Wil jij de keuken in jouw huurwoning aanpassen? Keukendepot geeft 5 tips!

De keuken is als hart van het huis een belangrijke plek om helemaal naar je eigen smaak in te richten. Je bent er tenslotte elke dag wel in te vinden. Maar wat als je een huurwoning hebt en niet zomaar je keuken op de schop kunt gooien? Soms zie je de leukste ideeën voorbij komen, maar in de meeste huurwoningen is simpelweg niet alles mogelijk. Gelukkig kun je met een huurwoning ook jouw keuken een persoonlijke touch geven. En dat hoeft echt niet veel te kosten. Lees snel verder!

Wil jij de keuken in jouw huurwoning aanpassen? Keukendepot geeft 5 tips!

Controleer de mogelijkheden

Het kan per huurwoning erg verschillen wat je wel en niet mag aanpassen aan de woning. Soms mag je zonder probleem de muren een leuk kleurtje geven, maar dit is niet altijd het geval. Wil je bijvoorbeeld de keukenkastjes schilderen, gaatjes boren voor een wandplankje of de handgrepen van de keuken vervangen? Controleer dan goed de regels in de huurovereenkomst en check even bij de verhuurder wat er mogelijk is. Leg je plannen duidelijk uit en vraag om toestemming voordat je aan de slag gaat. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.  

 

Kies nieuwe handgrepen uit

Hebben jouw keukenkastjes handgrepen en mag je deze vervangen? Kies dan eens voor iets totaal anders! Handgrepen zijn dan wel klein, maar hebben een grote impact voor de afwerking en uitstraling van jouw keuken. Daarnaast zijn ze eenvoudig om te vervangen, dus je hoeft geen klusjesman of -vrouw te zijn. Keukendepot heeft allerlei soorten, kleuren en vormen handgrepen. Van open grepen tot knoppen en van zwart metaal met reliëf tot glad wit porselein. Kom vooral eens een kijkje nemen in één van onze showrooms!

(W)andere wand

Zoals eerder benoemd kun je de wand een andere kleur geven met een likje verf, maar je kunt ook één of meerdere plankjes ophangen. Zo geef je jouw keuken voor weinig geld een speelse look. Bovendien zijn wandplanken erg praktisch, omdat je ze kunt gebruiken als plek om dingen weg te zetten. Dingen die normaal misschien in de weg staan op je aanrecht. Je kunt er bijvoorbeeld vooraadpotten, kruiden, je favoriete kookboek, mooi servies, fotolijstjes of planten op kwijt. Er zijn zelfs wandplanken met verlichting of met inkepingen waar je wijnglazen in kunt hangen. Handig en stijlvol!

 

Dat kun je op een keukentegeltje zetten

Een huur-proof manier om je keuken helemaal als nieuw te laten voelen is met tegelstickers. Hiermee lijkt het net alsof je andere tegels hebt, maar dan voor een fractie van de prijs en moeite. En ben je ze beu of ga je verhuizen? Dan haal je ze er gemakkelijk weer af. Ze zijn in allerlei kleuren en formaten verkrijgbaar, dus er zit vast een stickerdesign tussen dat aan jouw keukenwensen voldoet.

Gebruik accessoires

Als het niet mogelijk is om veel te veranderen aan je keuken zelf, zijn accessoires je beste vriend. Koop keukenapparaten in je favoriete kleur, hang (eventueel met speciale tape wanneer je niet mag boren) een trendy schilderij op of maak een eigen koffiehoekje. Gezellig voor in de herfst! Over herfst gesproken, je kunt de accessoires ook op het seizoen afstemmen. Denk aan pompoenen, een herfstboeket of een kaarsenplateau. Of gewoon allemaal voor een ultiem herfstgevoel in je keuken!

Zo zie je maar dat je ook in een huurwoning jouw keuken helemaal eigen kunt maken. Bekijk vooral even onze andere blogs vol met keukeninspiratie en volg ons op social media voor de beste keukentips!