Zo vind je de geschikte keukenopstelling

Is 2023 het jaar voor een nieuwe keuken? Misschien heb je al wel inspiratie opgedaan of ideeën opgezocht om jouw droomkeuken te ontwerpen. Maar heb je ook al nagedacht over de keukenopstelling? In deze blog vertellen we je graag meer over de verschillende keukenopstellingen en geven we tips over welke opstelling het beste bij welke ruimte past.

Zo vind je de geschikte keukenopstelling

Hoe deel jij jouw nieuwe keuken in?

Helaas! De ideale keukenopstelling bestaat niet. Elke ruimte is anders en biedt andere mogelijkheden voor een keukenontwerp en -opstelling. Het is belangrijk om te kijken wat voor vorm de ruimte heeft en natuurlijk spelen de verschillende aansluitingspunten hierbij ook een rol. Daarom bestaat er geen kant-en-klare keukenopstelling. Keukendepot helpt je hierbij. Je kiest of ontwerp jouw droomkeuken samen met onze keukenadviseurs om vervolgens een keuken op maat te ontwerpen, passend bij jouw keukenruimte.

De populairste keukenopstellingen bij Keukendepot

  • Rechte keukens: Geschikt voor zelfs de kleinste en smalste ruimtes. Door te kiezen voor een rechte keuken, zal je de ruimte optimaal benutten.
  • Hoekkeukens: De hoekkeuken, ook wel de L-vorm keuken genoemd, heeft veel opbergruimte en een ruim werkoppervlak. Ideaal wanneer je een open keuken wil maar wel met voldoende opberg- en bereidingsruimte.
  • Eilandkeuken: Maak een tweede leefruimte van de keuken en kies voor een eilandkeuken. Hiervoor moet je wel voldoende ruimte beschikbaar hebben.
  • U-keuken: Doordat de keuken in een u-vorm loopt heb je veel opberg- en bewegingsruimte. Deel de keuken efficiënt en georganiseerd in: aan de ene kant het kookgedeelte, terwijl de andere zijde het leef- of werkgedeelte wordt.
  • Keuken met kastenwand: Zoals de naam al zegt: veel kasten. Hierdoor heb je aanzienlijk veel opbergruimte en kan je alle keukenapparatuur zoals oven, magnetron of koffiezetapparaat netjes verwerken in de kastenwand.

 

Keukendepot staat voor je klaar

Er zijn ontzettend veel soorten keukenopstellingen. Iedere keukenruimte én keuken is anders en daarom is het uitzoeken van de juiste keukenopstelling niet altijd even makkelijk. Natuurlijk staan onze keukenadviseurs graag voor je klaar! Maak een afspraak of kom langs één van onze showrooms. Ga samen met onze keukenadviseur aan de slag met het ontwerpen van jouw droomkeuken.

Jouw droomkeuken in 3D

Heb jij al inspiratie opgedaan of weet jij precies wat voor nieuwe keuken je wilt? Onze keukenadviseur zal samen met jou aan de slag gaan om jouw droomkeuken te ontwerpen. We luisteren naar je wensen en zullen hierbij een passend ontwerp maken. Daarna ontvang je een 3D tekening en komt jouw nieuwe keuken pas écht tot leven!