AanrechtBij keukendepot vind je alle merken en soorten keukenapparatuur

Een keuken bestaat hoofdzakelijk uit drie verschillende groepen keuken elementen. Keukenbladenkeukenkastjes en keukenapparatuur. Als je door onze showroom loopt zie je allerlei merken en soorten keukenapparatuur waarbij het nogal eens lastig is om het onderscheid te zien tussen de ene en de andere oven of kookplaat bijvoorbeeld. Hoe past keukenapparatuur in de keuken en waar moet je op letten als je naar de verschillende soorten keukenapparatuur in de keuken kijkt voor een keuken kopen?

Bekijk direct de Keukencollectie

Soorten keukenapparatuur

Binnen de groep keukenapparatuur gaat het hoofdzakelijk om de volgende soorten keukenapparaten. In de meeste Nederlandse keukens zijn de meeste keukenapparaten aanwezig al dan niet ingebouwd.

Kookplaat en/of fornuis

Afhankelijk van jouw wensen heb je keuze uit een elektrische kookplaat, gaskookplaat, inductiekookplaat of een keramische plaat. Daarnaast kun je ook kiezen voor een klassiek fornuis, waar er een combinatie is van de oven functie met de kookplaat. Soms zit hier ook de afzuigkap mee in geïntegreerd.

Oven en/of magnetron

Hier heb je keuze uit heteluchtovens, combimagnetrons, oven/grill combinaties, stoomovens en losse magnetrons. Bekijk online alvast ons assortiment ovens. Maten, vermogens en afwerking kunnen variëren. 

Afzuigkap

Afzuigkappen hebben zich de laatste jaren ontwikkeld, door de opkomst van de design afzuigkappen en eiland schouwkappen. Ook recirculatie afzuigkappen en externe motoren maken een opmars door.

Vaatwasser

Vaatmachines worden steeds stiller en gaan zuiniger om met energie en water. Bij de aanschaf van een vaatwasser heb je de keuze uit een geïntegreerde vaatwassers of semi-geïntegreerde afwasmachines.

Koffiemachine

Steeds populaider zijn de koffiemachines geworden in de Nederlandse keuken. Door de wens naar betere koffie en meer luxe in de keuken zijn er diverse espressomachines ontwikkeld voor onder andere ristretto, cappuccino en een heerlijke café latte.

Koelkast en/of koelvriescombinatie

Een koelkast of vieskast is in diverse standaard afmetingen verkrijgbaar. De grote koelvriescombinatie worden de laatste jaren steeds meer verkocht.

Merken keukenapparatuur

Als je op zoek bent naar keukenapparatuur kom je al snel uit bij grote concerns, waar diverse merken onder vallen. BSH (Bosch und Siemens Haugeräte) heeft bijvoorbeeld Bosch en Siemens als bekende merken, maar ook Solitair, Constructa en Beko vallen onder dit concern. Bij Keukendepot verkopen wij enkel keukenapparatuur van Beko en Exquisit. Deze merken staan bekend vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast heeft Keukendepot een speciale garantie afspraak gemaakt. Bij aankoop voor meerdere apparaten van hetzelfde merk, krijg je veelal een kostenloze verlening van garantie termijn. De garantie kan hierdoor oplopen tot wel vijf jaar! Deze keukenapparaten zijn zowel in vrijstaand als inbouw verkrijgbaar.

Waar moet je op letten bij het kopen van keukenapparatuur?

Afhankelijk van het soort keukenapparatuur wat je nodig hebt, dien je op een aantal zaken te letten. Over het algemeen zijn dit de volgende:

De nismaten

Hiermee worden de afmetingen van de ruimte waar het keukenapparaat wordt ingebouwd bedoeld. Voor diverse keukenapparaten zijn er standaard nismaten. Als jouw keukenapparaat in een standaard maat valt, heb je bij een eventuele vervanging in de toekomst weinig problemen.

De energieklasse keukenapparatuur

Het is verstandig om bij aankoop van nieuw keukenapparatuur goed op de energieklasse te letten. Alle vrijstaande en inbouwapparatuur is tegenwoordig voorzien van een energielabel. Elektrische apparaten worden volgens energieklasse A tot en met G ingedeeld, waarbij A+++ de zuinigste in zijn klasse is. Als je bijvoorbeeld een koelkast met een energieklasse A+ koopt, is deze 20% zuiniger dan energieklasse A. Een koelkast met een energieklasse A+++ is maarliefst 50% zuiniger dan klasse A. Over het algemeen geldt wel, hoe zuiniger het apparaat, hoe hoger deze is prijs is. Toch loont het op lange termijn om hierin te investeren.

Geluidsniveau keukenapparatuur

Veel Nederlandse huizen hebben een open keuken. Bij het kiezen van geschikt keukenapparatuur voor in een open keuken is het extra belangrijk om op het geluidsniveau te letten.  Je wilt immers geen geluidsoverlast van jouw vaatwasser hebben als je in de woonkamer TV aan het kijken bent. Inbouwapparatuur rond de 44 dB of lager geschikt voor een open keuken.

Beluchting keukenapparatuur

Bij het kopen van onder andere een combimagnetron, koel- of vrieskast is het belangrijk dat er voldoende beluchting is aan de achterkant van het apparaat. Lucht moet van onder naar boven kunnen circuleren, voor een langere levensduur van jouw keukenapparaat.

Alle keukens van Keukendepot zijn afgestemd op het bijgeleverde keukenapparatuur. Uiteraard heb je de mogelijkheid om keukens aan te passen naar jouw smaak en wensen. Onze keukenadviseurs helpen je graag verder als je een keuken met keukenapparatuur wilt kopen. Plan online alvast een afspraak bij een Keukendepot bij jou in de buurt.

Keukens zonder apparatuur

Als je liever een keuken zonder keukenapparatuur wilt kopen, is dit bij Keukendepot ook mogelijk. Kom langs in een Keukendepot showroom en vraag aan een van onze keukenadviseurs naar de mogelijkheden.

Bekijk de Folder

 
Bekijk Keukendepot Acties    Keukendepot 10 jaar garantie Keukenadvies 3D ontwerp   
Vraag een gratis Keukenmagazine aan! Bekijk alle Acties 10 jaar Garantie Maak direct een Afspraak