Een composieten keukenblad in de keuken

Een belangrijk onderdeel bij het kopen van een nieuwe keuken is de keuze voor het keukenblad . Keukenbladen, ook aanrechtbladen of werkbladen genoemd zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende materialen, zoals kunststof, graniet of composiet. Op deze pagina geven we je meer informatie over composieten keukenbladen. Een composieten keukenblad heeft een aantal voordelen ten opzichte van de andere materialen, maar er zitten ook nadelen aan als je een bepaald type gebruiker bent. De grootste voordelen van een composieten keukenblad zijn dat het materiaal krasbestendig is en voordeliger is in aanschaf dan haar natuurlijke variant, een graniet keukenblad. Composiet is in aanschaft duurder dan kunststof of houten varianten zoals multiplex of spaanplaat . De keuze voor composiet heeft dan ook invloed op de keukens prijzen.

Wat zijn composieten keukenbladen

Hoewel composieten keukenbladen erg lijken op granieten keukenbladen, zijn ze niet hetzelfde. Composiet is oorspronkelijk een samengesteld materiaal waarbij restmaterialen van productie in eerste instantie werden vermengd met hars. Tegenwoordig is composiet een standaard materiaal waarbij niet alleen restmaterialen worden gebruikt en er zijn voor een composieten keukenblad tal van designs en kleuren te krijgen. Van beige tot diepzwart met een metallic afwerking bijvoorbeeld, waarbij zilverkleurige splinters een extra glans geven aan het composieten keukenblad. Composieten keukenbladen zijn verkrijgbaar in diverse diktes en lengtematen waarbij meestal vanwege transport en gewicht de afmeting beperkt blijft tot 2,5 meter. De naden worden zoveel mogelijk in een hoek gepland opdat ze dan zo min mogelijk opvallen.

Randafwerking en oppervlakte van composieten keukenbladen

Composiet keukenbladen kunnen met een rand worden afgewerkt. Dit kan een waterkering zijn, maar het kan ook een opstaande rand zijn zodat het lijkt dat het composieten keukenblad dik lijkt, tot wel 8 centimeter. Dit wil men in werkelijkheid niet vanwege het gewicht en de samenhangende prijs, maar het ziet er wel erg mooi en luxe uit. De buitenste rand wordt dan tegen het blad gelijmd en aan de binnenkant onzichtbaar verstevigd met een houten frame. Zodat ook de rest van het composieten keukenblad wordt ondersteund.

De oppervlakte van een composieten keukenblad kan worden gepolijst om tot een hele gladde en onderhoudsvriendelijke oppervlakte en glanzende uitstraling te komen. Het composieten keukenblad kan ook ruwer worden afgewerkt of als een doffe afwerking worden geleverd, net wat u wil. Wij hebben bij Keukendepot in ieder geval alle types composieten keukenbladen staan zodat je de verschillen kunt ervaren.

Aandachtspunten composieten keukenbladen

Voor alle composietkleuren geldt dat er putjes, gaatjes, opperrvlaktekrasjes, adres, pigmentophopingen en/of structuurvariaties kunnen voorkomen. Deze zijn inherent aan het materiaal, daar composiet een natuurproduct is.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak voor een keukenadvies op maat.