Inspiratie voor een kleine keuken

Als je enkel een kleine ruimte beschikbaar hebt is het inrichten van een keuken soms een uitdaging. je wilt natuurlijk een praktische indeling, maar jouw keuken moet er uiteraard ook gewoon goed uit zien! In deze blog delen wij een aantal handige tips, zodat je ook van een paar vierkante meter toch een stijlvolle kleine keuken kunt maken - met veel opbergruimte én genoeg kook- en werkruimte!

Inspiratie voor een kleine keuken

Tips voor het optimaal inrichting van een kleine keuken

Vooral bij een kleine keuken is het belangrijk om tijdens de planningsfase goed na te denken over de keukenopstelling en zo veel mogelijk inspiratie op te doen over het inrichten van een kleine keuken. We schreven eerder al een blog die je helpt bij het maken van de juiste keuzes voor de opstelling. Zo zorg je ervoor dat geen enkel hoekje van jouw kleine keuken onbenut blijft.

Als je jouw keuken niet in de breedte uit kunt breiden, denk dan in een andere richting op zoek naar meer ruimte. Werk bijvoorbeeld de hoogte in! Wees dan ook niet bang om wandkasten tot bijna onder het plafond te hangen. Extra hoge wandkasten zijn de perfecte plek om keukengerei op te bergen wat niet dagelijks gebruikt wordt.

Wel of geen vaatwasser? Je vraagt je misschien af of een vaatwasser wel nodig is als de ruimte in je kleine keuken beperkt is. Het antwoord is simpel: een vaatwasser neemt weliswaar plaats in beslag, maar dat doet vieze vaat op het keukenblad ook. Heb je weinig ruimte, kies dan voor een kleine vaatwasser van 45 cm breed.

Meer tips voor de perfecte kleine keuken:

  • Gooi dingen die je niet gebruikt weg. Heb je die drie gardes en 17 bewaarbakjes wel echt nodig?
  • Gebruik magneten. Vaak wordt de achterwand van de keuken niet gebruikt. Je kunt hier een handige magneetstrip plaatsen en jouw keukenmessen aan hangen.
  • Kies voor lichte kleuren om je kleine keuken groter te laten lijken dan hij daadwerkelijk is. Ook lekker veel lichtbronnen helpen hierbij!
  • Ga voor stoelen die je kunt stapelen en een uitschuifbare tafel. Deze nemen een stuk minder ruimte in beslag.
  • Wees creatief! Gebruik je graag kruiden, bevestig een kruidenrekje aan de binnenzijde van een keukenkastje.
  • Kies voor een apothekerskast. Een apothekerskast is een hoge smalle kast die je helemaal uit kunt trekken en biedt heel veel opbergruimte om jouw levensmiddelen en keukenspullen overzichtelijk op te bergen.

Kies een stijl die bij je past

Een kleine keuken moet natuurlijk niet alleen praktisch zijn, het is ook van belang dat hij past bij jouw eigen stijl en de rest van het interieur. Met een beetje creativiteit krijg je ook op een paar vierkante meter jouw droomkeuken gerealiseerd!

Als je voor een kleine industriële keuken kiest, kun je extra ruimte creëren door gebruik te maken van robuuste woonaccessoires zoals grote haken. Hier kun je al jouw grote pannen en bijvoorbeeld theedoeken en pannenlappen aan hangen! p/

Droom je van een moderne kleine keuken? Door het gebruik van lichte, glanzende materialen geef je je keuken niet alleen een moderne touch - de keuken lijkt er ook nog eens automatisch groter door. Dit komt doordat licht door glanzende oppervlaktes weerkaatst wordt.

Ga je binnenkort een keuken inrichten?

Heb je een nieuw huis gekocht en ben je op zoek naar jouw droomkeuken om jouw nieuwe thuis helemaal af te maken? Of is jouw oude keuken aan vervanging toe? Bij het kopen van een keuken moet je rekening houden met de ruimte die je beschikbaar heeft. Bij een kleine, smalle keuken is deze ruimte natuurlijk beperkt, wat het inrichten vaak een moeilijke opgave laat lijken.

Gelukkig staan wij bij Keukendepot voor je klaar, om je met de nodige tips & tricks bij te staan. Alle keukens in ons assortiment kunnen in elke gewenste opstelling geleverd worden. Daardoor hebben we ook veel slimme oplossingen voor een kleine keuken.

Zelf samenstellen of met een keukenadviseur?

Wil je jouw nieuwe keuken zelf samenstellen? Geen probleem! Met onze handige 3D configurator doe je dit gemakkelijk en gratis, gewoon online. Je kunt de grootte van de ruimte handmatig aanpassen en volledig afstemmen op jouw kleine keuken. Vervolgens kun je jouw verschillende wandkasten en keukenkasten plaatsen in de simulator - en zelfs het keukenapparatuur kun je op deze manier uitkiezen.

Wil je graag hulp bij het samenstellen van een keuken? Of heb je al een keuken in gedachten? Dan ontvangen wij je natuurlijk graag in een van onze showrooms. Onze keukenadviseurs luisteren aandachtig naar al jouw wensen en helpen je met het samenstellen van jouw absolute droomkeuken!

Een goedkope kleine keuken vind je bij Keukendepot

Voor jouw nieuwe keuken, of deze nou klein en compact is of royaal en luxe, je bent bij Keukendepot aan het juiste adres. Al onze keukens worden snel en voorgemonteerd geleverd, inclusief 10 jaar garantie op de keukenmeubelen. Je kunt dus binnen een mum van tijd zorgeloos genieten van jouw nieuwe keuken van Keukendepot.