Zelfbouw keuken: jouw nieuwe keuken kun je zelf plaatsen

Een nieuwe keuken koop je niet elke dag. Het is een grote uitgave waar je goed over na moet denken. Je wilt jouw nieuwe keuken immers jaren kunnen gebruiken. Het deskundig plaatsen en monteren van een nieuwe keuken is dan ook van groot belang. Onze vestigingen werken met verschillende montagebedrijven die de plaatsing van jouw keuken kunnen verzorgen.

Maar misschien ben je zelf wel heel handig en wil je jouw keuken zelf plaatsen? Dan is het goed om te weten dat al onze keukens standaard voorgemonteerd worden geleverd. Je krijgt dus geen bouwpakket en je hoeft de keukenkasten niet eerst zelf in elkaar te zetten.

Bij Keukendepot stel je jouw nieuwe keuken helemaal naar wens samen. Alle keukens die wij verkopen kunnen in iedere gewenste maat worden geleverd. En dat is ideaal, want zo zit er altijd iets voor jou tussen! Lees snel verder om te ontdekken wat de mogelijkheden bij ons zijn en welke keuzes je hebt.

Zelfbouw keuken: jouw nieuwe keuken kun je zelf plaatsen

Jouw zelfbouw droomkeuken

Wanneer je huidige keuken toe is aan vervanging of wanneer je gaat verhuizen, start de zoektocht naar een nieuwe keuken. Kies je voor een rechte keuken of misschien wel een keuken met kookeiland? En ga je voor zwart of grijs of toch liever voor een lichtere kleur? Het uitkiezen van een nieuwe keuken gaat vaak niet zonder slag of stoot. Het kan heel lastig zijn om precies dié keuken te vinden die perfect aansluit bij wat jij wilt.

Bij Keukendepot denken we graag met je mee en zijn al onze keukens in elke gewenste opstelling leverbaar. Jij maakt de keuze voor een bepaald keukenfront en werkblad en wij zorgen ervoor dat de keuken in de juiste maat geleverd wordt. Via onze keukenplanner maken we samen een 3D keukenontwerp speciaal voor jou. Onze keukenadviseurs staan voor je klaar.

Maar, hoe kies je de juiste keuken en waar moet je allemaal op letten? Dat vertellen we je graag!

De juiste keukenopstelling

Het kiezen van een nieuwe keuken begint met de keuze voor een keukenopstelling. Ga jij voor een rechte keuken, een hoekkeuken of een eilandkeuken? De keuze hiervoor is deels afhankelijk van wat er in de ruimte past, maar vooral ook van wat jij mooi vindt. Tegenwoordig is er namelijk ontzettend veel mogelijk.

Om maar een voorbeeld te noemen: wanneer jij graag een eilandkeuken wilt, maar een redelijk kleine ruimte hebt om de keuken in te plaatsen, dan kun je ook kiezen voor een schiereiland. Dat is een eiland wat tegen de muur geplaatst wordt en wat daardoor veel ruimte bespaart. Op die manier geniet jij toch van de voordelen van een eilandkeuken.

Stijl en kleur van de keuken

Wanneer de keuze voor de keukenindeling gemaakt is, moet worden nagedacht over de stijl en kleur van de keuken. Kies jij voor landelijk, modern of nostalgisch? Houd hierbij vooral rekening met de rest van het interieur en wat voor stijl en kleur hierbij passen. Dit zorgt ervoor dat de keuken een mooie aanvulling is op het totaalplaatje.

Keukenkasten en -apparaten

Zo, de keukenopstelling, de stijl en de kleur staan vast. Nu moet er worden nagedacht over de indeling van de keuken. Want waar komt welk keukenkastje, welke apparaten wil je en waar kunnen deze het beste geplaatst worden. 

Bij het kiezen van een nieuwe keuken is het belangrijk om deze geheel naar jouw eigen smaak samen te stellen. De indeling van de keuken is hierin een hele belangrijke, want op die manier bepaal jij zelf wat waar komt. Wanneer je veel keukengerei hebt en veel opbergruimte wilt, is het bijvoorbeeld ideaal om voldoende kasten te hebben. Hierin kun je al jouw keuken apparatuur en -benodigdheden kwijt.

