Kook jij al op inductie? De voordelen op een rij!

Koken op inductie is ontzettend populair. En dat is niet voor niets. Het heeft namelijk enorm veel voordelen. Benieuwd of jij de overstap van gas naar inductie moet maken? Wij zetten enkele voordelen voor je op een rij!

Kook jij al op inductie? De voordelen op een rij!

Steeds meer mensen stoppen met het koken op gas en kiezen voor koken op inductie. Overweeg jij  ook m op inductie te gaan koken? Keukendepot vertelt je alles wat je moet weten. 

Voordeel 1: De meest zuinige manier van koken op elektriciteit
Koken op inductie is het beste duurzame alternatief voor gas. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Dankzij de efficiënte werking van een inductiekookplaat gaat er weinig energie verloren. Dit komt omdat de pan verwarmt wordt en niet de kookplaat.
De kookplaat kan zich aanpassen aan de grootte van de pan,

Voordeel 2: Veilig
Allereest kan er bij koken op inductie geen gaslek ontstaan. Daarnaast werken de meeste inductiekookplaten met een zogenaamde ‘panherkenning’. Dat betekent dat de kookplaat alleen warm wordt als er een pan op staat en weer uitschakelt zodra je de pan van de kookzone haalt. Binnen no time is de inductiekookplaat weer afgekoeld! Ook komt er vanzelfsprekend geen vuur bij kijken, kinderen lopen geen risico hun vingers aan vlammen te verbrand,

Voordeel 3: Snelle manier van koken
Bij een inductiekookplaat wordt je voedsel sneller en preciezer verwarmd. De temperatuur kun je heel snel en precies regelen en zoals al eerder benoemd wordt alleen het gedeelte warm waar een pan op staat. Makkelijk én efficiënt!

Voordeel 4: Schone lucht
Wil je de luchtkwaliteit in huis verbeteren? Switchen naar inductie is dan een optie. Bij inductie wordt er zonder vuur gekookt. Doordat er geen vlammen zijn, komen er geen verbrandingsgassen vrij. Hierdoor is de lucht in de keuken schoner en heeft het een positief effect op je gezondheid.        

Voordeel 5: Makkelijk schoon te maken
Een gasfornuis schoonmaken is altijd een hele klus. Bij een inductiekookplaat is dit een fluitje van een cent. Een inductiekookplaat is heel gemakkelijk in onderhoud. Door het gladde oppervlak is een inductiekookplaat heel eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Goed nieuws voor de kookliefhebber die niet van schoonmaken houdt. Je maakt de kookplaat schoon met een schone doek met lauw water of gebruik een reiningingsspray speciaal voor inductiekookplaten.  

Benieuwd geworden naar al onze inductiekookplaten? Kom langs bij Keukendepot!
Bij Keukendepot vind je een ruim aanbod aan inductiekookplaten. Kom langs bij één van onze vestigingen en bekijk welke plaat het beste aansluit op jouw wensen. Maak hier je afspraak. Natuurlijk helpen wij je graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken met een inductiekookplaat. We luisteren naar jouw wensen om zo een passend en goed advies te geven, dat past binnen jouw budget. Bij Keukendepot vind je goedkope kookplaten voor de beste prijs. Neem snel een kijkje online of in één van onze winkels!