Houten keukenEen massief houten keuken

Onder een houten keuken wordt een keuken verstaan die qua front materiaal en keukenblad volledig van massief hout is gemaakt. Dus niet van spaanplaat of multiplex met een houtmotief, maar van echt natuurlijk hout. Deze basis is al dan niet afgewerkt met een laklaag of vernislaag voor een kleureffect of bescherming van de houten keuken.

Bekijk direct de Keukencollectie

Een houten keuken in verschillende stijlen

Hout is slechts een materiaal, niet per direct een stijl. Een houten keuken kan een nostalgische keuken zijn, meer in de stijl van de landelijke keuken met meer details, maar ook een moderne keuken kan van massief hout gemaakt zijn. Bij deze laatste worden meestal massieve oppervlakken van hout (zoals het keukenblad of het keuken eiland) gecombineerd met strakke moderne elementen. Deze samenstelling maakt deze houten keuken totaal verschillend van bijvoorbeeld een houten nostalgische keuken. Hout kan dus in allerlei typen keukens gebruikt worden.

Voordelen van een houten keuken

Een houten keuken heeft als voordeel dat hij sfeervol is door zijn unieke, natuurlijke en warme uitstraling. Daarnaast is een houten keuken goed te combineren met warme kleuren, is hij tijdloos qua uitstraling en duurzaam. Toch blijft hout een levend materiaal; het is niet waterdicht. Is in de houten keuken het keukenbladbijvoorbeeld van hout gemaakt, dan moeten watervlekken meteen gedroogd worden en moet je erop letten om niet (lang) hete pannen neer te zetten direct vanaf het vuur. Een ander aandachtspunt van een natuurlijk houten keuken is dat hij krasgevoeliger is dan bijvoorbeeld laminaat of MDF.

Onderhoud van uw keuken

Er zijn verscheidene soorten hout die in de houten keuken gebruikt worden, die net weer ander onderhoud nodig hebben. Bij aankoop van een houten keuken krijg je hier altijd informatie en materiaal voor mee. Deze verzorging van je houten keuken houdt meestal in dat hij elke 1 à 2 maanden geolied moet worden. Zo houd je jouw houten keuken mooi en droogt hij niet uit.

Houten look-a-like keukens

Een houten keuken met een keukenblad van multiplex of spaanplaat met kunststof kan er uit zien als een houten keukenblad. Het bovenste, zichtbare, laagje van het keukenblad is dan van kunststof. Dit materiaal heeft als voordeel dat het beter tegen water kan en minder onderhoud nodig heeft. Aangezien kunststof in allerlei stijlen en kleuren kan worden toegepast, heb je ook meer mogelijkheden op dat gebied. En natuurlijk is kunststof voordeliger dan natuurlijk hout. Zo zie je maar, veel mogelijkheden bij Keukendepot. Kom langs en laat je helpen door een van onze adviseurs.

Bekijk de Folder

 
Bekijk Keukendepot Acties    Keukendepot 10 jaar garantie Keukenadvies 3D ontwerp   
Vraag een gratis Keukenmagazine aan! Bekijk alle Acties 10 jaar Garantie Maak direct een Afspraak