Rechte keukens: de belangrijkste voordelen!

Nog altijd is de rechte keuken de meest voorkomende keuken in Nederlandse huishoudens. En dat begrijpen wij wel. Door de vele uitvoeringen die mogelijk zijn, past dit type keuken namelijk uitstekend in zowel kleine als grote ruimtes. Naast de veelzijdigheid van deze keukenopstelling biedt een rechte keuken nog meer voordelen. We lichten ze hieronder aan u toe!

Rechte keukens bieden ruimtelijke voordelen

Zoals gezegd zijn rechte keukens geschikt voor zowel grote als kleine ruimtes. Maar voornamelijk voor de huishoudens waar slechts een beperkte ruimte beschikbaar is voor de keuken, is een rechte keukenopstelling dé perfecte oplossing! Maar wat maakt deze keuken dan zo geschikt voor kleine ruimtes?

Minder ruimte, meer gemak

Een rechte keuken wordt slechts aan één wand bevestigd. Hierdoor neemt deze dus minder ruimte in beslag dan andere keukenopstellingen, zoals bijvoorbeeld hoekkeukens of u-keukens. Bovendien is een rechte keuken erg efficiënt doordat alle keukenkasten naast en boven elkaar geplaatst zijn. Geen ruimteverlies dus!

Doordat er voor een rechte keuken minder ruimte nodig is, heeft u ook alle benodigdheden binnen handbereik. Zo hoeft u nooit ver te lopen naar de belangrijkste keukenapparaten, namelijk koelkast, het fornuis en de spoelbak!

Rechte keukens bieden genoeg opbergruimte

U hoeft bij aanschaf van een rechte keuken niet bang te zijn dat u te weinig opbergruimte heeft. Zo worden bij veel rechte keukens hoge kasten aan de zijkant van het keukenblad geplaatst, zoals bijvoorbeeld bij deze Stamford keuken:

U kunt er zelfs voor kiezen om aan beide zijdes van het keukenblad een hoge kast te plaatsen. Daarnaast worden rechte keukens vaak voorzien van bovenkasten, waardoor u over nóg meer opbergruimte beschikt.

Rechte keukens zijn goedkoop!

Omdat de rechte keuken gezien wordt als de meest simpele keukenvorm, zijn rechte keukens ook vaak goedkoper dan andere opstellingen. Maar dat wil niet zeggen dat ze er ook zo uit zien! Bekijk deze varianten maar eens, die er erg chique uitzien maar toch bijzonder aantrekkelijk geprijsd zijn.

            

Dat rechte keukens ook echt bijzonder voordelig kunnen zijn bewijst de Torrance Magnoia. Bij Keukendepot vindt u deze simpele rechte keuken al vanaf €495-, inclusief keukengrepen, werkblad en voorgemonteerde keukenkasten! Wilt u uw keuken toch uitbreiden met extra accessoires, apparatensets of een ander keukenblad? Ook dat kan! Zo heeft u de volledige vrijheid om van uw rechte keuken de ideale droomkeuken te maken!

Ontdek alle voordelen in onze showrooms

Onze keukenexperts praten u graag bij over alle voordelen die een rechte keuken met zich meebrengt! Kom langs in één van onze showrooms of neem vrijblijvend contact met ons op! Bent u al overtuigd van de voordelen? Vraag dan gemakkelijk & vrijblijvend een offerte aan voor uw droomkeuken!

Keuken kopen? Kies voor Keuken Depot.