Zomerse bananenijsjes

Deze koele traktaties zijn heerlijk op een warme dag! Experimenteer met de ingrediënten voor de toppings, maar gebruik vooral wat lekker vindt! Deze bevroren banaantjes maak je in een handomdraai. Plus, een super leuk recept om samen met de kids te maken!

Zomerse bananenijsjes

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 2 rijpe maar stevige bananen
  • 15 gram pure chocolade, fijngehakt
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1/2 kopje muesli, gehakte noten of hagelslag (optioneel)

Hoe maak je het?

  1. Zorg dat je ruimte hebt in je vriezer voor een bakplaat of groot bord. Hierop ga je namelijk de bananen leggen en invriezen.
  2. Bekleed een bakplaat of groot bord met bakpapier.
  3. Pel de bananen en snijd ze doormidden. Steek een ijslollystokje in elke helft. Leg ze op de bakplaat en laat ze 15 minuten bevriezen.
  4. Smelt ondertussen de chocolade met de olie in de magnetron (controleer elke 30 seconden) of au bain-marie in ongeveer twee minuten. Roer tot een gladde massa.
  5. Rol elke bananenhelft in de chocolade en bestrooi ze dan snel met de topping  naar keuze.
  6. Laat de banaantjes bevriezen tot de chocolade hard is geworden, ongeveer 30 minuten. Serveer hierna direct of vries ze in een luchtdichte verpakking in voor maximaal een week.

 

Geniet ervan!