Greeploze keukens

Een greeploze keuken is al sinds een aantal jaren een grote trend in de Nederlandse keukenbranche. Bij deze keukens is er geen handgreep of knop meer om een keukenkast mee te openen. Dit wordt door een holte systeem opgelost. De keukendeurtjes hebben  óf een terugliggende greeplijst óf een automatische opener: het tip-on systeem. Dit zorgt voor een strak en naadloos ontwerp, wat vaak wordt gebruikt in design keukens en moderne keukens.

Een nadeel van greeploze keukens zijn de snelle zichtbaarheid van vette vingers. Je pakt immers sneller het keukenfront vast. Hierdoor zul je de keukendeurtjes iets vaker moeten schoonmaken, zeker als het een hoogglans keuken betreft. Gebruik bij voorbaat hier een microvezeldoekje voor, hiermee krijg je de keukenkastjes streeploos schoon! Steeds meer keukens worden tegenwoordig geleverd met een speciale anti-vingerafdruk afwerking. Hierbij zijn vette vingerafdrukken veel minder zichtbaar.

Greeploze keukens met gleuven of tip-on?

Om de keukenkastjes en keukenlades in een greeploze keuken te openen zijn er twee systemen mogelijk:

  • Greeploze keukens met het standaard “gleuf”-systeem
  • Greeploze keukens met tip-on systeem

Gleuven

Bij de eerste mogelijkheid wordt er een gleuf gemaakt tussen bijvoorbeeld het keukenkastje en het aanrechtblad. Hierdoor ontstaat er een holte waarmee je de lade of het kastje open kan trekken. Tegenwoordig is dit systeem van de greeploze keukenkasten ook mogelijk bij hoge keukenkasten, omdat er naast horizontale tegenwoordig ook verticale gleuven gemaakt kunnen worden. Hierdoor is het voor iedereen gemakkelijk om een apothekerskast of een koelkast open te maken.

Tip-on systeem

Steeds meer nieuwe greeploze keukens bevatten het 'tip-on systeem'. Het tip-on systeem werk als volgt: je drukt op het greeploze keukendeurtje, vervolgens opent deze automatisch. Dit systeem wordt ook aangeduid met “push to open”. Het tip-on systeem, dat niet alleen in de greeploze keuken wordt gebruikt, maar ook op andere plekken in huis, werkt met behulp van magneten. Een uiterst eenvoudig systeem, ideaal voor toepassing in een keuken!

Goedkope greeploze keuken kopen?

Bij Keukendepot vind je een uitgebreid assortiment greeploze keukens voor een lage prijs! Kijk online alvast naar mogelijke keukenopstellingen. Wil je graag de keukens met eigen ogen zien? Kom dan langs in een Keukendepot showroom bij jou in de buurt. Onze keukenadviseurs brengen graag de mogelijkheden voor jouw situatie in kaart en vertaalt dit naar een passend 3D ontwerp. Ook is het mogelijk om online een vrijblijvende offerte aan te vragen voor jouw nieuwe greeploze keuken!

Toch op zoek naar een andere keukenopstelling?

 

Keuken kopen? Kies voor Keukendepot.

Ervaring van onze
klanten

Kwaliteit en service waar je op kunt bouwen - vraag maar aan onze klanten.