KeukengreepKeuken handgreep: grip op uw keuken.

Hoe een keuken handgreep eruit ziet is voor de één belangrijker dan voor de ander, maar het is niet te ontkennen dat het vrij tekenend is voor de keuken. Hoewel er tegenwoordig steeds meer greeploze keukens worden verkocht, vind je nog steeds een grote verscheidenheid keuken handgreep en knoppen.

Welke soort keuken handgrepen zijn er?

Er bestaat heel veel keus als je denkt aan een keuken handgreep. Zo heb je knoppen die je vaak terug ziet in landelijke of nostalgische keukens, maar ook langere keuken handgrepen die op twee punten aan de kast vastzitten voor meer grip en stevigheid. Qua materiaal is van alles mogelijk: hout, chroom, edelstaal of kunststof. Deze materialen zijn in allerlei kleuren en stijlen verkrijgbaar.

De keuze van de soort keuken handgreep hangt af van de stijl van de keuken en het gewenste gebruikersgemak. In nostalgische en landelijke keukens staan houten en koperen handgrepen erg mooi, daar waar in een moderne keuken of design keuken greeploos een aanvulling is op de strakke en moderne stijl. Een knop of brede keuken handgreep is goed vast te pakken, echter vallen meer op dan een eenvoudige en kleine handgreep. In onze keukenwinkel vind je op de verschillende keukens allerlei soorten gemonteerd en ook kun je kiezen uit de keuken handgreep uit een speciale wand met daarop alle grepen uit ons assortiment.

Keukens zonder handgreep

Bij een greeploze keuken zijn de handgrepen niet aanwezig of niet zichtbaar. Om de kastjes te kunnen openen, zijn er drie oplossingen mogelijk:

  • Het holte-systeem:
  • Het holte-systeem maakt gebruik van holtes aan de bovenkant of zijkant van de kast. Zo kun je hem gemakkelijk open trekken, zonder dat een greep in zicht is.
  • Het tip-on systeem:
  • Voor het tip-on systeem is helemaal geen keuken handgreep of holte / gleuf nodig. Zodra je drukt op het deurtje van het kastje, gaat deze open. Een andere naam voor dit systeem is 'push to open'. Deze techniek is gebaseerd op magneten en heeft een zeer lange levensduur.
  • Het servo drive systeem:
  • Hierbij wordt de keukenlade elektrisch geopend en gesloten zodra er druk op de buitenkant van de lade wordt uitgeoefend. Dit is de meest moderne techniek, welke in de praktijk nog maar weinig verkocht, mede door de hogere prijs.

Keuze voor keukens met handgreep bij Keukendepot

Bij Keukendepot kun je op je gemak kiezen uit een enorm aanbod keuken handgreep modellen. Laat u voorlichten maar kijk zeker ook naar de uitgestalde modellen keukens in de showroom, daar staat al een behoorlijke diversiteit aan keuken handgrepen waar je jouw inspiratie aan kunt ontlenen.

Bekijk de Folder

 
Bekijk Keukendepot Acties    Keukendepot 10 jaar garantie Keukenadvies 3D ontwerp   
Vraag een gratis Keukenmagazine aan! Bekijk alle Acties 10 jaar Garantie Maak direct een Afspraak