Zwarte keukens: waar moet je op letten?

Zwarte keukens blijven een onwijs populaire keuze. En dat is niet voor niks! Één van de grootste voordelen van zwarte keukens is hun vermogen om zich aan te passen aan verschillende interieurstijlen. Of je nu een moderne, industriële of juist een meer traditionele look wilt, zwarte keukens zijn enorm veelzijdig. Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een zwarte keuken. In deze blog vertellen we je er alles over!

Zwarte keukens: waar moet je op letten?

Veelzijdige zwarte keukens

We hadden het er net al over: met zwart kun je allerlei kanten op. Zwart is niet alleen makkelijk te combineren met andere stijlen, maar ook met andere kleuren. Combinaties die je veel ziet zijn rustige kleuren zoals taupe, eikenhout en betongrijs, maar ook uitgesproken kleuren staan goed bij zwart. Om te voorkomen dat je keuken rommelig oogt, adviseren we om niet meer dan één of twee kleuren toe te voegen aan je zwarte keuken. Ga je liever voor een all-black look? Laat zwart dan ook terugkomen in de keukenaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte kraan, spoelbak of afzuigkap. Een andere kleur die prachtig matcht met zwart is goud. Deze kleur geeft bovendien gelijk een luxere uitstraling aan de ruimte.

 

Kies een keuken die past bij jouw ruimte

We weten allemaal dat zwarte kleding afslankt, en voor keukens geldt hetzelfde principe. In kleinere keukens kan het gebruik van zwarte tinten de ruimte kleiner laten lijken. In dergelijke gevallen kan het gebruik van lichtere kleuren helpen om de ruimte visueel te vergroten. Bij Keukendepot denken we niet graag zwart-wit, maar in dit geval wel! De combinatie van zwart en wit is tijdloos. Bovendien geeft wit een mooi contrast. Ga bijvoorbeeld voor zwarte kastjes met een wit werkblad, zoals te zien is bij de Easy Toledo grafiet zwart ultramat. Kijk ook goed naar de vloer. Een zwarte keuken komt het best tot zijn recht met een lichte vloer. Wanneer er een donkere vloer in je keuken ligt, doet een zwarte keuken mogelijk afbreuk aan de ruimte. Je keuken moet tenslotte bij je woning passen en niet andersom!

Keukendepot - blog- april.jpg

Let op de lichtinval

Zwarte keukens hebben voldoende verlichting nodig om te voorkomen dat de ruimte er somber uitziet. Overweeg zorgvuldig de verlichtingsmogelijkheden, zoals plafondlampen, onderkastverlichting en natuurlijk daglicht. Ook het werkblad kan hier een bepalende factor in zijn. Tenzij je grote raampartijen of voldoende verlichting hebt, zouden wij afraden om ook een zwart keukenblad te kiezen. Ga in plaats daarvan voor een keukenblad van toplaminaat of composiet in een heldere tint. In de showrooms van Keukendepot hebben we een ruimte met allerlei werkbladstalen en speciale verlichting. De verlichting bootst natuurlijk daglicht na, zodat jij ook in de showroom de beste keuze kunt maken voor jouw woning! Kijk je liever thuis op je gemak welk werkblad jouw favoriet is? Vraag dan onze gratis kleurstalen aan!

 

Say bye-bye to fingerprints

Het is misschien wel de grootste reden die mensen hebben om niet voor een zwarte keuken te kiezen: de zichtbaarheid van vuil. Een zwarte keuken is heel trendy, maar je ziet er inderdaad sneller vingerafdrukken, stof en vlekken op. Daarom is het belangrijk om je zwarte keuken goed te onderhouden en direct na gebruik schoon te maken. Gebruik hiervoor een niet-pluizende doek, lauwwarm water en een klein beetje afwasmiddel. Kleine moeite en zo hou je je zwarte keuken een stuk langer mooi! Tip: bij Keukendepot is het mogelijk om voor een anti-fingerprint afwerking te gaan. Deze coating zorgt ervoor dat vingerafdrukken een stuk minder snel zichtbaar zijn. Ideaal!

 

Zwarte keukens voor de beste prijs vind je bij Keukendepot

Veel zwarte keukens die je online tegenkomt worden afgebeeld als eilandkeuken, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Bij Keukendepot kijken we naar de beste indeling voor jouw keuken. Rechte keukens, hoekkeukens, U-keukens: alles is mogelijk. Kom je er zelf niet aan uit of twijfel je of een zwarte keuken iets voor jou is? Kom langs of maak een vrijblijvende afspraak bij één van onze showrooms. Onze keukenadviseurs denken graag met je mee!