Plaattaart met gegrilde lentegroente

Deze plaattaart is perfect voor de eerste avonden dat we buiten kunnen eten en genieten van de lentezon. Qua ingrediënten kun je variëren met wat voorhanden is, en in het seizoen. Heb je geen asperges? Gebruik courgette of venkel. En heb je nog een stuk plaattaart over? Mooi! Ook koud is ‘ie erg lekker als lunch de volgende dag! Smakelijk eten!

Plaattaart met gegrilde lentegroente

Wat heb je nodig?

Voor één plaattaart

  • 1 rol vers bladerdeeg, à 270 gram
  • 100 gram groene aspergetips
  • 50 gram verse doperwtjes
  • 1 rode ui
  • 75 gram crème fraîche
  • 1 halve citroen
  • Zout & Peper

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid hierop het bladerdeeg.
  3. Rasp een halve citroen en mix deze met de crème fraîche en wat zout en peper. Let er bij het raspen op dat je alleen het gele gedeelte van de citroen raspt, het witte stuk smaakt bitter.
  4. Snijd de ui in dunne ringen.
  5. Was de aspergetips en doperwten en lat uitlekken in een vergiet of dep droog met een schone theedoek.
  6. Bestrijk het bladerdeeg met het crème fraîche mengel.
  7. Beleg de plaattaart met de groenten.
  8. Bak de plaattaart ca. 20 minuten in het midden van de oven.

Eet smakelijk!

Tip: Serveer met een lekkere frisse, groene salade!