Composiet keukenblad

Een composiet werkblad bestaat overwegend uit kwarts, net als graniet. Daardoor is het ook hard, en heeft het zo’n natuurlijke uitstraling. Maar anders dan graniet is composiet een samengesteld product van mineralen, bindhars en pigmenten. Deze combinatie heeft als voordeel dat het blad niet poreus is, krasbestendig en verkrijgbaar is in een scala van tinten.

Keukenblad composiet afwerking

Er zijn grofweg drie manieren waarop een composiet keukenblad kan worden afgewerkt. Ten eerste kan een composiet keukenblad een matte afwerking hebben. Dit wordt bereikt door het blad licht te schuren. Op een blad met deze afwerking zijn vingerafdrukken en vetvlekken eerder zichtbaar en is de kleur minder egaal dan een blad met een glanzende uitstraling. Deze glanzende uitstraling wordt gerealiseerd door middel van polijsten van het composiet. Ten derde kan een composiet keukenblad een matte uitstraling hebben met het onderhoudsgemak van een gepolijst blad. Bij donkere kleuren zullen vet- en vingerafdrukken wel eerder zichtbaar zijn dan bij gepolijste werkbladen

Voordelen van een composiet keukenblad

Er zijn enkele voordelen verbonden aan een composiet werkblad:

  • Het keukenblad is hittebestendig. Let er echter wel op dat je geen hete voorwerpen te lang op het composiet keukenblad laat staan, dit kan verkleuringen veroorzaken.
  • Gemakkelijk in onderhoud. Schoonmaken met warm water en wat schoonmaakmiddel is voldoende. Op lange termijn hoeft er niks aan onderhoud gedaan te worden.
  • Goed bestand tegen slijtage, door de hardheidsgraad van composiet.

Aandachtspunten bij een composiet keukenblad

Inherent aan het materiaal geldt voor alle composiet werkbladen dat er putjes, gaatjes, oppervlaktekrasjes, aders, pigmentophopingen en/of structuurvariaties kunnen voorkomen. Dit hoort bij het materiaal en maakt dat elk composieten keukenblad uniek is.

Composiet keukenblad kopen bij Keukendepot

Een composiet keukenblad kopen, dat kan natuurlijk bij Keukendepot. Wij bieden de hoogste kwaliteit producten aan, tegen enorm scherpe prijzen. Ook voor keukenapparatuur of badmeubelen kun je bij ons terecht. Neem ook hier een kijkje voor bij interesse in bijvoorbeeld een fornuis, of een badkamer kastje. Voor vragen of advies willen wij u doorverwijzen naar onze klantenservice. Wij staan graag voor je klaar met onze kennis en ervaring. De contact informatie per vestiging is te vinden onder het kopje ‘Contactinformatie’.

Keuken kopen? Kies voor Keukendepot.