Daarnaast maak je de keuze voor de afzuigkap, het fornuis, de kookplaat, de oven, de vaatwasser, de koelkast en andere keukenapparaten helemaal zelf. Op deze manier kies jij hetgeen wat aansluit bij wat jij belangrijk vindt aan een keuken.

Zelfbouw keuken: hoe werkt het?

Wanneer je de keuze gemaakt hebt voor een bepaald type keuken, gaan we kijken hoe deze keuken het beste past in de ruimte in jouw huis. Zoals we al beschreven doen we dit met onze keukenplanner in onze showroom. Onze keukenspecialisten kijken ook graag met je mee wanneer je er niet helemaal uit komt.

In de keukenplanner maak je de keuze voor een bepaalde vorm van de keuken, waarna je precies aan kunt geven waar in de ruimte een raam zit of juist een deur. Vervolgens ga je de keuken in het programma vullen met kasten en apparaten. In de keukenplanner kun je zelfs de kleuren van het plafond, de wand en de vloer aanpassen. Op die manier kun je de keuken van thuis namaken en zie je precies of de geselecteerde keuken past in de ruimte.

Heb je alle stappen doorlopen en is de keuze voor jouw droomkeuken gemaakt? Dan kan je in de volgende stap gemakkelijk een offerte aanvragen.

Zelf een keuken plaatsen

Al onze keukens leveren wij met voorgemonteerde kasten, je hoeft deze dus niet zelf in elkaar te zetten. De verschillende onderdelen zijn montagevriendelijk, wat jou in staat stelt om de keuken zelf te plaatsen en te monteren, mits je je vooraf goed laat informeren door onze keukenadviseurs en de meegeleverde instructieboekjes zorgvuldig doorleest. Ook het voorwerk is erg belangrijk. Van de vraag of de keuken naar binnen kan (denk aan een bovenverdieping) tot de aansluitpunten voor water en apparatuur. We delen graag alvast wat belangrijke aandachtspunten met je:

  • Wees zeer zorgvuldig bij het inmeten van de keuken wanneer je ervoor kiest dit zelf te doen.
  • Controleer het bestaande leidingwerk. Zorg dat alle aansluitingen op de juiste plaats zitten
  • Controleer de muren en vloer. Zijn de muren droog, en loodrecht, is de vloer waterpas, etc.
  • Zorg voor de juiste en voldoende wandcontactdozen, denk aan de leidingen, de afvoer voor de afzuigkap etc.
  • Onze kasten worden voorgemonteerd geleverd maar plinten, passtukken en werkblad moeten vaak nog op maat gezaagd worden.
  • Voor de spoelbak, kookplaat en het kraangat moet een uitsparing gemaakt worden.
  • Controleer of de groepenkast geschikt is voor de apparatuur die in de keuken komt.

Bij het zelf monteren van een keuken komt dus veel kijken, maar kan je ook veel geld besparen en je bent niet afhankelijk van de beschikbaarheid van monteurs.
Uiteraard staan wij voor je klaar wanneer je vragen hebt of wanneer het niet helemaal lukt. Wij kunnen je dan in contact brengen met betrouwbare en erkende monteurs, die de keuken voor jou op de juiste manier plaatsen.

Jouw ideale zelfbouw keuken bij Keukendepot

Bij Keukendepot leveren we topkwaliteit keukens van Duitse komaf. En dit alles voor de laagste prijs. Dat laatste is mogelijk, doordat wij alles (kasten, keukenblad én apparatuur) groot en slim inkopen. Zo kunnen we jou een prachtige, functionele en kwalitatieve keuken aanbieden tegen een mooie prijs. Ideaal, toch?

Met de 3D keukenplanner stellen we jouw ideale keuken samen. Kom langs in een van onze winkels in Buitenpost, Capelle aan den IJssel, Druten, Eindhoven, Gorinchem, Groningen, Huissen, Leeuwarden, Soesterberg, Terborg, Tilburg of Wolvega. En we zijn zelfs op Curacao te vinden. Of neem contact met ons op; onze adviseurs helpen je graag en weten precies waar jij rekening mee moet houden!