VOOR IEDERE HUISHOUDEN EEN ANDER KEUKENDESIGN

Het design van jouw droomkeuken is helemaal afhankelijk van jouw smaak. Standaard keukens, voor zover die er nog zijn, sluiten meestal niet aan bij specifieke voorkeuren. Een op maat ontworpen keuken heeft veel voordelen doordat alles op de ruimte en jouw voorkeuren is toegespitst. Een aantal aandachtspunten met betrekking totkeukendesign waar onze adviseurs onder andere rekening mee houden zijn:

  • Stijl
    Bij het keukendesign moet er met verschillende wensen rekening gehouden worden. Misschien heeft jouw huis of de aangrenzende kamer wel een bepaalde stijl waar de keuken op moet aansluiten. Of je hebt een bepaalde kleur die jij heel mooi vindt en graag terug wilt laten komen in het keukendesign. Ook wordt er gedacht aan verschillende soorten materialen en de indeling van het keukenblok om de keuken een geheel te laten vormen met de rest van de woning.
  • Gebruik
    Ook wordt er in het keukendesign rekening gehouden met het gebruik van de ruimte. Wordt er alleen gekookt in de keuken of wil je er ook kunnen eten? En kies je voor een afgesloten keuken of een woonkeuken? En hoeveel mensen moeten er tegelijk kunnen zijn of bezig zijn?
  • Apparatuur
    Het soort keukenapparatuur en waar deze in de keuken geplaatst wordt is van groot belang, dit zijn immers de meest gebruikte elementen van de keuken. Oven, fornuis en spoelbak moeten een centrale plek hebben in de keuken en de afvalverwerking moet bij de hand zijn wanneer je geen afvalbak los plaatst. Eventueel kan er in het keukendesign rekening gehouden worden met apparatuur uit de oude keuken die nog goed werkt of recent is aangeschaft.

KEUKENDESIGN IN 3D

Bij Keukendepot ontwerpen wij al onze keukens in geavanceerde 3D tekensoftware. Dit klinkt moeilijk (en is het ook een beetje), maar onze adviseurs zijn goed getraind in het gebruik maken ervan. Via deze tekensoftware krijg je direct in 3D vanuit verschillende oogpunten jouw nieuwe keuken te zien. Het complete keukendesign is zichtbaar in 3D, van opstelling tot kleur. Geen potlood schets met gumvlekken, maar een strak 3D keukendesign gemaakt met de nieuwste software om jou gelijk het keukendesign in de werkelijkheid te tonen.