Wat zijn de keukentrends voor 2022?

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Wat zijn interieur- en keukentrends voor 2022? De keukentrends van 2022 vind je terug in de collectie van Keukendepot! In dit blog vertellen we meer over de trends voor in de keuken!

Wat zijn de keukentrends voor 2022?

Eind van het jaar blikken we altijd graag vooruit naar de trends voor het volgende jaar op het gebied van wonen, interieur en uiteraard de keuken. Niet alle keukentrends uit 2021 zullen ineens verdwenen zijn, maar gaandeweg het jaar hebben we toch al wat richtingen waargenomen die de trends voor 2022 voorspellen.

Warme tinten

Waar het eerst voornamelijk nog wit en zwart was, doen nu warme tinten hun intrede. Dan doelen we voornamelijk op beige, warmgrijs, taupe en bruin. Keukenfronten in warme kleuren vormen een mooi contrast naast strakke keukenapparatuur en dragen bij aan een huiselijke sfeer. Ideaal, want de keuken vormt vaak het hart van je huis waar heel het gezin vaak samenkomt. 

Nog meer kleur: groen!

Naast warme kleuren wordt ook één specifieke kleur steeds populairder en dat is groen. Terug van weggeweest, want een tijdje terug was het frissere saliegroen al populair. Nu zien we vooral ook hierin het wat warme groen terug als keukentrends, voornamelijk olijfgroen. 

Houtlook keukens

Vooral hout gaan we veel zien. Niet alleen meer het vergrijsd eiken of stoerder hout, maar de fijne houtlook en donkere kleuren zoals je ziet bij alle soorten notenhout. Vooral walnoothout wordt populair in de keuken!

Naturel

Ook lichte houtkleuren gaan het goed doen, want binnen de keukentrends gaan we een naturel look veel zien. Dus natuurlijke materialen en lichte, naturel kleuren. Mooi in combinatie met zwarte apparatuur of blinkend chroom, zodat het geheel toch een tikje stoer blijft. 

Nog meer inspiratie opdoen voor je keuken? Download dan nu het Keukendepot-collectieboek!