Een keukenblad bepaalt een groot deel van de uitstraling

Bij het samenstellen van een nieuwe keuken zijn er veel keuzes die je mag of moet maken. Alle keuzes hebben in meer of mindere mate een effect op de prijs van de keuken maar zeker ook op de uitstraling ervan. Een keukenblad (ook wel aanrechtblad of werkblad genoemd) is een heel belangrijk deel van hoe een keuken eruit ziet. Een witte hoogglans keuken met een gepolijst composieten keukenblad komt heel anders over dan bijvoorbeeld met een kunststof blad met hout motief. Ook de randafwerking van het keukenblad maakt een groot verschil. Daarom is het goed om met de keukenplanner en onze adviseur samen goed te kijken welk keukenblad aansluit bij jouw smaak en budget.

Materialen keukenbladen

Keukenbladen zijn in verschillende materialen te krijgen:

  • Spaanplaat met kunststof
  • Multiplex met kunststof
  • Natuursteen
  • Composiet

Bij Keukendepot kunnen we je voorzien van alle informatie over keukenblad materialen en afwerkingen. Wij leveren enkel composieten bladen (van alle stenen werkbladen) en multiplex keukenbladen.

Spaanplaat en multiplex keukenblad 

Spaanplaat en multiplex hebben beiden een zelfde uitstraling en hebben een bijzonder slijtvast oppervlak. Ze zijn qua prijs het goedkoopste en te krijgen in heel veel verschillende motieven, deze materialen vind je dan ook vooral terug in goedkope keukens. Het grote verschil tussen spaanplaat en multiplex is dat de bij een multiplex keukenblad de spoelbak wel verzonken kan worden wat bij een spaanplaat keukenblad niet mogelijk is. Door de structuur van spaanplaat kan de rand niet worden uitgefreesd.

Composiet en natuursteen keukenblad

Een composieten keukenblad is heel populair en wordt gemaakt van steengruis en hars, waarbij er een enorm hard en slijtvast uiterlijk ontstaat. Een natuursteen aanrechtblad is "gewoon" marmer of graniet met alle eigenschappen van dien. Een stenen keukenblad vergt wat meer onderhoud maar heeft een veel luxere uitstraling dan kunststof.