Recept voor een heerlijke eenpans lasagne
Makkelijk, snel en oh zo lekker: de eenpanslasagne. Wij delen hoe je dit gerecht in een handomdraai op tafel zet!
Wanneer je het hebt over ‘comfort food’, denken veel mensen aan een cheesy lasagne. Die prachtige laagjes met extra veel gesmolten kaas, mamma mia! Maar wanneer je weinig tijd hebt om in de keuken te staan, kan het zijn dat je dit gerecht liever overslaat of bewaart voor het weekend. Eenpans lasagne to the rescue! Deze lasagne maak je, zoals de naam al zegt, met slechts 1 pan. Het is makkelijk, snel en net zo lekker als een lasagne uit de oven. Nog een bijkomend voordeel: je hebt een stuk minder vaat! Deze eenpans lasagne is een ideaal recept om te maken na een drukke werkdag en het is gegarandeerd een hit bij het hele gezin. Dus, op naar de keuken!
Ingrediënten voor 4 porties
- 1 doosje lasagnebladen
- 2 blikken passata
- 150 gram geraspte mozzarella
- 400 gram halfom-half gehakt
- 1 witte ui
- 1 teen knoflook
- 1 wortel
- 15 gram verse basilicum
- Italiaanse kruiden
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Als je dit recept een tikkie gezonder wil maken, kun je eventueel kiezen voor mager gehakt, light mozzarella en/of volkorenlasagnebladen. Of maak het recept vegetarisch en ga voor vegetarisch gehakt.
Hoe maak je het?
1. Hak om te beginnen de knoflook en de ui fijn. Verwarm wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Snijd de wortels in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm en voeg ze toe aan de pan. Bak ze even mee.
2. Voeg het gehakt toe en bak het tot het mooi bruin is. Voeg vervolgens de passata, peper, zout en Italiaanse kruiden toe, en roer alles grondig door. Laat het geheel 5 minuten sudderen.
3. Breek de lasagnevellen in stukken en voeg ze toe aan de saus. Plaats een deksel op de pan en laat het nog eens 20 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Voeg een beetje water toe als de saus te dik wordt.
4. Tijd om de lasagne de belangrijkste finishing touch te geven: kaas! Strooi een royale laag mozzarella over het gerecht heen zodra de lasagnebladen zacht zijn. Bedek de pan met een deksel en laat de kaas smelten.
Aan tafel!