Vijf budgettips voor een keuken make-over

Een gloednieuwe keuken kan duur zijn. Maar niet bij Keukendepot! Naast budgetkeukens bieden we je ook fijne tips om jouw keuken een goedkope upgrade te geven! In deze blog vind je de vijf tips om je keuken een upgrade te geven.

 

Keuken make-over? Vijf budgettips om je keuken een update te geven

Is jouw keuken toe aan een make-over, maar zit de aanschaf van een nieuwe keuken er (nog) niet in? Gelukkig zijn er ook budgetvriendelijke aanpassingen die je in je keuken kunt doorvoeren. Creëer een stijlvolle ruimte zonder veel geld uit te geven met deze vijf budgettips.

  1. Wanden/spatschermen opnieuw betegelen

Nieuwe wandtegels kunnen het uiterlijk van je keuken direct een upgrade geven én een statement maken. Dit kan in een klassiek legpatroon, maar probeer ze ook eens in een visgraat- of verticaal patroon te leggen voor een meer eigentijdse look. Tegels met patronen zijn ook een geweldige manier om karakter en persoonlijkheid toe te voegen aan een keuken;  een ruimte die vaak bestaat uit rechte lijnen en harde randen.

  1. Open wandplanken of -kasten

Open wandplanken of -kasten zijn een geweldige manier om te pronken met een verzameling mooie glazen en borden of om planten en kruiden in jouw keuken te plaatsen. Of gebruik ze als boekenplank voor al jouw kookboeken. Bedenk voordat je de planken of open kasten gaat ophangen goed wat je wil laten zien, zodat je rekening kunt houden met de hoogte van de planken en het gewicht van wat erop komt te staan.

  1. Werkbladen en spoelbakken opfrissen

Een nieuw werkblad kan een groot verschil maken in de look en feel van je keuken, zonder dat je een hele nieuwe keuken aan moet schaffen. Inspiratie opdoen? Vraag dan hier alvast jouw drie gratis kleurstalen aan en kijk wat past bij jouw keuken!

  1. Voeg diepte toe met trendy kleuren

Verf is een geweldige manier om kleur en persoonlijkheid toe te voegen. Pluspunt, je hebt lage kosten én je creëert in een handomdraai een andere sfeer. Je kunt je kastdeurtjes verven en zo vaak als je wil je keuken een update geven, zonder dat je voor een dure opknapbeurt moet betalen. Let er wel op dat niet alle keukenkastjes geschikt zijn om te verven. Controleer dit van te voren goed. Als je de kastjes niet kunt verven, kun je overwegen om een opvallende kleur, zoals houtskool of marineblauw, op de muur aan te brengen. Een andere leuke optie is de greepjes te vervangen. of accessoires in de kleur naar keuze!

  1.  Besparen op een nieuwe keuken? Kies voor zelfmontage!

Al deze budgettips ten spijt, een nieuwe keuken is toch wel het allerfijnst. Een onderdeel waar je veel geld op kunt besparen is de montage van jouw keuken. Ben je handig of heb je een familielid, vriend of kennis die hier bedreven in is, kies dan voor zelfmontage. Alle keukens van Keukendepot worden standaard voorgemonteerd geleverd. Je hoeft de keukenkasten en lades dus niet meer zelf in elkaar te zetten. Op onze website vind je complete handleidingen voor het zelf monteren van jouw nieuwe keuken.

Keukendepot geeft je advies

Wil je graag wat extra advies inwinnen over het ontwerpen van jouw keuken of de materiaalkeuze? Kom dan langs bij een Keukendepot filiaal bij jou in de buurt. Maak nu alvast gemakkelijk online een afspraak, of loop gewoon gezellig even binnen!