Kleine keuken? Enkele handige tips!

Heb jij een kleine keukenruimte? Zorg dan dat je optimaal gebruikmaakt van de beschikbare ruimte! Keukendepot geeft je enkele praktische tips zodat je zoveel mogelijk uit jouw kleine keuken haalt. Lees hier meer!

Kleine keuken? Enkele handige tips!

Heb je een klein huis of een klein appartement en moet je iedere vierkante meter benutten? Een kleine woning beschikt vaak ook over een kleine keukenruimte, waar enkel een klein keukenblok in past. Zorgt een kleine keuken dan ook direct voor minder kookplezier? Welnee! Als je de keuken slim indeelt en inricht, dan kan je het optimale uit de beschikbare ruimte halen. Wij zetten enkele tips voor jou op een rijtje.

Tip 1: Ga de hoogte in

De ultieme tip voor kleine keukens: ga de hoogte in! Je hebt misschien weinig oppervlakte beschikbaar, maar je kan daardoor des te meer gebruikmaken van de hoogte. Plaats boven het aanrechtblad bovenkasten, zodat je hier servies, kookgerei en potten en pannen in kunt opbergen. Deze bovenkasten kunnen tot het plafond reiken. Ook kan je wandplanken bevestigen. Op deze wandplanken kan je jouw servies of keukenapparaten uitstallen. 

Tip 2: Gebruik loze kastruimte

In een keuken zit je vaak met loze ruimtes, bijvoorbeeld de ruimte onder de wasbak of de ruimte in de hoeken. Deze ruimtes zijn in feite niet ‘loos’, want je kan er spullen opbergen. Maak in hoeken gebruik van een handige carrouselkast (draaikast). De kastruimte onder de wasbak kan je slim inrichten met extra planken, rekjes en opbergmanden. Zo kan je hier al jouw schoonmaakspullen bewaren. 

Tip 3: Keukenapparatuur slim uitkiezen

Wil in jouw keuken ruimte besparen, maak dan sowieso gebruik van inbouwapparatuur. Inbouwapparaten worden achter de keukenfronten geplaatst. Dit oogt rustig en geeft jouw keuken één uniforme uitstraling. Daarnaast kan je kiezen voor een combioven (oven en magnetron in één), een koel-vriescombinatie (koelkast en vriezer in één) en een kookplaat met geïntegreerde afzuiging (kookplaat en afzuigkap in één). Eén apparaat heeft zo verschillende functies. Woon je alleen, dan is het ook mogelijk om kleine apparaten aan te schaffen, zoals een minivaatwasser of een tafelmodel koelkast. 

Tip 4: Een kleine keuken is maatwerk

Wil je het optimale uit jouw kleine keuken halen, dan is het verstandig om de keuken door een professional te laten ontwerpen. Laat jouw kleine keuken door Keukendepot ontwerpen! Onze keukenadviseurs hebben jarenlange ervaring in keukenontwerp en zij kunnen de keuken dusdanig indelen dat je de ruimte optimaal benut en je veel werk- en opbergruimte wint. Maak een afspraak bij een Keukendepot-vestiging bij jou in de buurt. Onze adviseurs ontvangen jou graag en ontwerpen samen met jou jouw ultieme kleine keuken.