Keukenapparatuur in 2020: vijf onmisbare trends!

Keukentrends, ieder jaar worden we er weer mee verrast. In alle branches worden de verwachtingen voor het jaar uitgesproken en de ene trend is nog leuker dan de andere. Ook in de branche van keukenapparatuur zien we ieder jaar een hoop leuke, opvallende trends die we u niet willen onthouden. Daarom hebben onze keukenexperts de belangrijkste trends op het gebied van keukenapparatuur voor u op een rijtje gezet!

Keukenapparatuur trends voor 2020

Ook in 2020 zien we weer een aantal opvallende trends binnen de markt van keukenapparatuur. We hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet!

Inductiekookplaten met geïntegreerd afzuigsysteem

De opmars van koken op inductie in plaats van op gas is al en aantal jaar in opmars. Steeds vaker wordt er voor dit type kookplaat gekozen. In veel nieuwe woningen mag er überhaupt niet meer op gas gekookt worden. Koken op inductie kent vele voordelen. Een inductiekookplaat is zeer energiezuinig. Er is amper warmteverlies, de warmtebronnen worden heel efficiënt gebruikt. Daarnaast is inductie koken bijzonder veilig, brengt het een pan met water twee keer zo snel aan de kook en is een inductiekookplaat zeer gemakkelijk schoon te maken. Tegenwoordig zien we steeds meer inductiekookplaten waarbij de afzuiging in het kookveld is geïntegreerd zoals bij de Airforce inductiekookplaat CCASP7815. Hierdoor wordt de losse afzuigkap overbodig. Dat is erg prettig want een afzuigkap neemt veel ruimte in beslag en dient te kunnen worden bevestigd boven de kookplaat. Bovendien worden veel afzuigkappen niet gezien als een verfraaiing van de keukenruimte.

Keukenapparaten met touchscreen

Jaren geleden werden de eerste telefoons met een superhandig touchscreen uitgerust, waarna veel apparaten volgden. Inmiddels worden ook keukenapparaten steeds vaker uitgerust met een touchscreen, ook wel tiptoetsen genoemd. Ovens, vaatwassers en afzuigkappen: alles is tegenwoordig te verkrijgen met een touchscreen. Want zeg nou eerlijk: in een moderne keuken hoort toch ook een modern keukenapparaat?

Duurzame keukenapparaten

Duurzaamheid: een algemene trend die al een aantal jaar centraal staat. De laatste tijd worden we dan ook steeds bewuster van het energieverbruik van onze keukenapparatuur. Denk maar eens aan de koelkast die heel de dag aanstaat of de afzuigkap die we vergeten uit te zetten. Bij Keukendepot bieden we dus ook altijd een ruim assortiment keukenapparaten met energielabel A, A+ of zelfs A++!

Kokendwater kranen zijn in opkomst

Denk eens na over hoe vaak je kokend water nodig hebt in de keuken. Tijdens het koken van de aardappels, het steriliseren van babyflesjes of om een kopje thee te zetten. Vroeger moest er lang gewacht worden tot het water aan de kook was gebracht, in een pan en later in een waterkoker. Tegenwoordig worden steeds meer keukens uitgerust met een kokendwaterkraan. Hiermee heb je (letterlijk) binnen een handomdraai kokend water. Naast kokend water geven onze Selsius 3-in-1 kranen ook koud en warm water! Handig toch? 

Stijlvol matzwart

Zwart is het nieuwe RVS! Waar we vroeger voornamelijk RVS keukenapparaten kochten, zien we dat tegenwoordig de matzwarte keukenapparaten bijzonder in trek zijn. Matzwart heeft namelijk een erg luxueuze uitstraling die perfect aansluit bij veelgebruikte materialen in de keuken. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze multifunctionele oven uit onze Huisselectie Superieur of dit Leisure fornuis!

Meer informatie over de nieuwste trends?

Onze keukenadvsieurs weten alles over de laatste trends & ontwikkelingen op gebied van zowel keukens als keukenapparatuur. Stel gerust al jouw vragen via het contactformulier of kom eens langs in onze vestigingen! Daar vindt u altijd een assortiment dat aansluit op de laatste trends!

Keuken kopen? Kies voor Keukendepot.

What do you want to do ?
New mail