Tips voor een matzwarte keuken

Matzwart is het nieuwe wit. De hoogglans witte keuken is al lange tijd erg populair bij keukenkopers. En terecht, een witte keuken past in elk interieur en oogt rustig en fris. De laatste tijd zien we echter de donkere of zwarte keuken steeds meer aan populariteit winnen en dan met name de matzwarte keuken. Evenals een witte keuken is een zwarte keuken tijdloos. Dat is prettig want een nieuwe keuken koop je meestal niet voor een paar jaar. Ook na langere tijd wil je jouw keuken nog steeds mooi vinden. Een zwarte keuken staat chique en kan met tal van kleuren gecombineerd worden. In deze blog vertellen we je alles over deze keukentrend! 

Tips voor een matzwarte keuken

Stoer, landelijk, modern; de zwarte keuken is heel veelzijdig

Er zijn veel verschillende donkere keukens verkrijgbaar. Van super matzwart tot een donkere houtstructuur. Of in een combinatie zoals bij onze keuken Fresno/Arlington. Er zijn allerlei variaties mogelijk! Wil je een stoere uitstraling, denk dan eens aan een keuken in een donkere betonlook. Combineer de keukenfronten met een betonkleurig werkblad en je creëert eenvoudig een stoere, industriële look. Houd je meer van een landelijke uitstraling in jouw keuken? Geen probleem, met keukendeurtjes in een houtstructuur gecombineerd met een sierlijke handgreep haal je deze sfeer in huis.
Ook een eikenhouten kleur past erg mooi bij een donkere keuken en geeft meteen een warme uitstraling. Een licht stenen werkblad staat ook schitterend, zoals gecombineerd bij keuken Tampa en vormt een mooi contrast. Combineer met houten accessoires, zoals snijplanken en houten keukengerei en jouw keuken wordt een plek waar je heerlijk tot rust komt.

Apparatuur in een matzwarte keuken

Zwarte apparatuur staat heel mooi in een zwarte keuken. We zien steeds meer zwarte apparatuur terug bij de apparatenmerken. RVS is geruime tijd erg populair geweest, tegenwoordig zien we steeds meer volledig zwarte apparaten zoals ovens, combi-ovens en magnetrons. Zwarte apparatuur staat heel chique in een donkere kastenwand en heeft een rustige uitstraling. Ook zwarte afzuigkappen passen uitstekend bij deze moderne keukenstijl.

Zwarte spoelbakken en kranen

Niet alleen apparatuur wordt steeds vaker uitgevoerd in de kleur zwart, ook de spoelbak en kraan kan in deze kleur worden uitgevoerd. De RVS kraan en spoelbak verdwijnen steeds vaker van het toneel bij de keuzes voor een nieuwe keuken. Een zwarte kraan en spoelbak in een donkere keuken zorgen voor een rustig geheel. Maar ook een grijs werkblad met een zwarte spoelbak en kraan vormt een heel stijlvolle combinatie. Wil je juist iets opvallends? Denk dan eens aan een wit werkblad. Er zijn heel veel combinaties mogelijk om jouw keuken helemaal up-to- date te maken.

Anti-vingerafdruk afwerking op zwarte keukenkasten

Het zien van vingerafdrukken op de keukenkasten wordt vaak genoemd als nadeel bij het gebruik van een matzwarte keuken. Gelukkig is daar tegenwoordig een goede oplossing voor. Keukenfronten kunnen worden geleverd met een speciale anti-fingerprint behandeling. Hiermee zijn vette vingerafdrukken verleden tijd. Dankzij deze fingerprint proof afwerking zijn jouw zwarte keukenkastjes gemakkelijk smetteloos schoon te houden.

Advies bij het kopen van een zwarte keuken

Ben jij ook op zoek naar een mooie, goedkope zwarte keuken? Kom dan eens langs bij 1 van de Keukendepot vestigingen. Onze keukenadviseurs helpen je graag bij het samenstellen van jouw nieuwe keuken. Alvast een afspraak maken kan natuurlijk ook. Dan ben je verzekerd dat er direct ruim de tijd kan worden genomen voor een deskundig adviesgesprek.