, fabrikant en serie hebt gekozen. Maar via het type keukendeurtjes kan ineens verschil in de prijzen komen zitten wat niet altijd begrepen wordt. Het prijsverschil ontstaat, doordat het proces om keukendeurtjes op een bepaalde manier te maken varieert. Daarnaast verschilt de prijs en kwaliteit van de folies zelf sterk. In onze keukenshowroom kunnen wij je nog meer vertellen over alle verschillende mogelijkheden op het gebied van keukendeurtjes.