AanrechtEen goed en compleet keuken ontwerp

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken is het belangrijk om goed aandacht te besteden aan het keuken ontwerp. Je gaat namelijk met onze adviseur in de geavanceerde 3D keuken ontwerp software de keuken zo samenstellen dat hij past bij jouw smaak, huis en budget. Zo zijn er een aantal dingen waar we goed op letten tijdens het keuken ontwerp, zodat je na aanschaf en plaatsing de perfecte keuken in huis hebt staan.

Bekijk direct de Keukencollectie

Keuken stijl

Er zijn verschillende keukenstijlen te noemen, de grote noemers zijn landelijknostalgischmodern, en design. Binnen deze groepen vind je weer substijlen zoals klassiek, boeren keuken of de Italiaanse keuken. Maar een stijl zegt niet alles, het is maar een hoofdrichting van de keuken. Samen met jou en onze uitgebreide showroom met keukenopstellingen bepalen we de stijl van de keuken zodat die perfect aansluit op jouw smaak.

Keuken ergonomie

Het is niet prettig om tijdens het koken voorover te moeten bukken omdat het aanrechtblad te laag is, of op je tenen te moeten staan om bovenin bij de bovenkasten te komen. Anderzijds is het ook niet fijn als het blad te hoog is, of de kastjes weer te laag hangen. Bijvoorbeeld de afstand tussen het keukenblad en je onderarmen moet tussen de 10-15 cm liggen voor het meeste comfort. Een keuken spoelbak is ook een punt waar de hoogte erg van belang is, zodat je niet met een kromme rug staat tijdens de kleine afwas of schoonmaken van eten. Dit zijn bekende ergonomie punten, er zijn er nog veel. Ergonomie is het allerbelangrijkst voor gebruikersgemak van jouw nieuwe keuken, in het keuken ontwerp wordt hier dan ook goed aandacht aan besteed door onze ervaren adviseur.

Doel van de keuken

Een keuken is tegenwoordig niet meer alleen een ruimte om in te koken. Je kunt er een eettafel plaatsen of zelfs een compleet keuken eiland met bargedeelte. Afhankelijk van wat je graag zou willen kunnen doen in de keuken, wordt de opstelling en indeling bepaald in het keuken ontwerp.

Keuken apparatuur

In een goed keuken ontwerp zit alle keukenapparatuur op de juiste hoogte en in een logische volgorde, ook in verband met eventuele kinderen. De magnetron en de oven zijn op armhoogte geïnstalleerd, de inhoud van de koelkast is op ooghoogte te zien en de schouw is goed geplaatst boven de kookplaat. Maar niet alleen indeling en plaatsing is van belang, ook het soort keukenapparatuur en het merk.

Een keuken ontwerp is meer dan een lijntekening met jouw keukenruimte en nieuwe keuken. Het is een complete samenstelling van stijl, ergonomie, doel van de keuken en plaatsing van apparatuur. Vandaar dat een goed keuken ontwerp niet gemaakt is in 10 minuten. Onze adviseurs luisteren goed naar jouw wensen, jouw budget en jouw vragen om te komen tot een perfect keuken ontwerp.

Bekijk de Folder

 
Bekijk Keukendepot Acties    Keukendepot 10 jaar garantie Keukenadvies 3D ontwerp   
Vraag een gratis Keukenmagazine aan! Bekijk alle Acties 10 jaar Garantie Maak direct een Afspraak