Keuken werkbladen

Keuken werkbladen zijn tekenend voor het uiterlijk van de keuken. Het is daarom ook heel belangrijk dat er voor een werkblad gekozen wordt dat goed past bij de rest van de complete keuken. Het werkblad is het deel dat het meest gebruikt wordt: je snijdt er je groenten op, marineert je vlees en maakt de borden erop klaar. Overweeg goed wat voor keukenblad je kiest omdat je hier van een goede keus lang plezier hebt maar omgekeerd ook. Onze keukenadviseur kan je hierbij helpen.

Keuken werkbladen materiaalsoorten

Keuken werkbladen komen in verschillende materialen, waarbij elk materiaal haar eigen unieke eigenschappen heeft.

  • Natuursteen

Voor natuurstenen keuken werkbladen worden de steensoorten graniet, marmer en hardsteen gebruikt. Het mooie aan deze keuken werkbladen is de luxueuze uitstraling door het glanzende oppervlak en het uiterlijk. De glanzende toplaag is belangrijk omdat het daardoor makkelijker is om het blad schoon te maken en om zure stoffen van bijvoorbeeld fruit af te stoten om beschadiging te voorkomen. Natuursteen is prijzig, hoewel in ons assortiment voor iedere prijsklasse een natuursteen aanrechtblad te vinden is.

  • Kunststof

Kunststof werkbladen zijn een stuk goedkoper dan natuurstenen of composieten keuken werkbladen. Het werkblad bestaat uit meerdere lagen spaanplaat en/of multiplex waarop een laagje kunststof is aangebracht. Kunststof werkbladen zijn daardoor in veel tal van kleuren verkrijgbaar. Kunststof keuken werkbladen kunnen redelijk goed tegen krassen en slijtage en zijn makkelijk schoon te maken. Let op met hete pannen, kunststof is niet heel erg hittebestendig.

  • Massief hout

Houten keuken werkbladen geven de keuken een warme, natuurlijke uitstraling en staan prachtig in een landelijke of nostalgische keuken. Het is algemeen bekend dat hout gaat werken onder de invloed van vocht en warmte. Daarom bestaan de werkbladen uit verschillende onderdelen, ofwel lamellen, die zo geplaatst zijn dat als het hout gaat werken, het werkblad kan vervormen om goed in model te blijven. Om het hout te beschermen, zit er een laklaag op die je jaarlijks bij moet houden om de kwaliteit hoog te houden.

  • Composiet

Composiet keuken werkbladen zijn een mengsel van kunststof en natuursteen. Kwartscomposiet bestaat uit 95% graniet of kwarts en 5% hars. Harsgebonden steenkorrels lijkt hierop maar is minder hard en kwetsbaarder (en goedkoper). Het voordeel van composiet keuken werkbladen is dat er geen toplaag op hoeft aangebracht te worden om het materiaal te beschermen. Terrazzo en granito keuken werkbladen lijken hierop: hierbij wordt de natuursteen gemengd met cement en daarna geslepen en gepolijst om een stevig werkblad te maken.

  • RVS

In een moderne keuken is het soms mooier om te kiezen voor een roestvrijstalen keuken werkblad. Deze keuken werkbladen zijn zeer hygiënisch, maar wel gevoelig voor krassen. Vaak wordt het in RVS keukens van restaurants gebruikt omdat het makkelijk in gebruik is en snel schoon te maken.

Kleuren & motieven aanrechtbladen

Voor ieder materiaalsoort zijn er tal van kleuren en motieven verkrijgbaar. In onze keuken showroom vind je voorbeeld keuken werkbladen, als proefmonsters of natuurlijk onderdeel van een voorbeeld opstelling.