Composiet keukenblad

Bij Keukendepot biedden we verschillende keukenbladen aan. Een composiet werkblad bestaat overwegend uit kwarts, net als graniet. Daardoor is het ook hard, en heeft het zo’n natuurlijke uitstraling. Maar anders dan graniet is composiet een samengesteld product van mineralen, bindhars en pigmenten. Deze combinatie heeft als voordeel dat het blad niet poreus is, krasbestendig en verkrijgbaar is in een scala van tinten.

Keukenblad in composiet afwerking

Er zijn grofweg drie manieren waarop een composiet keukenblad kan worden afgewerkt. Ten eerste kan een composiet keukenblad een matte afwerking hebben. Dit wordt bereikt door het blad licht te schuren. Op een blad met deze afwerking zijn vingerafdrukken en vetvlekken eerder zichtbaar en is de kleur minder egaal dan een blad met een glanzende uitstraling. Deze glanzende uitstraling wordt gerealiseerd door middel van polijsten van het composiet. Ten derde kan een composiet keukenblad een matte uitstraling hebben met het onderhoudsgemak van een gepolijst blad. Bij donkere kleuren zullen vet- en vingerafdrukken wel eerder zichtbaar zijn dan bij gepolijste werkbladen

Alles over het materiaal van een composiet werkblad

Een composiet werkblad is gemaakt van een samengesteld materiaal dat grotendeels bestaat uit kwarts vermengd met kleurmiddelen als pigmenten en harsen van bijvoorbeeld polyester. Op deze manier ontstaat er een materiaal wat grotendeels bestaat uit natuurlijke materialen met een natuurlijke uitstraling maar wat beschikt over zeer sterke eigenschappen. Composiet staat bekend om zijn uiteenlopende goede producteigenschappen, waaronder krasvastheid en waterdichtheid en het feit dat een composieten aanrechtblad heeft minder onderhoud nodig dan een granieten aanrechtblad.

Voordelen van een composiet keukenblad

Er zijn enkele voordelen verbonden aan een composiet werkblad:

  • Het keukenblad is hittebestendig. Let er echter wel op dat je geen hete voorwerpen te lang op het composiet keukenblad laat staan, dit kan verkleuringen veroorzaken.
  • Gemakkelijk in onderhoud. Schoonmaken met warm water en wat schoonmaakmiddel is voldoende. Op lange termijn hoeft er niks aan onderhoud gedaan te worden.
  • Goed bestand tegen slijtage, door de hardheidsgraad van composiet.

Aandachtspunten bij een goedkoop composiet keukenblad

Inherent aan het materiaal geldt voor alle composiet werkbladen dat er putjes, gaatjes, oppervlaktekrasjes, aders, pigmentophopingen en/of structuurvariaties kunnen voorkomen. Dit hoort bij het materiaal en maakt dat elk composieten keukenblad uniek is. Ook kan het materiaal niet helemaal egaal zijn of kunnen er tijdens het productieproces kleurverschillen optreden omdat het uiteindelijk een natuurproduct is. Het onderhoud van onze goedkoper composieten keukenbladen is echter redelijk simpel, want je kan met een doek en water de meeste vuilvlekken eenvoudig wegwerken.

Composiet keukenblad kopen bij Keukendepot

Een goedkoop composiet keukenblad kopen, dat kan natuurlijk bij Keukendepot. Wij bieden de hoogste kwaliteit producten aan, tegen enorm scherpe prijzen. En buiten een composieten werkblad voor in de keuken kun je bij ons uiteraard ook terecht voor keukenapparatuur of badmeubelen. Neem een kijkje bij ons uiteenlopende keukenapparatuur wanneer je interesse hebt in bijvoorbeeld een fornuis, of een keukenkastje. Voor vragen of advies willen wij u doorverwijzen naar onze klantenservice. Wij staan graag voor je klaar met onze kennis en ervaring. Heeft u meer behoefte aan een gesprek waarin we u gratis keukenadvies geven? Dan kunt u deze hier aanvragen! 

Keuken kopen? Kies voor Keukendepot.