Hoe kiest u het juiste keukenblad?

Hoe kiest u het juiste keukenblad?

Het werkblad of aanrechtblad is één van de belangrijkste plekken in uw keuken. U brengt aan het aanrecht behoorlijk wat uurtjes door. Daarnaast omvat het werkblad een groot deel van de keuken en is hierdoor erg bepalend voor de uitstraling. Het is dan ook belangrijk om een keukenblad te kiezen wat past bij het design van uw keuken. Zo behoudt uw keuken de stijl waar u voor heeft gekozen. Naast de sfeerbepalende functie heeft het werkblad natuurlijk ook een praktische functie. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben wij op een rijtje gezet waar u bij de aanschaf van een werkblad aan moet denken.

Gebruik van uw keuken

Het eerste wat u zich kunt afvragen is: wie gebruikt de keuken precies? Bent u alleen? Woont u samen met een partner? Heeft u kinderen? Als u de keuken alleen gebruikt, of deelt met een partner, kunt u gemakkelijker uit de verschillende materialen kiezen. Het ene materiaal is namelijk eenvoudiger schoon te maken en te onderhouden dan het andere. Zo is het gebruik van een composiet keukenblad bijvoorbeeld erg geschikt wanneer er kinderen in huis rond lopen. Composiet is gemakkelijk schoon te maken en is perfect bestand tegen vette vingers en andere viezigheid. Wel zo fijn dat als uw kinderen vaak in de keuken aan het rommelen zijn, u er naderhand weinig onderhoud aan heeft.

Daarnaast is het goed om te kijken hoe vaak u de keuken gebruikt. Als u een fanatiek hobbykok bent en veel tijd in de keuken doorbrengt, moet uw werkblad tegen een stootje kunnen. Een werkblad van laminaat kan dan een goede keuze zijn.

Materialen en onderhoud

Er zijn tegenwoordig meerdere materialen op de markt verkrijgbaar. Ieder materiaal heeft dan ook zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om te bepalen welke verwachtingen u heeft ten aanzien van de duurzaamheid van het keukenblad. Bij Keukendepot heeft u de keuze uit de volgende materialen:

  • Toplaminaat
   Laminaat is onderhoudsvriendelijk, hitte- en krasbestendig en duurzaam. Door de kleurschakeringen zijn kleine oneffenheden vaak niet te zien in het werkblad. Dit type werkblad is goedkoper in aanschaf dan veel andere werkbladen. Met het grote aanbod in kleuren voor toplaminaat keukenbladen is er voor ieder wat wils.
  • Composiet
   Composiet bestaat uit een mengsel van kunststof , natuursteen en hars en is een goed alternatief voor een natuurstenen werkblad. Composiet heeft een luxe uitstraling maar kan ook tegen een stootje. Doordat dit type werkblad onder grote druk geperst wordt, krijgen vuil en vocht geen kans om door te dringen. Dat maakt een composiet werkblad heel hygiënisch . Ook dit materiaal beschikt over veel kleurschakeringen en is hitte- en krasbestendig. Pas wel op met bijtende middelen en erg hete pannen want de gebruikte hars is gevoelig voor verkleuringen. Gebruik onderzetters voor de pannen en een mild sopje om schoon te maken.
  • Graniet
   Graniet is een natuurproduct met een unieke uitstraling. Het geeft uw keuken een luxe en tijdloze look waarvan u jarenlang kunt genieten. Het mooie van een graniet keukenblad is dat het een 100% natuurproduct is, oersterk en zeer slijtvast. Dit materiaal behoeft wel wat meer zorg en aandacht dan een kunststof werkblad maar geeft u met de juiste verzorging vele jaren kookplezier.

Het perfecte werkblad

Het kiezen van het perfecte werkblad is niet eenvoudig maar een weloverwogen keuze betaalt zich zeker terug. Het is belangrijk de voor-en nadelen van de verschillende typen keukenbladen op een rij te zetten. Op deze manier komt u erachter welk materiaal en welke kleur het beste bij uw nieuwe keuken passen. Op de website van Keukendepot vindt u veel informatie. Schroom ook niet om eens bij een van onze filialen binnen te lopen en uw wensen met ons te bespreken. Even bellen of een email sturen kan natuurlijk ook!

Keuken kopen? Kies voor Keuken Depot.