Keukenplanner: ontwerp jouw eigen keuken

De zoektocht naar een nieuwe keuken gaat van start. Maar waar moet je beginnen? Het uitzoeken van een keuken die volledig naar jouw smaak is kan ontzettend lastig zijn. Om het maar niet te hebben over hoe de keuken staat in de rest van je interieur en of het wel echt dé match is die jij voor ogen hebt. En wat is de beste plaats voor de oven? Waar plaats je de vaatwasser?

Allemaal vragen waarmee ook jij te maken krijgt bij het uitzoeken van een keuken. En dan zijn we nog niet eens begonnen over de kleur van de keukenkastjes en het materiaal van het aanrechtblad. Lastig!

Met onze 3D keukenplanner maken we dit een stuk gemakkelijker. Op die manier zie je direct hoe de keuken er in werkelijkheid uit komt te zien. Samen met een adviseur kun je aanpassingen doen totdat jouw droomkeuken is ontworpen. Hoe we dat doen? Dat lees je in deze blog!

Keukenplanner: ontwerp jouw eigen keuken

Het ontwerpen van keukens

De juiste look en feel is ontzettend belangrijk bij een keuken. De keuken is in veel huizen een plek waar je samenkomt. Er wordt lekker gekookt en bijgepraat, maar misschien is jouw keuken ook wel de plek waar geborreld wordt met vrienden of waar je na een dag werken geniet van een heerlijke maaltijd. Jouw keuken moet uitstraling hebben en passen bij wat jij mooi vindt. Het is belangrijk dat jij jezelf er thuis voelt.

Daarnaast moet de keuken praktisch zijn. Denk aan de juiste apparatuur en een efficiënte indeling. Hierbij kun je denken aan een servieskast naast de vaatwasser, wat ideaal is bij het uitruimen. Ook houden we rekening met de hoogte van het aanrechtblad, zodat jij de juiste houding hebt wanneer je staat te kokkerellen.

Het ontwerpen van een keuken gebeurt dus niet zomaar. Het is geen aankoop die je ‘even’ doet. Nee, je moet er jarenlang van kunnen genieten. Dat is de reden dat wij het zo belangrijk vinden om jou te helpen bij het uitkiezen van jouw droomkeuken. We nemen er de tijd voor, zodat jij de juiste keuken uitkiest!

De 3D Keukenplanner: hoe werkt het?

Maar… Hoe werkt dat dan, zo’n online keukenplanner? Gelukkig is het simpel! Met de 3D keukenplanner zie je precies hoeveel ruimte de keuken inneemt en of de kleuren en materialen passen bij de rest van het huis. Je kunt zelfs de kleuren van de muren en de vloer aanpassen, zodat het 3D ontwerp precies is zoals jouw huis.

Het fijne aan de 3D keukenplanner is dat je eindeloos kunt variëren en kunt blijven aanpassen. Op die manier kun je alles testen voordat je daadwerkelijk een nieuwe keuken gaat kopen. Je kunt alle mogelijke opties tegen elkaar afwegen en uiteindelijk de juiste beslissing nemen.

Onze keukenplanner zorgt ervoor dat je direct ziet wat het resultaat is van de keuken. En niet geheel onbelangrijk: je hoeft niet langer door alle folders van keukenzaken heen te bladeren. Wij laten meteen zien hoe het eruit komt te zien!

In 4 eenvoudige stappen jouw droomkeuken ontwerpen

Het ontwerpen van jouw droomkeuken met de 3D keukenplanner gebeurt in verschillende stappen. Onderstaande stappen zijn gemakkelijk uit te voeren en zorgen voor het meest realistische beeld.

Keuken selecteren
Allereerst is het belangrijk om jouw nieuwe favoriete type keuken te selecteren. Ga je voor modern, landelijk of juist nostalgisch? Deze keuze vormt de basis voor het ontwerp.

Gewenste opstelling
Vervolgens bekijken we wat de gewenste keukenopstelling is. We houden hierbij rekening met de ruimte waarin de keuken geplaatst wordt. Belangrijk hierbij is dat de juiste afmetingen beschikbaar zijn.

Kleur kasten en type werkblad
Wanneer het keukentype en de gewenste opstelling in de basis vast staan, gaan we over op de look en feel van jouw keuken. We kijken of de kleur van de keukenkasten zoals je die voor ogen hebt mooi staat in de rest van het interieur. Hierbij is het ideaal dat we in de keukenplanner ook de kleur van de muren en de vloer aan kunnen passen, zodat je goed kunt zien of het past bij de rest. Ook selecteren we in deze stap het gewenste keukenblad.

Keukenapparatuur
Als laatste grote stap denken we na over de keukenapparatuur. Wil je een vaatwasser? En zo ja, op welke plaats? Worden er één of twee ovens geplaatst in de keuken? En kies je voor een inbouw koffieapparaat? Allemaal keuzes om over na te denken. Niets is ons te gek, maar we bekijken graag samen wat jouw behoefte hierin is.

Bovenstaande stappen samen zorgen voor een prachtige keuken. Wat daarin niet geheel onbelangrijk is is het beschikbare budget. Bij Keukendepot hebben we keukens beschikbaar in alle prijsklassen. Daardoor zit er altijd iets voor jou tussen. Uiteindelijk stellen wij een offerte op, waarin we het 3D ontwerp meenemen.

3D ontwerp in jouw offerte

Wanneer je bij ons een offerte aanvraagt, bespreken we eerst uiteraard alle wensen. We houden rekening met budget, de indeling van de keuken, de keuze voor het type keuken en kleuren en materialen. Aan de hand daarvan bepalen we wat het beste past bij jouw behoeften en stellen we een offerte op. Ook hierin nemen we een 3D ontwerp mee van jouw potentiële nieuwe keuken.

Jouw ideale keuken bij Keukendepot

Ken je de keukenzaken inmiddels vanbinnen én vanbuiten en ben je er nog steeds niet helemaal uit wat je precies wilt? Onze adviseurs helpen je graag!

Bij Keukendepot kun je terecht voor alle soorten keukens. Van modern tot landelijk en van klassiek tot nostalgisch. Naast de stijl van de keuken, kun je bij ons kiezen uit alle vormen. Denk aan een rechte keuken, een hoekkeuken of een keuken met een (kook)eiland.

Met de 3D keukenplanner gaan we samen aan de slag om jouw ideale keuken te ontwerpen. Kom langs in één van onze winkels!

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Maak een afspraak in een van onze showrooms.