Inspiratie voor bijkeukens

Een bijkeuken wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Alle ondersteunende huishoudelijke taken worden door veel huishoudens dan ook in deze handige ruimte uitgevoerd. Echter maakt dit het wel lastig om een bijkeuken efficiënt in te delen. Niet iedereen heeft evenveel ruimte te benutten. Waar moet u alles laten? En hoe kunt u het er óók nog eens geordend uit laten zien? Hiervoor is het van belang dat u optimaal gebruik maakt van de ruimte die u heeft. Onze experts hebben voor u wat handige tips op een rijtje gezet. In dit blog geven wij u de benodigde inspiratie om de voor u ideale bijkeuken te creëren.

Bijkeuken: het verlengstuk van uw woonkeuken

Bijkeukens bevinden zich vaak in de ruimte grenzend aan de woonkeuken. Dit is erg handig wanneer u de ruimte gebruikt voor extra voorraad. U kunt tijdens het koken gemakkelijk iets uit uw voorraadkast pakken. Natuurlijk is het dan ook erg mooi wanneer de bijkeuken qua stijl goed past bij uw woonkeuken. Dit is zeker een aandachtspunt om rekening mee te houden wanneer beide ruimtes aan elkaar grenzen. Daarnaast worden bijkeukens voor nog veel meer doeleinden gebruikt. Voor al deze functionaliteiten vindt u bij Keukendepot een passende oplossing.

Bijkeuken als wasruimte

Zowel het wassen, drogen als strijken van kleding wordt door veel mensen in de bijkeuken gedaan. Wanneer u deze ruimte ook hiervoor gebruikt is een wastoren dé perfecte uitkomst! Hiermee werkt u uw wasmachine en/of droger netjes weg in een kast en staat deze gelijk op ooghoogte. Daarnaast kunt u nog een kast boven de wasmachine of droger plaatsen waar u bijvoorbeeld uw wasmiddelen in kwijt kunt.

Onze kasten voor een wastoren zijn van alle gemakken voorzien. Door het speciale uitschuifbare plateau voor uw wasmand hoeft u niet meer te bukken om de was te doen. Ideaal! Bovendien zijn de kasten trilling absorberend, voorzien van een ventilatierooster en geschikt voor vrijwel iedere wasmachine of droger. U kunt veel spullen kwijt onder het apparaat en het leidingwerk aan de achterkant is bij een wastoren ook netjes uit het zicht.


Bijkeuken als opslag voor uw voorraad

Veel mensen weten niet waar ze al hun keukenspullen, voorraad en schoonmaakmiddelen moeten laten. Vandaar dat de bijkeuken vaak als een soort tweede keuken wordt gezien. Ruime kasten voor keukenvoorraden en een extra koelkast en vriezer komen zeker van pas wanneer u niet alles in de woonkeuken opgeborgen krijgt. Om een rustige en nette uitstraling te creëren, biedt een hoge kast voor uw koelkast en vriezer de ideale oplossing. Een bijkeuken ziet er stijlvol uit door alle kasten in dezelfde stijl te plaatsen.

Als u niet veel ruimte heeft, zorg er dan voor dat u de hoogte benut. Door meerdere kasten boven elkaar te plaatsen creëert u een grote kastenwand. Met behulp van een krukje of trapje kunt u de bovenste kastjes gemakkelijk gebruiken. Wanneer de ruimte redelijk klein is bieden hoekkasten ook een uitkomst. Hier kunt u veel spullen in kwijt en zo benut u de hoek optimaal.

De hobbykamer

Naast washok of opslag is een bijkeuken ook erg handig om uw hobbyspullen in op te slaan. Of u nu houdt van klussen, knutselen of een grote collectie speelgoed wil opruimen. Een grote kastenwand biedt ook hierbij de oplossing. Onderkasten met meerdere lades en een bestekbak zijn uiterst praktisch om prullaria of kleine hobbyspullen of gereedschap in op te ruimen. Zo ordent u alles gemakkelijk en blijft de bijkeuken mooi opgeruimd. Daarnaast is het weer erg gemakkelijk om uw kleinere onderdelen terug te vinden en blijven niet te veel spullen in het zicht rondslingeren. En opgeruimd staat netjes!

geordende la

Een bijkeuken voor een beter milieu

Veel mensen houden zich tegenwoordig bezig met het scheiden van afval. Echter passen meerdere prullenbakken niet altijd in de woonkeuken en kan het groenafval ook een nare lucht afgeven. Ook hiervoor is de bijkeuken dus de perfecte plek. Gebruik een ruime onderkast om de verschillende afvalbakken in te plaatsen. Hierdoor zijn ze uit het zicht en heeft u geen last meer van de nare geur.

Meer inspiratie nodig voor uw bijkeuken?

Bij Keukendepot helpen onze experts u graag bij het samenstellen van de ideale bijkeuken. Voor wat voor taken u uw bijkeuken ook wil gebruiken, wij hebben er een passende oplossing voor. Wastorens voor uw wasmachine en droger, kastenwanden voor opslag en handige kasten met meerdere lades waar u alles in kwijt kan. We adviseren u graag verder op het gebied van indeling en materiaal. We nemen samen alle mogelijkheden door en creëren aan de hand van uw wensen de bijkeuken die het beste bij u past. Vervolgens krijgt u de bijkeuken voorgemonteerd geleverd en kunt u dus direct aan de slag met de plaatsing. Dit scheelt een hele hoop tijd en zo kunt u snel van uw nieuwe bijkeuken genieten. Uiteraard kunt u de montage ook door Keukendepot laten verzorgen.

Keuken kopen? Kies voor Keuken Depot.