De industriële keuken: stoer, veelzijdig én praktisch

Een stoere uitstraling, veelal donkere kleurtinten en grove materialen. Zomaar een paar zaken die een industriële keuken omschrijven. Houd jij ervan om een stoer randje toe te voegen aan je interieur en vind je robuuste materialen mooi? Dan is een industriële uitstraling helemaal weggelegd voor jou!

Waar bij een moderne keuken alles strak is en netjes is afgewerkt, mogen de robuuste materialen bij een industriële keuken zeker zichtbaar zijn. Hout, beton en metaal; noem het op of het past in dit type keuken.

De industriële keuken: stoer, veelzijdig én praktisch

De kenmerken en mogelijkheden van een industriële keuken

Dat er ontzettend veel mogelijk is bij het uitzoeken van een nieuwe keuken weet iedereen. Misschien wist je al lang van tevoren dat je voor een industriële keuken wil gaan. Maar daar stopt het niet. Want wat wordt de kleur van de keuken? En welk materiaal kies je voor het aanrechtblad? De keuzes zijn eindeloos. En dat is precies waar wij je graag bij helpen; het maken van de juiste keuze!

Een keuken is geen aankoop die je ‘zomaar’ even doet. Je moet achter je keuze staan, want als de nieuwe keuken eenmaal geplaatst is wil je hier jarenlang van genieten. Een weldoordachte keuze is dus doorslaggevend!

Wat is een industriële keuken? En wat zijn alle mogelijkheden wat betreft kleur en materiaalgebruik? Wij vertellen het je graag!

De industriële keuken

Zo’n industriële keuken, wat is dat eigenlijk? En in welke interieurs kun je het industriële het beste naar voren laten komen? Het voornaamste kenmerk van industrieel is dat niet alles tot in de puntjes hoeft te zijn afgewerkt. Waar bij een moderne keuken, zoals we al zeiden, alles strak en netjes is, is dit bij een industriële keuken juist niet het geval. Grof hout, beton en ruwe randen zijn dingen die je terug ziet komen in dit type keuken.

Een industriële uitstraling kun je op verschillende manieren terug laten komen in jouw keuken. Denk aan de kleur en het materiaal van de keukenkastjes en het aanrechtblad, maar ook van overige aankleding als de muren, lampen en andere accessoires.

De gemene deler van de verschillende industriële keukens is vooral het gebruik van donkere kleuren. Kies bijvoorbeeld voor keukenkastjes en een aanrechtblad in dezelfde kleurtint. Dit zorgt niet alleen voor eenheid, maar ook voor een stoere uitstraling. Een donkere keuken oogt daarnaast ontzettend chique en exclusief én het is een echte blikvanger. Zeker wanneer het licht er mooi op valt!

Bij Keukendepot hebben we verschillende industriële keukens in ons aanbod. Bekijk bijvoorbeeld eens de Toledo of de Arlington.

Maak gebruik van verschillende materialen

De combinatie van verschillende materialen in een keuken zorgt ervoor dat de keuken er echt uitspringt. Op deze manier creëer je jouw eigen unieke keuken; een keuken zoals niemand anders die heeft.

Op verschillende plekken in de keuken kun je kiezen voor verschillende materialen. Maak bijvoorbeeld een bar van hout, kies voor een aanrechtblad van natuursteen of een werkblad van beton. Ook de apparatuur mag in een industriële keuken groot en robuust zijn. Denk aan een gasfornuis met grote knoppen, een spoelbak van grof materiaal en een kraan van roestvrijstaal.

Naast de materiaalkeuze van de keuken zelf, kun je ook spelen met de achterwand waar de keuken tegen geplaatst wordt. Een mooie toevoeging aan een keuken met een industriële stijl is een bakstenen muur. Iets wat in sommige situaties lastig te realiseren is, maar tegenwoordig heb je zelfs (foto)behang wat haast niet van echt te onderscheiden is.

De accessoires in jouw keuken

Wanneer de basis van de keuken gekozen is, kom je bij de laatste stap in dit proces: het kiezen de accessoires. Dit deel van de zoektocht gaat jouw keuken compleet maken. En niet alleen dat, in deze stap maak je de keuken ook persoonlijk. Je voegt jouw eigen finishing touch er aan toe.

Bij de accessoires moet je denken aan kranen en spoelbakken, maar ook aan de handgreepjes en lampen. Kranen en spoelbakken zijn tegenwoordig in tal van verschillende kleuren beschikbaar. Kies bijvoorbeeld voor mat zwart of voor een RVS kraan, dit sluit naadloos aan bij de industriële uitstraling van de rest van de keuken.

Wanneer de keuken eenmaal geplaatst is, kun je deze af maken met prachtige industriële verlichting. Uiteraard kun je kiezen voor spotjes, die niet of nauwelijks opvallen. Maar ook kun je gaan voor een of meerdere opvallende lampen. Kies ook hierbij voor robuuste materialen. Opvallen mag!

Ontwerk jouw eigen keuken

Het uitkiezen van een nieuwe keuken is een uitdaging an sich. De keuken moet uiteraard goed passen in de ruimte, de kasten en keukenapparatuur moeten op een praktische plaats komen en het totaalplaatje moet mooi ogen. Onze keukenplanner3D biedt de uitkomst voor het ontwerpen van jouw droomkeuken.

Met de keukenplanner kun jij namelijk zelf online aan de slag met het samenstellen van jouw nieuwe keuken. Het fijne aan deze planner is dat je de keuken er precies zo in toevoegt zoals de ruimte thuis ook is. Ook ramen en deuren zet je erin, zodat jij exact weet of de keuken past in de ruimte.

Wanneer de vorm van de keuken staat en de ruimte is ingericht, ga je de keuze maken voor de meubelen en het design. Het ideale bij Keukendepot is dat alle keukens in iedere gewenste opstelling beschikbaar zijn. Heb je online of in de showroom jouw droomkeuken gezien? Dan kunnen we deze leveren in de vorm waar jouw voorkeur naar uitgaat. Of dit een hoekkeuken, een eilandkeuken of een rechte keuken is maakt niet uit.

Kom je er niet helemaal uit met het samenstellen van jouw keuken in de keukenplanner? Onze keukenspecialisten helpen je natuurlijk graag. Maak een afspraak om langs te komen in één van onze vestigingen, dan doorlopen we de planner samen en bespreken we alle mogelijkheden.

Kom langs of maak een afspraak!

Ben je er nog niet helemaal uit hoe jouw nieuwe keuken moet worden? En wil je weten wat Keukendepot voor jou kan betekenen in de zoektocht naar een nieuwe keuken? Kom langs in één van onze showrooms of maak van tevoren alvast online een vrijblijvende afspraak. Wij zijn op de hoogte van alle mogelijkhedenen en bespreken deze graag met jou, zodat we samen tot de meest passende oplossing kunnen komen.

Bij ons betaal je nooit teveel. De prijzen van onze keukens liggen laag, maar dit doet uiteraard niets af aan de kwaliteit. De keukens kopen we slim in bij de grootste keukenfabrikant in Duitsland. Dat bepaalt de prijs. Zien we jou binnenkort?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Maak een afspraak in een van onze showrooms.