Keukendepot: Klaar voor de zomer met een brandschone koelkast

In de zomer maak je veel gebruik van de koelkast, misschien wel meer dan in de winter. Alle verkoelende drankjes, de salades en alle benodigdheden voor de barbecues tijdens de oneindige zomeravonden staan koud. Om ervoor te zorgen dat jouw koelkast helemaal schoon en summer ready is volg je deze stappen:

Klaar voor de zomer met een brandschone koelkast

1. Haal de koelkast helemaal leeg

Om de koelkast goed te kunnen reinigen is het belangrijk om te beginnen met het leeghalen van de koelkast. Dit is een goed moment om ook direct de producten uit te zoeken. Grote kans dat er producten in staan die over de datum zijn of die eigenlijk helemaal niet thuishoren in de koelkast.

2. Schoonmaken maar

Als de koelkast helemaal leeg is haal je de stekker uit het stopcontact, zodat hij kan afkoelen. Vervolgens maak je de koelkast schoon met een sopje van warm water en soda. Zo voorkom je vieze geurtjes in de koelkast. Wanneer ieder hoekje en gaatje van de koelkast weer helemaal fris is maak je de koelkast droog met een droge doek. Pas als de koelkast kurkdroog is zet je hem weer aan. Als er nog wat vocht achter is gebleven heb je namelijk kans dat er een vieze geur blijft hangen.

3. Mag dit in de koelkast?

De koelkast is weer schoon. Nu is het tijd om hem opnieuw in te richten. Zoek eerst de producten die je eerder uit je koelkast hebt gehaald nogmaals uit. Moet alles er terug in of zijn er producten die je ook buiten de koelkast kan bewaren? Wanneer je een duidelijke splitsing hebt gemaakt in wat wel en niet de koelkast in mag is het tijd om hem in te gaan ruimen.

4. Gebruik de ruimte optimaal

Bij het opnieuw inrichten van de koelkast kijk je goed naar de beste manier om van de ruimte gebruik te maken. Je wil immers niet over een week alweer een overvolle koelkast, wanneer je nét de boodschappen voor een barbecue aan het inruimen bent. Maak gebruik van de lades onderin voor groente en fruit. Hier blijft dit het beste vers door de hoge luchtvochtigheid. Deel de overige ruimten in door gebruik te maken van vershouddozen. Hiermee kan je stapelen en zo past er dus meer in de koelkast. Kies voor de bakjes in verschillende kleuren, zodat je precies weet waar je welk product kan vinden.

Bonustip: Maak je ook gelijk de vriezer zomerklaar. Heb jij ook altijd last van een dichtgevroren vriesvak? Smeer de bodem en de wanden dan na het schoonmaken in met een dunne laag vloeibare zeep. Het vriesvak zal dan in het vervolg niet meer vast vriezen. Ontstaat er toch een ijslaagje? Deze haal je makkelijk los met een spatel.

Tips over welke koelkast past bij jouw keuken?

Ga jij een nieuwe keuken aanschaffen en wil je tips over welke koelkast (of andere apparatuur) het meest geschikt is voor jou en jou keuken? Onze keukenadviseurs helpen je graag. Kom langs of maak een afspraak bij een Keukendepot-vestiging bij jou in de buurt. Alvast inspiratie opdoen voor jouw nieuwe budgetkeuken? Ons collectieboek staat vol keukeninspiratie. Bekijk ‘m hier!