Keukentrend! De industriële keuken

Hou jij van een stoer interieur en ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Denk dan eens aan de zogenaamde industriële keuken. Deze keukentrend zien we al een paar jaar en is nog steeds erg populair. Wat houdt deze keukenstijl in en hoe kies je een keuken in deze stoere stijl? We hebben een aantal kenmerken en handige weetjes voor je op een rij gezet.

Keukentrend! De industriële keuken

Waar komt de industriële keukentrend vandaan?

De industriële woonstijl is ontstaan vanuit de trend waarbij oude fabrieken en industriële panden worden omgebouwd tot woning. Hierbij blijven veel van de oorspronkelijke bouwmaterialen zoals beton, baksteen en leidingen onbedekt en werden de meubels er omheen geplaatst. Dit creert een stoere, eigenzinnige woonstijl, ruimtelijk en zonder veel franjes en tierelantijntjes. Deze trend is ook in de keuken door vertaald.

Kenmerken van een industriële keuken

Bij een industriële keuken zul je geen glaskasten en sierlijke handgreepjes aantreffen. Een industriële keuken is ruimtelijk en strak en vaak wordt er gekozen voor een kookeiland. Ruimtes met hoge plafonds lenen zich uitstekend voor dit type keuken. Heb je geen hoog plafond of ruimte voor een kookeiland? Geen probleem! Een van de belangrijkste kenmerken van dit type stoere keuken is de kleur van de keukenfronten. Daarmee creëer je namelijk heel eenvoudig die stoere look.

Matte fronten, in een vlekkerige betonlook passen hier perfect bij. Ook een robuust werkblad in een betonlook kleur of een stenen werkblad mogen niet ontbreken. Leidingwerk kan bij deze trend prima deels in het zicht blijven. 

Industriële keukens bij Keukendepot

Heb je voldoende ruimte dan is een eilandkeuken een ideale keukenopstelling. Een kookeiland oogt ruimtelijk en rustig. Keuken Reno beton grijs is bijvoorbeeld een mooie optie in een lichte betonkleur. Hang grote, stoere lampen boven het kookeiland en houd het verder minimalistisch. Heb je een kleinere ruimte? Ook dan kun je voor de Reno beton grijs kiezen. De keukens van Keukendepot zijn in elke gewenste opstelling leverbaar. Ga je liever voor een wat donkerdere keuken? Misschien is de Stamford zwart beton dan wel echt iets voor jou.

Steenmotief behang en betoncire

Het is natuurlijk een heel mooi plaatje, de echte bakstenen binnenmuren die we vaak zien in de woonbladen maar een behang met steenmotief is een goed en goedkoop alternatief. Tegenwoordig is er behang in allerlei steenmotieven te krijgen wat niet van echt te onderscheiden is. je kunt ook kiezen voor een achterwand achter het werkblad in steenmotief. Een eenvoudige en goedkope manier om een stukje stoere wand te creëren is een spatwand in steenmotief wat achter het aanrechtblad wordt geplaatst.

Helemaal hip tegenwoordig is betonstuc, ook wel betoncire genoemd. Hiermee creëer je die echte industriële look. Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken als achterwand in jouw keuken. Breng dan wel een coating aan om vlekken gemakkelijk te kunnen verwijderen.

Advies bij Keukendepot

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe keuken in een stoere stijl? Laat je vrijblijvend adviseren in 1 van onze vestigingen en bekijk onze verrassende collectie.