Inspiratie voor bijkeukens

Een bijkeuken wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Alle ondersteunende huishoudelijke taken worden door veel huishoudens dan ook in deze handige ruimte uitgevoerd. Echter maakt dit het wel lastig om een bijkeuken efficiënt in te delen. Niet iedereen heeft evenveel ruimte te benutten. Waar moet je alles opbergen? En hoe kun je het er óók nog eens geordend uit laten zien? Hiervoor is het van belang optimaal gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Onze keukenadviseurs hebben alvast wat handige tips op een rijtje gezet voor de ideale bijkeuken.

Inspiratie voor bijkeukens

Bijkeuken: het verlengstuk van uw woonkeuken

Bijkeukens bevinden zich vaak in de ruimte grenzend aan de woonkeuken. Dit is erg handig wanneer je de ruimte gebruikt voor extra voorraad. Je kunt tijdens het koken gemakkelijk iets uit jouw voorraadkast pakken. Natuurlijk is het dan ook erg mooi wanneer de bijkeuken qua stijl goed past bij jouw keuken. Dit is zeker een aandachtspunt om rekening mee te houden wanneer beide ruimtes aan elkaar grenzen. Daarnaast worden bijkeukens voor nog veel meer doeleinden gebruikt. Voor al deze functionaliteiten vindt je bij Keukendepot een passende oplossing.

Bijkeuken als wasruimte

Zowel het wassen, drogen als strijken van kleding is ideaal om in de bijkeuken te doen. Wanneer he deze ruimte ook hiervoor gebruikt is een wastoren dé perfecte uitkomst! Hiermee werk je de wasmachine en/of droger netjes weg in een kast en staat deze gelijk op ooghoogte. Daarnaast kunje nog een kast boven de wasmachine of droger plaatsen waar je bijvoorbeeld de wasmiddelen in kwijt kunt.

Onze kasten voor een wastoren zijn van alle gemakken voorzien. Door het speciale uitschuifbare plateau voor je wasmand hoef je niet meer te bukken om de was te doen. Ideaal! Bovendien zijn de kasten trilling absorberend, voorzien van een ventilatierooster en geschikt voor vrijwel iedere wasmachine of droger.

Bijkeuken als opslag voor jouw keukenspullen

Veel mensen weten niet waar ze al hun keukenspullen, voorraad en schoonmaakmiddelen moeten laten. Vandaar dat de bijkeuken vaak als een soort tweede keuken wordt gezien. Ruime kasten voor keukenvoorraden en een extra koelkast en vriezer komen zeker van pas wanneer je niet alles in de woonkeuken opgeborgen krijgt. Om een rustige en nette uitstraling te creëren, biedt een hoge kast voor jouw koelkast en vriezer de ideale oplossing. Een bijkeuken ziet er stijlvol uit wanneer alle kasten in dezelfde stijl worden uitgevoerd.

Als je niet veel ruimte hebt, zorg er dan voor dat je de hoogte benut. Door meerdere kasten boven elkaar te plaatsen creëer je een grote kastenwand. Met behulp van een krukje of trapje kun je de bovenste kastjes gemakkelijk gebruiken. Wanneer de ruimte redelijk klein is bieden hoekkasten ook een uitkomst. Hier kun je veel spullen in kwijt en zo benut je de hoek optimaal.

De hobbykamer

Naast wasruimte of opslag is een bijkeuken ook erg handig om jouw hobbyspullen in op te slaan. Of je nu houdt van klussen, knutselen of een grote collectie speelgoed wil opruimen. Een grote kastenwand biedt ook hierbij de oplossing. Onderkasten met meerdere lades en een bestekbak zijn uiterst praktisch om prullaria of kleine hobbyspullen of gereedschap in op te ruimen. Zo orden je alles gemakkelijk en blijft de bijkeuken mooi opgeruimd. Dit geeft rust in de ruimte en rust in jouw hoofd.

Een bijkeuken voor een beter milieu

Veel mensen houden zich tegenwoordig bezig met het scheiden van afval. Echter passen meerdere prullenbakken niet altijd in de woonkeuken en kan het groenafval ook een nare lucht afgeven. Ook hiervoor is de bijkeuken dus de perfecte plek. Gebruik een ruime onderkast om de verschillende afvalbakken in te plaatsen. Hierdoor zijn ze uit het zicht en heb je geen last meer van vieze geurtjes.

Meer inspiratie nodig voor jouw bijkeuken?

Bij Keukendepot helpen onze keukenadvsieurs je graag bij het samenstellen van de ideale bijkeuken. Waar je jouw bijkeuken ook voor wil gebruiken, wij hebben er een passende oplossing voor. Wastorens voor jouw wasmachine en droger, kastenwanden voor opslag en handige kasten met meerdere lades waar je vanalles in kwijt kan. We adviseren je graag verder op het gebied van indeling en materiaal. We nemen samen alle mogelijkheden door en creëren aan de hand van jouw wensen de bijkeuken die het beste bij je past. Vervolgens krijg je de bijkeuken voorgemonteerd geleverd en kunt je direct aan de slag met de plaatsing. Dit scheelt een hele hoop tijd en geld en zo kun je snel van jouw nieuwe bijkeuken genieten. Zelf niet zon handig, of weinig tijd? De montage van jouw bijhkeuken kun je uiteraard ook via ons laten verzorgen.


Keuken kopen? Kies voor Keuken Depot.